IRC-Galleria

Tipe-69

Tipe-69

paremmin mut löytää FaceBookista!
PERUSKOULUN PÄÄTTÖTODISTUS


Äidinkieli..................... 6
Englanti....................... 8
Ruotsi......................... 7
Matematiikka................... 8
Fysiikka ja kemia.............. 8
Biologia ja maantieto.......... 9
Historia ja yhteiskuntaoppi.... 8
Elämänkatsomustieto............ 7
Liikunta ja terveystieto....... 7
Musiikki....................... 9
Kotitalous.................... 10
Käsityö: tekstiilityö......... 10
Kuvataide...................... 8
Käytös ja huolellisuus......... 9

Keskiarvo.................... 8,1

Eläinkokeita vastaanKeskiviikko 05.11.2008 13:18

Kun silmiimme joutuu shampoota Head and Shoulders tai PanteneProV, huuhtelemme äkkiä tuon pienen pisaran pois, koska se tuntuu epämiellyttävältä. Mutta tuo sama shampoo aiheutti aikaisemmin kipua toisellekin eliölle, tosin kipu oli paljon voimakkaampaa. Silmiinne joutui
vain pieni pisara, sen sijaan albiino-kanin silmälle sitä kaadettiin teelusikallisen verran. Te huuhtelitte sen pois, mutta kanilla ei ollut mahdollisuutta hieroa tämän kirvelevän tahmeaa ainetta pois: ensinnäkin kanilta puuttuu kyynelnesteen eritys ja toisteksi hänen liikkumisensa on
estetty. Kun silmää kirvelee, minuuttikin tuntuu ikuisuudelta. Shampoo pidetään kanin silmässä kolmen viikon ajan. Joiltakin eläimiltä katkeaa selkäranka ja kaula, kun ne yrittävät päästä karkuun.

Mainokset kertovat meille jatkuvasti, että ihmiset jotka eivät käytä astianpesuainetta nimeltä Fairy, menettävät hyvin paljon (aikaa, mahdollisuuden pitää hauskaa, rahaa jne). Mutta ehkäpä juuri nämä ''epäsivistyneet'' ihmiset, heidän tietämättään, toimivat koe-eläinten parhaaksi: he eivät osta Fairyä ja sillä tavalla eivät kannata rottien ja marsujen pakollista ruokintaa astianpesuaineilla. Kun olette syönyt liikaa raskasta ruokaa, tunnette olonne todella pahaksi ja raskaaksi, joskus joudutte ottamaan lääkkeitä, jotka parantavat ruoansulatusta. Mutta kuvitelkaapa, jos teidän mahalaukkuunne viedään putken kautta litra Fairya!

Ariel -pesuaineen pakkauksessa lukee, että sitä on käytettävää suojakäsineet käsissä, koska se syövyttää käsien ihoa. Jo pelkästään tämä aiheuttaa epämiellyttävää tunnetta ja kipua. Mutta kuvitelkaapa, miltä tuntuu marsuilta, kaneilta, koirilta, kissoilta ja muilta koe-eläimiltä, kun niiltä poistetaan ylempi ihokerros hiekkapaperia apuna käyttäen ja hierotaan paljaaseen kohtaan pesuainetta. Muistelkaamme lapsuutemme, kun kaaduimme asfaltille ja vahingoitimme polvemme. Tosin silloin kukaan ei hieronut haavaan syövyttävää pesuainetta.

Vuonna 2001 Euroopan Unioni suuntasi kulkunsa tuotteiden testauksen eläimillä vähentämiseen ja vähitellen sen kokonaan lopettamiseen. Vuoteen 2013 mennessä suurin osa eläinkoemenetelmistä kielletään.

Suomessa myytäviä kosmetiikkasarjoja, jotka eivät testaa tuotteitaan eläimillä ovat esimerkiksi kuuluisa The Body Shop ja Joe Blasco. Suomen johtavimmista sarjoista Lumene, Nivea, Herbina ja Anytime käyttävät vaihtoehtoisia testausmenetelmiä eivätkä myöskään testaa tuotteitaan eläimillä. Kuuluisat Yves Rocher, Chanel, Clarins, IsaDora sekä Revlon eivät myöskään kannata eläinkokeita, eivätkä myöskään testaa tuotteitaan koe-eläimillä. Tämän vuoksi edellämainittuja merkkejä kannattaa suosia.

Sen sijaan yritykset, jotka yhä käyttävät eläimiä tuotteiden testauksessa, ovat esimerkiksi kuuluisat Braun (Gillette Company), Procter and Gamble, Colgate-Palmolive (Ajax, Hill's Pet Nutrition, Mennen, Palmolive), Coty (Calvin Klein, Rimmel), Gillette, Johnson and Johnson, L'oréal, MaxFactor, Oral-B, Pantene ja moni muu.

Muistakaa: joka ikinen ostamanne pakkaus pesuainetta Ariel tai Tide, jokainen tuubi Oral-B:tä, jokainen Pantenen hiustenhoitoaine, kaikki Palmoliven käsisaippuat tai L'oréalin meikkivoiteet ovat turhien ja julmien eläinkokeiden rahoittamista. Jos ostatte eläinkokeita hyväksyvien yrityksen tuotteita, hyväksytte vapaaehtoisesti julmien eläinkokeiden käytön. Sen sijaan jos hankitte vaihtoehtoisia ja inhimillisiä testeusmenetelmiä käyttävien yritysten tuotteita, autatte vähentämään hirveää julmuutta.

Kopioi tämä päiväkirjaasi ja laita nimi alle jos olet eläinkokeita vastaan
Tämä kuva on Klamydian 10-vuotis keikalta, jossa tarjoiltiin "Helmeilevää rääpynä siideriä".


Klamydian urahan alkoi "vahingossa" ja kännipäissään aikoinaan Vaasassa Rock-Werstaan takapihalla, jossa tavattiin hienoina ilmoina juoda olutta enemmän tai vähemmän.
Seurustelin tuolloin Apan kanssa (jota kesti 4-v.) joka olikin sitten Klamydian eka laulaja. Veskulla oli kuitenkin "Makeempi" soundi äänessään ja hän sitten meni "tuuraamaan" ja jäikin sille tielle.. eikä Apaa paljon sitten kuitenkaan jaksanut innostaa bänditouhut enää.. Hänen aikaisempiaan kokoonpanojaan olivat mm. TASS ja AKK Aivokuolleet kakarat, jossa soitti Klamydian Riku, Velkku Ala-Varvi ja Ekku Ekholm.. saattoi ne jätkät siinä vaihdellakkin aikojen saatossa.. (muistini pätkii jo tässä iässä).
AKK muistelian keikka oli mielestäni Vaasan VPK:lla, jossa pääesiintyjä oli Shock Tilt. Hehän vallottivat myös Ruotsin ja ikävän kuuluisalla tavalla basisti Hannu menetti raa´lla tavalla henkensä Ruotsissa...

Mun lottolappu on karonnu!Sunnuntai 05.10.2008 16:11

Ostin eilen koko lapun ja se ei päätynyt edes kukkarooni, vaan jäi Nesteen tiskille Tervajoelle. soitin ja kysyinkin asiasta, mutta kait joku sen oli nyysinyt...
harmittaa jos nyt tulee tieto, että vain yksi täysosuma, joka löytyi Kyrööstä....

Pientä ahristusta ilmassaTorstai 18.09.2008 21:42

Koulu tuntuu jo työssäkäynniltä, paitsi miinuksen puolelle jää rahallisesti (ilmainen ruoka menetettiin plus matkakulut omalla autolla, jotka ovat noin 250e/kk)
ja pian kyllä aivokapasiteetinkin puolelta, kun alkaa tuntumaan, että opiskelu alkaa pursuamaan ulos korvista ja se tieto, mitä sinne yritetään ahtaa, ei kerta kaikkiaan mahdu.
Huomenna yhteiskunnallista sosiaalipolitiikkaa, josta ryhmätyömme kolmiulotteinenesitys (kuva seuraa sit myöh. tänne) ja matikan kokeet: roomalaisia numerosarjoja, lääkelaskuja, verrantoa, murtolukuja yms. mitkä on aina tuottanut mulle tuskaa...
Muuten koulu on ihan jees...mennään vaan niin hirmuisella vauhdilla eteenpäin asioita.

Näyttelytulokset (liikkeet, jalat, runko)Maanantai 01.09.2008 14:32

Suomenhevoset:

Lento Tuuli/Miia Manner 8,9,9 26
Valomusta/Sari Kivistö 9,8,8 25
Henritär/Heidi Nikkari 7,8,9 24
Liipoti/Suvi Mattila 8,9,7 24
Sapatti/ Johanna Takala 8,7,8 23
SYI Mandel/Sanna Ormiskangas 7,8,8 23

Satuprinssi/Tiina-Maria Takala 8,8,7 23

Rosavil/Saara Perälä 8,7,8 23
Mittumaari S.K/Anita Wilkman 7,7,8 22
Pipsan Valo/Jenni Kurunsaari 8,7,7 22

Huh huh tätä arkea...Lauantai 30.08.2008 23:38

On tää kovaa yrittämistä, arjen hommailut siis.
Tänään: Kodin siivousta ja tiskausta (tiskikone mäsä), puiden pilkkomista, soralla pihan entraamista, auton hiomista ja pakkelointia, kaupassa käynti, ruuan tekoa, tallin siivousta...ym "pikkuhommia".
"Maaninen-minä" taas vauhdissa kun AURINKOINEN syksy koittaa.

Samuli-heppakin tuli pestyä ja loimitettua yöksi, kun huomenna suunnataan Lapualle hevosten MatchShow´hun. Leikkimielellä sinne mennään ja samalla nähdään sukulaisia paikanpäällä.

Nyt sauna päälle ja puhdistautumaan.

PS. pitäisi vissiin keksiä johonkin väliin vielä jokin harrastus (ettei aika käy pitkäksi) :)

Ikävä jatkuu..... Torstai 28.08.2008 21:55

ODOTA MUA

Kaukana täällä makaan yksin vuoteellain
unessani heten viivyit sinut tunsin ihollain
minä luokses tulla jo tahtoisin olen väsynyt kaipaamaan
minä kotiin tulla jo tahtoisin
tämä matkaa jatkuu vaan

Odota mua kun syksy saapuu
odota mua tulen takaisin
odota mua kun sade maahan kaatuu
odota mua tulen takaisin

Unessani tiesin
olit kanssain tämän yön
viestisi kaukaa kulkee
jälleen jaksan päivän työn

mun vielä täytyy syksyä odottaa
päivät kuluu hiljalleen
mun vielä täytyy hetkeä odottaa
kun tunnen ihosi uudelleen

Odota mua kun syksy saapuu
odota mua tulen takaisin
odota mua kun sade maahan kaatuu
odota mua tulen takaisin

Pian kylpee syksy niin loistossaan
kunnes värinsä kaiken se kadottaa
eikä kukaan muu voi niin odottaa
sen viimein tulevan

Odota mua kun syksy saapuu
odota mua tulen takaisin
odota mua kun sade maahan kaatuu
odota mua tulen takaisin
Odota mua
Odota mua

Eläintarkastaja kävi kylässäTiistai 19.08.2008 14:46

Eläinsuojelutarkastaja kävi meillä tässä aamutuimaan tarkistamassa eläintilani ja TOTESI KAIKEN OLEVAN KUNNOSSA.
Tiedoksi vaan SINULLE, joka olen ilkeyksilläs tämän asian ilmoittanut.
Näin niitä "selkäänpuukottajia" sitten on aina vaan läsnä, vaikka luulin jo heistä päässeeni...

Anki-tammani on kantava!Sunnuntai 10.08.2008 17:04

Kävimpä Anki-tammani kanssa Raskun oriasemalla toteamassa iloisen perhetapahtuman, että neiti on kantavana Hovercrafitsta! Ell Takala totesi alkion olevan vasemmalla puolen, joten hänen veikkauksen mukaan sieltä syntyy tammavarsa sitten ensi heinäkuussa :)
Takalalla meni viimeksikin veikkaus oikeaan.
Koelähtöön saadaan siis varsa ilmoittaa noin kolmen vuoden kuluttua :))
Nimikin on valmiina, joka alkaa A:lla.