IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Maanantai 16.02.2009 14:23

jes, sain raahattua itteni lastensuojelukurssille, mutta aika tuskaa siellä oli olla - lähinnä siks, kun mulla on vähintään yks korva inhottavasti lukossa, joten en kuullu puoliakaan, mitä siellä puhuttiin. -_- Ja ei: nieleskely ja purkan jauhaminen ei auta. Ainut, mikä auttaa vähän, on haukottelu. :D Haukottelin silleen yli-liioitellusti, nii tepsi hetkeks. ;D

!! Löysin muuten tietoa tosta.

"Korvat voivat mennä 'lukkoon kahdesta syystä. Toinen on ulkopuolinen vaha, joka osuu tärykalvoon ja jonka poistamiseen korvakäytävistä Remowax auttaa.

Toinen syy, jonka arvelen olevan kyseessä juuri kysyjän tapauksessa, on turvonneet limakalvot, jolloin välikorvan paineentasaus ei toimi. Siihen on erilaisia yksilöllisiä keinoja, kuten voimakas, 'liioiteltu haukotus, jolloin alaleukaa venyttämällä saadaan pään sisäisiä lihaksia venytettyä, niin että joskus korvat todella pamahtaa auki. Lukkoon meneminen on yleensä tapahtunut esim. nenän niistämisen yhteydessä, jolloin korvaan on jäänyt 'ylipainetta'. Silloin sitä ei saa puhaltamalla tai nenäonteloita paineistamalla pois. Erilaiset limakalvoja supistavat lääkkeet voivat auttaa, jopa tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeiini.

Pitkäaikainen korvien lukossaoleminen tuo usein myös muita oireita, kuten huimausta.
Jos korvat ovat edelleen lukossa useita päiviä, ja syy ei ole ulkoinen, kehoitan kyllä hakemaan lääkärin apua tilanteeseen."

Eli mun korvien lukkoisuus johtuu näemmä turvonneista limakalvoista. :x Sais mennä kyl ohi ittestään... Ho, keksin muuten ite ton liioitellun haukottelemisen. 8D Luin tosta vasta jälkeenpäin.

Ai nii: enkun kokeesee pitäis lukee. ;sss

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.