IRC-Galleria

Veturimies

Veturimies

Hi, my name is Jari and I'm a shopaholic

Melkein voitin kaikki.Perjantai 29.06.2007 16:23

Jes, kävin juuri heittämässä Lahden toiseksi pisimmän vessapaperirullaheiton Lanunaukiolla ...hemmetin Vehmasaho kun heitti 1,5 metriä pidemmän. Nooh, silti kärki erottui muista noin viiden metrin erolla. Palkinnoksi sain saman kuin Jukka, eli kaksi jättikokoista Luhdan vaaleansinistä kylpypyyhettä ja energiajuomaa :)

buuhailuaMaanantai 18.06.2007 03:40

Paljon on tapahtunut tämän viikonlopun aikana. Torstaina Minnie näki kolme kettua Stroran pihalla ja lievästi säikähti (niin teki kyllä ketutkin), matkustin Espooseen, perjantaina olin Helsingissä duunissa ja shoppoholisoiduin stockkalla, perjantai-iltana päädyin jotenkin kummallisesti Porvooseen ja katsastin paikalliset raflat. Eipä ollu kummalliset, joten menin Porvoon Onnelaan juomaan jäävettä. Olin takaisin Espoossa joskus viideltä aamulla ja heräsin sitten lauantaina jo puoli kaksi ja lähdin Helsinkiin, shoppailin ja söin ja menin Vantaalle (!) ja sieltä Espooseen ja tänään sunnuntaina (tai siis eilen) olin Kalpalinnassa (Turenki) organisoimassa dh-kisoja ja sitten palasin vielä Espooseen ja nyt oon täällä Lahdessa. Väsyttää...

...niin ja kyllä, viikonloppu alkaa torstaina ja uusi viikko aina sunnuntaina. Ja ei, en käy normaalisti missään Onnelassa.

olen suosittu :)Keskiviikko 13.06.2007 00:15

Sairasta, neljä päivää offline ja olen saanut yhden kommentin...

e90 jo melkein täällä.Lauantai 02.06.2007 05:16

Hihihii... uusi luuri on jo melkein kotona. Jatketaan samalla linjalla kuin aikaisemmin eli nyt (tais siis kuukausia sitten) valinta osui kohteeseen noksun e90 :)

Parveke - Open 24hTiistai 29.05.2007 00:32

Parvekekausi avattu. Pesin tänään parvekkeen ja nyt pitäis vielä jostain blokata kalusteet sinne niin pääsis sitten oikeasti juomaan aamukahvit siellä. Tällä hetkellä joutuu vain istumaan kylmällä kaakelilattialla :(

JazzfestaritSunnuntai 27.05.2007 05:12

Heh, vajaa pari viikkoa vielä ja sit voi mennä takapihalle kuuntelemaan jazzia ihan ilmaiseksi ja syömään sotkuautosta vaikka munkkikahvit =)

GRAFFITI won't die!Maanantai 21.05.2007 21:51

Nyt on sitten tullut tännekin kysely "töhryistä"
http://irc-galleria.net/gallup.php?question_id=83965

Mielestäni (ja monen muunkin mielestä) töhryt ovat täysin eri asia kuin kunnolla ja taidolla tehdyt isokokoiset muraalit tai muut graffitit. Tagit ovat joidenkin mielestä töhryjä vaikka ne ovat taiteilijoiden nimikirjoituksia. Tageja vain tuppaa ilmestymään erilaisiin kiinteisiin kohteisiin, sillä harvemmin kukaan tulee kysymään että "saanko mä sun tagin tähän lippikseen" - vähän siis samaan tapaan kuin Piia Pissis menee jolltain Antti Tuiskulta ruikuttamaan käsialanäytettä. Taiteilijoilla on runsas joukko erilaisista yhteiskunnan luokista tulevia faneja, mutta tässä tapauksessa idolia ei yleensä ulkonäön perusteella voi tunnistaa.

Pitää muistaa, että maalaajienkin pitää jostain aloittaa. Saman tien ei kukaan pysty tekemään jotain todella tyylikästä. Vaikka kynällä paperille olisi saanut aikaiseksi jonkin magean sketchin, niin sitten kun tarttuu kannuun ja kohteena onkin vähän isompi "paperi" niin ei se heti luonnistu. Kulttuurissa on kuitenkin näiden harjoittelutöiden osalta onneksi sellainen toimiva buffausperiaate, että kaikkien maalauksien annetaan (usein) jonkun aikaa olla seinässä jonka jälkeen sen päälle tehdään vähän tyylikkäämpi teos. En itsekään hyväksy mitään kirkkoveneitä tai kyrvän kuvia jossain talon seinissä, mutta näitä ei pitäisi sekoittaa graffiteihin. Jos kaupungista puhdistettaisiin vain ja ainoastaan nämä kirkkoveneet yms. hetken mielijohteesta tehdyt tuotokset ja jätettäisiin ne oikeat piissit putsaamatta niin kaupunki olisi upea.

Graffitien tekijöiksi usein mielletään elämäänsä kyllästyneet teinit, mutta totuus on että maalaajien joukoista löytyy niin suomenruotsalaisia, pukumiehiä, jakkunaisia kuin yläastetta käyviä teinejäkin.

Puhuttaessa laillisista paikoista on ihmisillä hämärtynyt mitä tuo oikeastaan tarkoittaa. Tällaiset lailliset kohteet ovat oikeasti vain laillisia niille, jotka kyseiseen paikkaan on tilattu tekemään taidetta. Palvelu on joko ostettu tai joissain tapauksissa osoitettu sakko- ja vankeusrangaistuksen vaihtoehdoiksi joillekin henkilöille. Tämän ns. laillisen maalaamisen jälkeen jos ko. tilaan maalaa niin se on jo laitonta. Ainoat oikeat lailliset paikat ovat esimerkiksi yksityisten henkilöiden tai yhteisöjen omalla maa-alueella olevissa kohteissa osoittamat paikat, kuten joissain skeittaushalleissa ja painotan sanaa joissain.

Suurimmissa kaupungeissa on aika selkeät rajat ja alueet missä mikäkin crewi maalaa ja bommaa ja koska kaikki haluavat päästä ns. AC-kategoriaan, eli valloittaa koko kaupunki (All City) niin välillä käydään vähän voimakkaammin maalaamassa naapurinkin puolelle. Naapuri usein maalaa lähes samana päivänä tämän päälle oman vastauksen ja niin se jatkuu kunnes toinen luovuttaa. Yksi ehkä tunnetuimmista tällaisista paikoista löytyy Helsingistä, Kannelmäen ja P-Haagan rajamaastosta M-junan reitin varrelta (Kantzusta päin juuri ennen Kaupintien siltaa oikealla puolella. Kyseinen arviolta 2m x 4m mitoiltaan oleva lähes sileä kallioleikkaus on jonain viikkoina saanut uuden teoksen joka yö ja piristänyt monen työmatkaansa junalla kulkevan päivää :)

Niin kauan kuin maailmassa on maaleja ja seiniä niin graffiti säilyy osana katukulttuuria ja toivottavasti myös näkyy värittämässä välillä niin harmaata arkea. Graffiti won't die!
Nyt on vuosituhannen suurimmat bileet lähestymässä ja lahjatoive on sen mukainen myös. Ajatttelin, että jos joka kerta olen toivonut jotain käytännöllistä ja kohtuullista enkä ole kertaakaan niitä saanut niin mitäpä jos toivoisin jotain kohtuutonta - saisinko sen sitten? Loogista?

Toive: Auto, vuosimallia 2007 ...enempää en paljasta. Kuva tulee sit synttäreiden jälkeen.

Tuo on ihan periaatteessa toteuttamiskelpoinen lahjaidea, sillä jos jokainen 250 tutustani sijoittaisi lahjaan 100 euroa niin sillä saisi jonkun ajokelpoisen auton. Ja jos ilmoittaisin lahjatoiveeni vain likviditeettikykyisille ystävilleni niin heidän ei tarvitsisi sijoittaa kuin 297 euroa kunkin. Kätevää, eikö?

KaboomPerjantai 11.05.2007 21:33

Voi v*tun Lahden Ammattikorkeakoulu!

Pistin alkukeväästä haun aikuispuolelle, mutta ilmoittivat ettei hakuaika ollut vielä ko. linjalle alkanut sekä sanoivat että lähettävät minulle postitse hakuajan alettua lomakkeet. Katsoin sitten äsken nettisivuilta että se vitun hakuaika oli päättynyt viikko sitten eikä minulle kyllä postitse ollut mitään lomakkeita tullut.

Räjäyttäisikö joku sen rakennuksen, pliiis ...tai ehkä ei sittenkään, viimeksi kun asiaa toivoin niin meinasin itse räjähtää mukana =)

[Ei aihetta]Sunnuntai 06.05.2007 02:02

Ehkä tämän hetken paras animaatio on ehdottomasti "Open Season". Ihan vain pikkaisen joutui putoilemaan pätkän aikana ...tosin alkoholilla voi olla osuutta asiaan :)