IRC-Galleria

Harjoottelua työhaastatteluhunSunnuntai 19.04.2009 19:18

* Kerro itsestäsi lyhyesti? Olen 18 vuotias merkonomi, asun omakotitalossa kauhajoella kihlattuni ja kahden kissamme kanssa

* Miksi haet tähän tehtävään? Koska uskon olevani todella hyvä sijoitusneuvoja, sillä motivaationi ja innostukseni ovat todella korkealla. Sijoitusneuvojan ammatti on yksi unelmatyöpaikoistani.

* Mitä tiedät yrityksestämme? Yrityksenne on toiminut 13 vuotta ja sen luottoluokitus on AAA joka on paras luokitusasteen arvo. Olette palveluntarjoaja ja tarjoatte sijoitusratkaisuja sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Yrityksenne toimii yhteistyössä neljän eri sijoittamiseen ja varallisuudenhoitoon keskittyneen yrityksen kanssa. Näihin kuuluvat skandia, seb gyllenberg, seb ja lombard. Asiakaspalvelukonseptinne on mielestäni erittäin toimiva sen kuvauksen perusteella mitä luin nettisivuiltanne.

* Miksi haluat vaihtaa työpaikkaa? Edellinen yritys jossa työskentelin joutui aloittamaan yt-neuvottelut ja koska olen kolme vuotta toiminut siellä osa-aikaisena toimistosihteerinä, ei työsuhdettani pystytty vakinaistamaan. Mielellään olisivat kuulemma minut pitäneet mutta koska eivät moraalisista syistä palkata uusia (vaikka lomautukset koskevat sellaisia työpaikkoja jotka eivät työtehtävieni kanssa olleet samankaltaisia tai samanlaisia) oli minun etsittävä muuta.

* Mitkä ovat uratavoitteesi? Toivoisin joskus olevani osa yrityksen johtoa tai esimerkiksi myynti/markkinoitipäällikkö. Haluan todistaa ettei menestyksekkään uran vuoksi välttämättä tarvitse olla korkeasti koulutettu kuten esimerkiksi Henry Ford ei ollut ja silti hän loppujen lopuksi omisti ja johti hurjan suurta yritystä. Haluaisin olla myös esim yrityksen paras myyjä josta muut voisivat ottaa oppia. Tähän tavoitteeseen minua on aina ajanut isäni urakehitys ja arvostukseni häntä kohtaan.

* Minkälaisessa tehtävässä näet itsesi 5 vuoden kuluttua? No jos teille pääsen töihin niin olisin vuoden parhaimman tuloksen tehnyt sijoitusneuvoja. Mahdollisesti olisin noussut pykälän/pari korkeammalle yrityksessänne

* Mitä yleisesti tavoittelet elämässäsi? No mielenkiintoni kirjailijan Robert Kiyosaki näkemyksiin on antanut minulle intoa ja mielenkiintoa tavoitella taloudellista riippumattomuutta jolloin olisin töissä siksi että haluan siellä olla, enkä siksi että on pakko rahan takia. Uskon muutenkin että on turha pyrkiä työpaikkaan jonne olisi "alkuhuuman" jälkeen pakko mennä vaikkei yhtään haluaisi, siinähän menee mielenterveys jos joutuu kauan onnettomana tekemään jotain. Uskon että tarjoamanne työ on mielekästä ja mielenkiintoista ja juuri minulle sopivaa siksi teille hainkin..

* Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi? Vahvuuksiani ovat periksiantamattomuus ja johtajaluonne, kompromissien haku ongelmatilanteissa sekä ryhmä- parityöskentelykyvyt mutta mielestäni on hauskaa että pidän myös yksin työskentelystä. vaihtelu virkistää.

Heikkouksia on vaikkapa epäonnistumisen pelko. En halua tehdä virheitä koska vaikka niistä voi oppia, tulee siitä ihan tyhmä olo että "olisihan minun nyt tuo pitänyt tietää" toki sen voi kääntää sitten taas hyväksi ominaisuudeksi siinä mielessä että ainakin pyrin onnistumiseen joka-asiassa mitä teen.


* Mitä ominaisuuksia sinulla on, joiden uskot olevan tärkeitä ko. tehtävässä? Ongelmanratkaisukyvy ja kärsivällisyys. Kyky oppia uutta, asiakaspalvelu sopeutuen asiakkaan mukaiseksi (rento asiakas= rennon asiallinen asiakaspalvelija, Vakava asiakas= vakava asiallinen asiakaspalvelija)

* Mikä motivoi sinua? Tavoitteet, hyvä palaute, uuden oppiminen, palkka


* Mitä tehtävän sisältö ja raha sinulle merkitsevät? Haasteelliset tehtävät motivoivat oppimaan uutta. mielestäni huonoa tai vähäpätöistä tehtävää ei ole sillä jokainen tehtävä on osa onnistuvaa kokonaisuutta ja ne on tehtävä että siihen päästään. Raha merkitsee minulle toimeentuloa ja sen määrä kuvaa menestystä, että olen onnistunut jossain mitä teen. Sijoitan rahani yleensä laihialaisen mentaliteetillä eli en tuhlaa rahojani turhuuksiin tai statussymboleihin (onhan minussa laihialaisverta ;D).

* Mitä olet oppinut edellisissä työpaikoissasi? pienet ja nopeat tehtävät opettivat minulle että kaikki tehtävät ovat arvokkaita ja onnistuaksemme siinä mitä teemme, on jokaisen osa-alueen pikkuhommatkin tehtävä. lisäksi opin että positiivisella ajattelulla pääsee ikäväntuntuisistakin hommista kunnialla ja onnistumisella. Ajatustapani on sellainen että jos jokin ei miellytä minua, ajattelen sitä aikaa kun se tehtävä on tehty ja että eihän siinä loppujen lopuksi mene kauaa.

* Mitkä ovat parhaat saavutuksesi? Merkonomintutkinnon suorittaminen. se osoittaa minulle että kykenin käymään koulutuksen vapaaehtoisesti läpi siinä minimiajassa mitä on annettu ja todistaa että osaan motivoida itseäni sen verran, että ikävistäkin hommista päästään kunnialla ja hyvällä keskiarvolla ;D.

* Mitkä ovat pahimmat epäonnistumisesi? Eniten otti koville kun kolmen vuoden suunnitelmat tavoitteet ja toiveet jatkaa vakituisena Formia Vesmellä, kariutuivat, vaikka eihän se minusta johtunut vaan maan taloudellisesta tilanteesta joka vaikutti niin suuresti yritykseen..silti tuntui pahalta.

* Miksi valitsit alan jota opiskelit/jolla työskentelet? Koska lukio vaikka sekin hyvä vaihtoehto oli, ei anna mahdollisuuksia kolmen vuoden opiskelun jälkeen päästä pitkälle vaan vaatii jatkokoulutusta. Ammattikoulussa opiskellaan siihen yhteen ammattiin mutta merkonomiksi kun kouluttautuu, on mahdollisuuksia uskomattoman paljon ja tällöin myös enemmän työpaikkoja tarjolla. Lisäksi ammattikorkeakoulun tradenomiopinnoissa on todella paljon hyötyä merkonomin tutkinnosta.

* Mitä muuttaisit urassasi, jos voisit? On kyllä ollut niin lyhyt ura että tuskin muuttaisin mitään..

* Miten toimit paineen alaisuudessa ja miten hallitset stressiä? positiivisella ajattelulla ja mielikuvalla siitä hetkestä kun paineen ja stressin aiheuttaja on poistunut ja voi taas olla rauhallisin mielin. Myös stressi on mielestäni hyvä siinä mielessä että se ajaa eteenpäin ellei sitä sitten tule liikaa ja tulee burn out...

* Millainen on hyvä esimies? Johdonmukainen, motivoiva, kannustava, positiivinen, vastuullinen, rento ja mukava ihminen.

* Millainen on mieluisa työympäristö? Sellainen jossa ketään ei syrjitä, on työrauhaa ja rento fiilis, jossa kaikkien kanssa tulee toimeen ja kaikki tulevat toistensa kanssa toimeen.

* Työskenteletkö mieluummin yksin vai ryhmässä? Yksin työskentelyssä on se hyvä puoli että on hyvä työrauha ja pystyy keskittymään 110% siihen mitä tekee, ryhmätyöskentely on taas siinä hyvä että voidaan monen pään yhteistyöllä keksiä parhaat ratkaisut ongelmiin ja voidaan oppia toisista ja toisten työtavoista. Eli varmaankin täytyy sanoa että ryhmätyöskentely vaikka molemmista pidänkin.

* Millaisena työtoverisi ja nykyinen esimiehesi sinua pitävät? Hauskana ja mukavana ihmisenä, oon mä kuulemma fiksukin :D

* Oletko valmis matkustamaan tai muuttamaan työn takia? Matkustamaan kyllä, muuttaminen tässä tilanteessa kun on omakotitalo, on vähän huonompi homma mutta jos on pakko niin kai sekin onnistuu.

* Mitä uskot menestyksen yrityksessämme vaativan? Työtä, osaamista ja innovatiivisuutta. Jotta missään työssä voidaan kehittyä, tarvitaan hyviä kehitysideoita ja halua oppia uutta.

* Miksi meidän pitäisi palkata sinut? Koska olen nuori innokas motivoitunut ja uskon että voin tehdä teille hyvää tulosta koska pitäisin varmasti teillä työskentelystä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.