IRC-Galleria

UxFxTx

UxFxTx

Breath the underground, united for thrash! ;)

Paljon onnea Kirk rakas Jumalani <333Sunnuntai 18.11.2007 12:41

"Kirk Lee Hammett (s. 18. marraskuuta 1962, San Francisco, Kalifornia) on yhdysvaltalainen kitaristi. Hän on ollut metalliyhtye Metallican soolokitaristi vuodesta 1983.

Hammett korvasi huhtikuussa 1983 Dave Mustainen (nyk. Megadethissä) Metallican kitaristina[1] ja soitti yhtyeen debyytillä Kill 'Em All. Ennen Metallicaa Hammett soitti Exodus-yhtyeessä, jonka hän perusti yhdessä Paul Baloffin kanssa.

Kirk Hammett sai ensimmäisen sähkökitaransa vasta 15-vuotiaana, mutta soitti jo 6 vuotta myöhemmin Metallican ensimmäisellä levyllä sooloja.

Hammett soittaa muun muassa ESP:n, Jacksonin ja Gibsonin valmistamilla kitaroilla. Hän käyttää sooloissaan hyväkseen paljon wahwah-pedaalia. Kirk Hammett on Metallican suosion ansiosta saanut monia jäljittelijöitä. Hammettin soittotyylistä voi myös havaita hänen tärkeimpien esikuviensa, kuten Jimi Hendrixin sekä Randy Rhoadsin vaikutuksen. Hammett otti myös uransa alkuaikoina kitaratunteja kitaralegenda Joe Satrianilta, jonka soitto vaikutti Hammettin soittoon myöhemmin merkittävästi.

Kirk Hammett sijoittui Rolling Stone -lehden "100 greatest guitarists of all time" listan 11. sijalle.

Kirk Hammett on naimisissa Lani Hammettin kanssa ja heidän esikoispoikansa, Angel Ray Keala Hammett, syntyi syksyllä 2006"

Pyhittäkäämme päivä Kirkille ja Metallicalle <3







Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.