IRC-Galleria

Käväsin Valkeakosken ammattiopistolla koulutusmessuilla 3. ja 4.12, missä tutustuttiin 9-luokkalaisten kanssa eri aloihin tulevaa yhteishakua silmällä pitäen. Siellä oli kyllä yhtä jos toistakin mielenkiintoista, mutta erityisesti silmään pisti kansainvälisen kaupan merkonomi-koulutus. Aihe on kiinnostanut ilmeisesti muitakin :)

Tampereelta löytyy englanninkielinen merkonomi-koulutus, ja Valkeakoskelta tosiaan tuo mainitsemani kansainvälinen merkonomi-koulutus. Molemmissa on soveltuvuuskoe ja Valkeakoskella kerrottiin että soveltuvuuskokeessa on haastattelu, he olivat sitä mieltä että se on vaan plussaa koska silloin kiinnostus alaan vaikuttaa pisteisiin, eikä pelkästään todistus peruskoulusta.

Kansainvälisellä linjalla tehdään paljon projekteja, joiden takia voidaan käydä ihan ulkomailla. Lisäksi työssäoppeja suoritetaan ulkomailla. Muuten opiskellaan normaalisti liiketaloutta, kuten asiakaspalvelua, yrittäjyyttä ja kirjanpitoa.

Koulutusmessuilla heräsi kysymys, miten hyvä englannin kielentaito pitää olla. Valkeakoskella kerrottiin että hyvästä englannin kielentaidosta on hyötyä, mutta peruskoulun englannilla pärjää. Jos halukkuutta, rohkeutta ja aktiivisuutta löytyy myös kohtalaisella, koska he käyttävät myös suomen kieltä opinnoissaan. Tampereen englanninkielisessä merkonomikoulutuksessa luultavasti kielitaito on enemmän vaatimus, he mainitsevat että tulee olla hyvä/erinomainen.

Tampereen englanninkielisestä merkonomi-koulutuksesta lisätietoa: http://www.tao.tampere.fi/tao/TAOWWWNUORET/merkonomiopinnot_englanniksi.html

Valkeakosken kansainvälisen kaupan merkonomi-koulutuksesta lisätietoa: http://www.vaao.fi/nuorten_koulutus/ammatilliset_perustutkinnot/kansainvalisen-kaupan-merkonomi/

Jos olet kiinnostunut hausta, katso tarkemmat tiedot ammattiopiston nettisivulta!

Sanni, Varustamo

6654774241_ef7c484be9_o.jpg

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.