IRC-Galleria

ValkoinenHetero

ValkoinenHetero

kokki, varas, vaimo tai rakastaja
Hevostalli.netistä otteita. Jees, olen ihan samaa mieltä jokaisen kanssa. ;)


Älä hyvä ihminen osta, kun kerran olet eroon päässyt.

fakta 1: Lämpönen varsa, ostat muutamalla tonnilla, hoidat, huollat, reenaat, reenaat, reenat, pidät kuin kukkaa kämmenellä ajatuksissa tulevat ikäluokkakilpailut.

Ans olla, kun varsa on kaksvuotias, ajattelet sitä opetuslähtöön, joulukuun viimmeselläkään viikolla ei koni kulje sitä vähää, että viittis ilmoittaa.

Eipä hätää, kolmevuotiskevät alkaa mukavasti, hepo reenaa hyvin, matkanteko maistuu jne. Käytät linikalla kuvattavana; kasvurajat on auki, ei kande kovin kyseistä yksilöä rässätä. Rikki menee mussu muuten. Kevyttä lenkkiä kavereiden kans siis.

Neljävuotiaaksi kääntyneellä varsallasi arvelit sitten koelähtöä, kun kotona kulkee niin hyvin. Jep. Koelähdössä tuloksena 1,35 erinäköisillä kirjainmerkeillä höystettynä. Ei hyvältä näytä, ei.

Vaan periksi ei anneta. Ilmoitat Perä-Hikiän paikallisraveihin, joissa kaltaisessaan seurassa hepo ottaa ensimmäisen "toto"-sijan: ajalla 1,30. Nousujohteinen kunto näyttäis olevan, tuumaat. Vaan syksyllä huomaat, että kaakki ontuu, syytä ei tunnu löytyvän. Sitä arvotaan monen eri lääkärin ja klinikan voimin, monella, monella sadalla eurolla. Tuloksena se, että hepo parantuu rosessin aikana itsekseen.

Ja niin on varsa kääntynyt viisivuotiaaksi. Viisivuotiskausi onkin sitten kyseisen kaviokkaan menestyksekkäin: 22,5 aly (50 euroa), 26,8 ke (ei fyrkkaa).

Kuusivuotiskaudella hepan taulussa alkaa olla enemmän kirjaimia, kuin numeroita, joten päätät taas lopettaa raviurheilun harrastamisen.

fakta 2. Oliko 25 rosenttia suomenhevoista, jotka edes koelähtöön asti selviävät. Vaan kunnon ravi-ihmisen tavoin uskot, että kyseinen onni on sattunut juuri sinun varsasi kohdalle. (Kannattaa muuten alkaa lottoamaan kans, suurempi todennäköisyys onnistua, kuin sh-varsan kanssa.)


Aijai, ja alkuna tietty se, että hevosta etsiessäsi luet ilmoituksia ulkomaita myöten, tutkit sukuja, selaat nettiä, ajelet pitkin poikin suomenmaata katsomassa ja koeajamassa varsoja, pikkuhiljaa tihennät seulaa ja löydät JuuriSenOikeanTimantin. Haet pankista rahaa ostoa varten. Lopputulos on mainittu edellä.

Samaan aikaan se sinun kaverisi ostaa umpimähkään naapurista sen täysin suvuttoman ritsan, jolla on jalat väärinpäin alla. Naurat kaveriasi, hän toteaa ostaneensa sen koska "se oli niin söpö". Samalla kun treenaat omaasi kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, kaveri viilettää omallaan milloin ratsain pitkin louhikoita, milloin kärryt kaatuneena poikki kynnöspellon. Ja selviää kaikesta vauriotta, eikä eläinlääkärin koskaan tarvi poiketa kaverisi luona, vaikka sinulla itselläsi on eläinlääkärin numero kännykän pikavalinnassa numerolla 1.

Opetus- ja koelähdöt kaverisi hepo selvittää helposti, olet itse mukana neuvomassa millain toimitaan sisäänkirjoituksessa. Seuraavana vuonna se napsii nuorten sarjoja tasaisen tappavasti, ja keikkuu lopulta kriteriumin finaalissa. Itse et ole morjestanut tätä kaveriasi enää sen opetuslähdön jälkeen...


Ostat hevosen, joka on hyväsukuinen ja lahjakas, mutta käytökseltään hankala. Treenaat ja koitat samalla päästä selville varsan sielunelämästä. Viikoa ennen ekaa hiittiä varsa koloo jalkansa tarhassa: reissu klinikalle, operointi ja 600 euron lasku.

On kuraista ja vettä sataa, tallin oven edustalla on lillinki, joka ei kuivu kuin vasta juhannuksena. Varsasi ei suostu juoksemaan sateessa ollenkaan. Naapurin mustalainen käy nauramassa sua ja sun varsaas.

Opetus- ja koelähtöoptiot menivät ohi loukkaantumisen takia. Joudut ilmoittamaan varsasi (vihdosta viimein) "ilmaiseen" koelähtöön. Siellä joku ajaa kärryt hakauseen sun omien kärryjen kanssa, kuskina oleva Pieni Keltainen lentää kärryiltä ja Customin hiilikuitukärryt menevät tohinassa rikki. Ai niin, ja varasi hyppää radalta tallialueen portin yli varikolle. Etusesta meni hankkari.

Tuu meille hoitaan näitä viikoks.Mä lähden vaikka etelään siksi aikaa.
Nytkin tulee räntää sopivasti taivaan täydeltä.
Melkeen kaikki loimet on märkänä kuivaushuoneessa eilisen jäljiltä.(Ei ne yössä kuiva kun on likomärkiä)
Konit hakkaa seiniä tallissa.
Ajaan pitäsi lähtee 3 hevosta.
Huoh, ja kolmelta töihin taas.
Josko palaisit maan pinnalle viikon jälkeen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.