IRC-Galleria

Vaniyah^

Vaniyah^

i wont let u go but u just left me

Pasifismi & Aseistakieltäytyminen.Torstai 20.12.2007 01:26

Mielestäni pasifismi ja aseistakieltäytyminen kulkevat käsi kädessä, tosin ei välttämättä tarvitse olla pasifisti kieltäytyäkseen asevelvollisuudesta. Minä olen jo pitkään miettinyt aseista kieltäytymistä ja minulle se tuntuu ainoalta oikealta vaihtoehdolta. En vain ymmärrä sitä, että miksi(niin kuin teiniboksissanikin lukee)rauhaa rakastavia/pasifisteja rangaistaan? Jos on militaristi tai vastaava niin on täysin normaali mutta jos vastustaa hallituksen väkivaltakoneistoa niin onkin yht'äkkiä yhteiskunnan vihollinen?

Monissa muissa Euroopan maissa on jo tajuttu aseistakieltäytymislain naurettavuus ja useassa maassa ei tarvitse mennä vakaumuksensa vuoksi vankilaan saakka. Paitsi Suomessa. Hyvinvointiyhteiskunta Suomiko? Paskat. Kilpailuyhteiskunta tämä on. Suomessa juostaan rahan perässä ja ihminen toimii rahan välikätenä, ei raha ihmisen. Ilman rahaa maailma olisi parempi paikka. Ja ilman väkivaltaa. Kuinka moni oikeasti edes miettii miksi päättää mennä armeijaan? Tiesittekö muuten että Suomessa on maailman kolmanneksi eniten aseita per nuppi?
Kuka on sanonut että hallituksen asettama systeemi on ainut oikea? Kuka on sanonut ettei ihminen saa ajatella omalla päällään? Ja kuka H*LVETTI on muka määrännyt, että armeija on oikein ja pasifismi väärin? Suomen asevelvollisuusjärjestelmä on antiikkinen.

Arndt Pekurinen, häntä suurempaa ajattelijaa/tekijää maailma tulee tuskin koskaan saamaan. Mitä väärää hän teki elämänsä aikana, että ansaitsi teloituksen? Minäpä sanon minkä: hän ei suostunut sotimaan. Hän ei suostunut SOTIMAAN. Jumalauta. Ihminen, joka rakastaa rauhaa ja haluaa elää sen puolesta, teloitetaan.

Suomea sanotaan vapaaksi maaksi, eikö? Miksi sitten toisinajattelinaja joutuu yhteiskunnan silmätikuksi ja kyseistä toisinajattelua ei edes hyväksytä?

Ja niille jotka tämänkin tekstin jälkeen ovat valmiita kutsumaan aseistakieltäytyjiä neideiksi, niin miettikääpäs tätä: Kumpi vaatii enemmän munaa? Kieltäytyä hallituksen asettamasta systeemistä, toimia oman vakaumuksensa/mielipiteidensä mukaan ja ei toimi yleisen oletuksen mukaisesti VAI mennä lauman mukana turhia miettimättä kaikkien oletuksen mukaisesti? Sehän on yksi onnellisuuden perusedellytyksistä, että toimii omien mielipiteidensä mukaan.

Olen avannut silmäni, oletko sinä?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.