IRC-Galleria

Matka & liftipäiväkirjaaSunnuntai 16.07.2006 04:02

Kävin Jönköpingissä Dreamhackissa ja Malmössä tapaamassa klaania 17.-25.6. ja Drome-laneilla Hollannissa ja kaverin luona Saksassa tapaamassa vanhoja CB-tuttuja 5.-15.7. Lensin vain yhden sivun, muut liftasin.

Lauantaina 17.6. lähdin liftaamaan Tampereen Viinikasta neljän jälkeen iltapäivällä ja sain kyydin Pirkanhoviin asti. Pirkanhovissa oli parkissa yksi ainut rekka, joka oli juuri lähdössä. Tämän rekan kyydissä pääsin Jönköpingin Elmia-halliin asti (eli ensin Turkuun Viking-terminaalin, laivalla yli Tukholmaan ja E4 pitkin Jönköpingiin). Kiitos Pauli! (160km + 320km)

Laneilta lähdettyäni maanantaina kävelin läheiselle moottoritien rampille ja sain 3min odottelun jälkeen kuorma-autokyydin seuraavalle huoltoasemalle. Ensimmäinen kysymäni tyyppi vei minut pakettiautolla Malmön keskustaan asti (300km).

Malmöstä kotiinpäin lähdin juhannuspäivän iltapäivällä. Olin suunnitellut ehtiväni iltalaivaan, mutta en jaksanut nousta mitenkään ajoissa. Malmöstä poispäin liftaaminen takkusi pahan kerran ja olin vasta puoli kahden aikoihin Helsingborgissa. Yksi Göteborgiin menossa ollut kuski jätti minut vielä keskelle moottoritietä Göteborg-Tukholma liittymään, ja ajattelin etten varmasti ehdi laivaan. En kuitenkaan joutunut odottamaan kuin pari minuuttia kun suomalaissyntyinen mies otti minut kyytiin pikkuautollaan. Hän oli menossa Finspångiin mutta päätti ajaa 160km ylimääräistä ja viedä minut Tukholmaan satamaan jotta ehtisin laivaan. Minulle jäi viisi minuuttia ylimääräistä luppoaikaa satamassa ennen kuin laiva lähti :) (700km) Liftasin aamulla vielä Turusta Tampereelle.

Lensin 5.7. Amsterdamiin, jossa tapasin Norjalaisen kaverini. Olimme kolmannen kaverin luona Dierenissä pari päivää, kävimme torstaina Amsterdamissa syömässä 10 muun CB tyypin kanssa. Perjantaina junalla Hengeloon Drome13-laneille. Osallistuimme CS 1.6 -turnaukseen kaverijoukkueella (Gen^, Killerman, Iceblokje, Spukkz) ja saimme palkinnoksi Commodore hiirimatot & t-paidat. Tapasin myös Knights-ladies klaanin (muuttivat nimensä DaMn-gamingiksi sunnuntaina) ja muita enemmän tai vähemmän julkkiksia :)

Hengelosta junalla Saksaan Hannoveriin sputia tapaamaan (Bleah, fontis, Nico). Sputin luona olutta & grillilihaa & nörttäystä. Torstaina lähdin aamutuimaan kymmenen jälkeen kävelemään moottoritien suuntaan tarkoituksena liftata Suomeen. Yksi rekka pysähtyi ennen kuin edes liftasin (kävelin pientareella). Hildesheimistä on Hannoveriin matkaa 60km, Hampurin, Flensburgin, Koldingin ja Ålborgin kautta Tanskan Jyllannin koilliskärkeen Frederikshavniin pääsee suoraa tietä ja matkaa kertyy n. 550km. Liftaaminen takkusi aika pahasti, sain kyllä kyydin aina melkein heti, mutta lyhyen matkaa ja huonoihin paikkoihin.

Halusin mennä Koldingista Kööpenhaminan kautta Helsingöriin, mutta kukaan ei tuntunut olevan menossa itään, joten jatkoin moottoritietä pojoiseen. Tanskassa välimatkat ovat naurettavan lyhyitä ja matka taittui mukavasti. Frederikshavnissa olin vasta puolen yön aikaan, jouduin kuitenkin odottelemaan hyvän tovin, koska lautta Göteborgiin lähti vasta 03.40. Olin suunnitellut ehtiväni aamulaivaan Tukholmaan, mutta heitin toivon lopullisesti tässä vaiheessa iltaa.

Meren rannalla tuuli kovaa ja oli helvetin kylmä, onneksi erittäin mukava Dubailaismies tarjosi minulle suojan autostaan. Nukuin hänen takapenkillään kunnes laiva oli aamuseitsemältä Göteborgin satamassa. Huono tuuri jatkui kyytien osalta, en saanut laivalta kyytiä Boråsin suuntaan millään, joten jäin pyörimään Göteborgin keskustaan. Lopulta änkesin liikenneympyrässä rekkaan, jota ajoi kaksi iranilaismiestä. He olivat menossa vasta purkamaan lastia mutta lupasivat auttaa minua kyydin löytämisessä. Nukuin puolisen tuntia rekassa ja join heidän tarjoamiaan kylmiä juomia. Heidän suunnitelmansa muuttuivat ja he pystyivät ajamaan toista reittiä ja jättämään minut levähdyspaikalle hieman ennen Boråsia.

Levähdyspaikalla kysyin kyytiä vanhemmalta mieheltä, joka ajoi pikkuautoa vaimonsa kanssa. Hetken ruotsisokelluksen jälkeen he saivat selville, että olen menossa Suomeen ja kertoivat itse olevansa kotoisin Kemistä, mutta asuneensa Ruotsissa yli 30 vuotta. He jättivät minut Mjölbyn McDonaldsille lämpimien terveisien saattelemana 200 kilometriä myöhemmin. Mäkin pihassa oli parkissa yksi ainut rekka, jonka kyljessä luki isolla Aholatransport.fi tms. ja jäin odottelemaan kuskia takaisin. Rekka oli menossa Naantalin rahtilaivalle ja päätin kysellä seuraavalla pysähdyspaikalla kyytiä Viikkarille. Ensimmäinen kysely tärppäsi ja pääsin hyvissä ajoin iltalaivalle ja takaisin Suomeen. Sain vielä laivalta kyydin Tampereelle asti.

Hildesheim-Tampere 47h (laivamatkoja 16h + laivan odottelua 6h eli tien päällä 25h) olisi voinut mennä nopeamminkin tietysti. Tai aivan helvetin paljon hitaammin :P

"sehän on vaan tyhmää lähteä liftaamaan" - Rigi

indeed?

Kuvia osasta reissua: http://nico.arguillere.no/gallery2/eurotrip/

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.