IRC-Galleria

TuQe

TuQe

Majoitukseni majoittaa minut sohvalle asumaan,se ei haittaa sillä onnellisuus ei ole materiaa!

AlastomuusMaanantai 09.02.2009 21:19

Alastomuus on tila, jossa ihminen ei pidä vaatteita ja peitä itseään. Monet katsovat alastomuuden häpeälliseksi ja yksityiseksi asiaksi, jota ei suvaita julkisilla paikoilla. Jotkut ihmiset taas eivät pidä alastomuutta pahana vaan vapauttavana. Tätä kutsutaan nudismiksi.

Länsimaissa varsinkin Yhdysvalloissa alastomuus on tabu. Suomessa on hyväksyttävää pikkulasten esiintyä alastomana yleisellä uimarannalla. Aikuisten alastomuutta ei yleensä hyväksytä julkisella paikalla. Tätä tabua pidetäänkenen mukaan? osittain irrationaalisena, koska sille ei ole selviä perusteita.

On edelleen olemassa pieniä kulttuureita, joissa alastomuus on arkipäiväistä. Saunasta pulahdetaan usein vilvoittelemaan järveen alasti ja talvisin kieriskellään alasti lumessa. Suomessakin sekasaunassa käytetään toisinaan uimapukuja tai pyyhettä uumalla.

Alastomuus-käsitteen merkitys vaihtelee alueittain. Niillä seuduilla, joissa alastomuudella ymmärretään myös vähäpukeisuutta, vaatteettomasta käytetään usein muuta sanaa. Esimerkiksi Lappeenrannan seudulla on sanottu, että hän on nahkasillaan.

Kulttuurin kannalta merkittävä viite alastomuuteen on Raamatussa, jossa Aatami ja Eeva ovat ensin alastomia, mutta syntiinlankeemuksen jälkeen häpeävät alastomuuttaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.