IRC-Galleria

[Ei aihetta]Perjantai 12.06.2009 13:56

Poliisille oikeus kaataa nuorten viinat maahan
Torstai 11.6.2009 klo 18.50

Poliisille on tulossa oikeus hävittää nuorten laittomasti pitämät viinakset.
Poliisi voi vastedes myös tarkastaa nuoren laukun, jos on aihetta epäillä, että laukussa on alkoholijuomia. Vaatteitakin voidaan tunnustella.
Poliisi voi vastedes myös tarkastaa nuoren laukun, jos on aihetta epäillä, että laukussa on alkoholijuomia. Vaatteitakin voidaan tunnustella. (MARKKU RUOTTINEN)
ota kantaa Onko poliisilla oikeus hävittää nuoren viinakset?
O
Kyllä Ei
81% 19%
Ääniä 5756
keskustele

Miten nuorten alkoholinkäyttöä voidaan hillitä?

Tämä uusi oikeus sisältyy alkoholirikoslakiin, jonka sisällön eduskunta hyväksyi torstaina. Lopullisesti laki hyväksytään ensi viikolla.

Oikeus alkoholijuomien hävittämiseen tuli lakivaliokunnassa muutoksena hallituksen esitykseen. Muutos parantaa poliisin puuttumista nuorten ryypiskelyyn. Juoma voidaan kaataa esimerkiksi suoraan viemäriin ilman mitään byrokratiaa.

Poliisi voi vastedes myös tarkastaa nuoren laukun, jos on aihetta epäillä, että laukussa on alkoholijuomia. Vaatteitakin voidaan tunnustella.

Mainoskielto kaatui

Nykyisin voimassa oleva laki ei salli poliisin hävittää alkoholijuomaa omalla päätöksellä. Myös alkoholin takavarikoiminen edellyttää nykyisen lainsäädännön mukaan raskasta takavarikkomenetelmää ja byrokratiaa.

Alkuperäisessä hallituksen esityksessä poliisi olisi joutunut tekemään tarkastamisesta ja hävittämisestä kirjauksen poliisin rikosilmoitusjärjestelmään. Käytännössä se olisi todennäköisesti merkinnyt, että nuori olisi jouduttu viemään poliisiasemalle asian selvittämiseksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.