IRC-Galleria

Kyselimme viime viikolla teiltä, mistä aloista haluaisitte tietää enemmän. Suursuosikiksi nousi musiikki. Tiesitkö että musiikkia voi opiskella myös ammatillisena perustutkintona heti peruskoulun jälkeen? Haluaisitko sinä musiikista ammatin?

musiikki1.jpg

Musiikkia voit opiskella toisella asteella, sekä korkeakoulussa. Korkeakouluopinnoissa vaihtoehtoja ja suuntautumisia on enemmän. Peruskoulun jälkeen voit opiskella musiikin alan perustutkinnon valitsemassasi konservatoriossa, myös tampereella on konservatorio. Kevään yhteishaussa ovat koulutusohjelmavaihtoehtoina muusikon koulutusohjelma sekä musiikkiteknologin koulutusohjelma. Lue lisää esim. opintoluotsista tai tampereen konservatorion nettisivuilta.

Kaikkia varmaan kiinnostaa miten konservatorioon sitten haetaan. Normaalisti yhteishaun hakuportaalin kautta eli haenyt.fi, mutta lisäksi tarkemmat ohjeet löytyvät konservatorion sivuilta, tietääkseni he vaativat aina myös postitettavan erillisen hakulomakkeen. Konservatoriot vaativat hakijoilta musiikkitaustaa, esim. musiikkiopiston opintoja tai jotain muuta näyttöä musiikin taidoista. Pääsykokeissa tarvitaan soitettava instrumentti tai laulutaito. Musiikkiteknologian koulutusohjelman pääsykokeet ovat erikseen, niissä näyttö on erilainen. Valintapisteitä kannattaa tutkailla myös konservatorion sivuilta.

Jos sinä haluaisit musiikista ammatin, mutta sinulla ei juuri ole musikaalista taustaa ja kokemusta. Heittäisin vinkkinä lukion/jonkun musiikkilukion jos todistuksesi on kohtalaisen hyvä. Sitten lukion ohella voisit aloittaa musiikkiin liittyvän harrastuksen esim. musiikkiopistossa. Siten sinulla on hyvät jatko-opiskelumahdollisuudet musiikin parissa.

Korkeakouluissa musiikkia voi opiskella laajemmin (yliopistot ja ammattikorkeakoulut), niihin voi hakea ammattillisella perustutkinnolla tai lukion papereilla. Opintoluotsista löytyy hyvää perustietoa ammattikorkeakoulututkinnoista ja yliopistotutkinnoista.

Toivottavasti tästä oli apua musiikkialalle pyrkiville, oikein mukavaa viikkoa kaikille ja onnea yhteishakuun! Kysykää ja kommentoikaa jos jotain tulee mieleen :)

Sanni, Varustamo

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.