IRC-Galleria

Viimeinen vuosi peruskoulussa alkoiÂ…Maanantai 21.08.2006 23:55

Peruskoulun viimeinen vuosi on ehkä kaikkein odotetuin; silloinhan pääsee pois peruskoulusta ja elämä alkaa.

Kuitenkin peruskoulun yhdeksännen luokan alkaessa mielessä pyörii monia sekavia ajatuksia: mikä minusta tulee "isona", minne pyrin jatko-opintoihin tai pärjäänköhän lukiossa.

Yhdeksäsluokkalaisten pitäisi myös toimia esimerkkinä nuoremmille.

Yhdeksännellä luokalla kannattaa todella panostaa täysillä koulunkäyntiin, sillä peruskoulun päättötodistuksella pyritään sitten eteenpäin jatkokoulutukseen.

Peruskoulun viimeisellä luokalla oleminen ei itse asiassa tunnu mitenkään erityiseltä, vaikka sitä on odottanut koko peruskoulun ajan. Tietysti yhdeksännellä luokalla on omat perinteensä, kuten ysien lähtöjuhla, jota odotetaan suurella innolla.

Yhdeksännen luokan opetus ei ole mitenkään vaikeatajuisempaa.

Yhdeksännellä luokalla oleminen on suurimmaksi osaksi täysin samanlaista kuin yläasteen muilla luokilla, sillä erotuksella, että olemme nyt vain koulun vanhimpia oppilaita. Opettajat tosin suhtautuvat meihin vähän eri tavalla, sillä olemme jo tarpeeksi vanhoja ottamaan vastuuta omista asioistamme. Velvollisuuksia meillä ei juurikaan ole sen enempää kuin muillakaan, paitsi että meidän kannattaa käyttäytyä fiksusti ja antaa näin hyvää esimerkkiä tuleville yhdeksäsluokkalaisille.

Peruskoulun loppuminen ei ole mitenkään kauheaa, sillä pääsee elämässään eteenpäin ja peruskoulu on vain yksi vaihe elämässä.

Tsemppiä kaikille nykyisille ja tuleville yseille ^^

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.