IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

löysin tekosyyn laiskuudelleKeskiviikko 01.09.2010 02:01

Hitausliike (engl. slow movement) on etenkin 2000-luvulla maailmalla levinnyt ajattelutapa, jonka mukaan asioita kannattaa tehdä mahdollisuuksien mukaan rauhallisesti ja hitaalla tempolla. Liikettä on pidetty vastavetona melulle, saatavilla olevuudelle ja muille tämänkaltaisille ihmisen elämään tunkeutuville ilmiöille.

//

Mä oon sisimmässäni tienny tän aina. Siks mulla ehkä jääkin kaikki viimetippaan... tai kesken. :'D (nimim. ostanut parit kankaat ja tuolla ne lojuu vieläkin jossain..) + monet muut projektit odottaa valmistumista. Jos jossakin oon erityisen huono, niin asioiden loppuun saattamisessa. x_x

Sen ilmentymiä ovat pikaruoan antiteesi hidas ruokailu, slow-seksi sekä kiireetön vapaa-ajan vietto ja matkustaminen. Aiheesta kirjoittanut Carl Honoré arvioi nopeuden palvonnan synnyttävän pinnan alla kuplivaa turhautumista ja aggressiivisuutta, kun jokaisesta toisia hidastavasta tulee potentiaalinen vihollinen ja pienikin viivytys tai takaisku herättää raivoa esimerkiksi liikenteessä. Edelleen Honoré epäilee nopeuden suhteellisen edun katoavan, kun kaikki kiitävät "samalla radalla".

//

:---) mun ajaminen liikenteessä 'ehem' tulkaa kyytiin lapset. o/ Ei oo toivoakaan, että mun kyydissä myöhästyisitte mistään. Nopeasti ja etenkin turvallisesti perille...!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.