IRC-Galleria

lol'dPerjantai 06.03.2009 14:42

http://www.kouvolansanomat.fi/Teema---Sunnuntai/2009/02/08/Kun++huomista++ei+ole/200926568551/205

Oheisen tarinan parikymppinen nuorimies oli hädin tuskin yläkoululainen polttaessaan ensimmäistä kertaa pilveä. Silloin hän tiesi, että porttiteoria on puppua, ja ettei hän itse koskaan sekaannu koviin huumeisiin. Toisin kävi.
Mun kiinnostus huumeisiin heräsi koulun valistustunneilla. Me vaan naurettiin kavereiden kanssa niille filmeille, jossa näytettiin jotain pyörätuolilla Moskovan metrossa liikkuvaa tyyppiä ja liitettiin siihen kannabiskasvin kuva. Valistusfilmeissä väitettiin, että jos kerran vetää heroiinia, niin jää ikuisesti koukkuun.

Mä jäin kelaamaan, että miten se voi olla mahdollista.

Olin ihan sairaan kiinnostunut kannabiksesta sinä kesänä, kun olin siirtymässä yläasteelle.

Siihen aikaan skeitattiin ja ryypättiin ja tehtiin kaikkea typerää. Mun kaverit on aina olleet mua pari vuotta vanhempia. Me alettiin etsiä kannabiksesta tietoa netistä, ohjeita sen käytöstä ja sellaista.

Näin varmaan monta viikkoa unta siitä, miltä se sitten tuntuu, kun pääsen ekan kerran kunnolla polttamaan pilveä.

Me kerättiin kavereiden kanssa rahat ja saatiin ostettua joltain vanhemmalta tyypiltä vähän hasista. Ei me edes osattu lämmittää sitä sytkärillä, vaan yritettiin hakata sitä kivellä pienemmäksi.

Aluksi polteltiin kavereiden kanssa lähinnä viikonloppuisin, jos porukat oli mökillä tai reissussa. Joskus mentiin jätkien kanssa meidän mökille polttelemaan. Mutsi oli vaan että kiva, kun pojat menee mökille.

Kenekään porukat ei tajunneet mitään.

Ajattelin aina, etten ikinä koske mihinkään muuhun kuin mietoihin huumeisiin (kannabikseen eli hasikseen ja marihuanaan). Kerrankin, kun olin ostamassa pilveä, niin näin, miten siellä kämpässä muut veti kamaa suoneen, vaihteli neuloja ja veri roiskui, ja säikähdin ihan saatanasti. Ajattelin, että ei ikinä tuota, ja että leikkaa nyt se biitti, että pääsen pois täältä.

Olin tosi paljon kovia huumeita (amfetamiinia ja opiaatteja) vastaan. Porttiteoriaa - sitä, että mietojen huumeiden käyttö johtaa kovien huumeiden käyttöön - vastustin kivenkovaan.

Jokainen kuvittelee, ettei porttiteoria koske mua.

Pidin ihan idioottina yhtä tyyppiä, jotka sanoi aikovansa kokeilla piriä (amfetamiinia). Sanoin, että vittu vedän sua turpiin, jos menet kokeileen. Katsoin alaspäin niitä, jotka veti ränniin.

Muistan, kun se sama tyyppi tuli silmät selällään kertomaan, että nyt se on tapahtunut. Se oli mun eka kontakti koviin huumeisiin. Olin ehkä kuudennella tai seiskalla ja se kasilla. Silloin kovat huumeet alkoi kiinnostaa tosissaan. Silloin ei tajunnut asiasta mitään. Sitä piti vaan hauskana juttuna.

Sit se vaan jotenkin meni siihen. En mä tiedä, miksi. Kaveripiiri vaikuttaa paljon, eikä miedot huumeet enää tunnu missään. Se on aika pieni se hyppäys... Jotkut harvat pysyy pelkkinä kannabiksen käyttäjinä, mutta yleensä heilläkin on kaikenmaailman masennusta ja muuta paskaa.

Vanhempia oli helppo kusettaa. Odottelin aina iltaisin, että porukat menee nukkumaan ja pääsen polttelemaan pilveä omassa huoneessani.

Kerran koulusta otettiin yhteyttä tästä asiasta, mutta mutsi uskoi, kun sanoin, että olin vain kerran vähän maistanut pilveä. Faija ei tajunnut mitään, vaikka vedin huoneessa subutexia (opiaattiriippuvaisten vieroitushoidossa käytettävä lääke, jota käytetään myös huumeena) fudistreenien jälkeen. Yksilläkin rockfestareilla oltiin niin saatanan sekaisin kokaiinista. Olin tosi nuori silloin.

Pelkäsin tietysti jääväni kiinni oikein kunnolla. Kun se sitten tapahtui joskus kasiluokalla, olin jo käyttänyt muutakin. Porukat luuli, että polttelen edelleen vähän pilveä. Kävin kaiken maailman palavereissa ja ne kutsu kytät kotiin, mutta peli oli jo pelattu.

Koskaan ei voi tietää, kenelle käy niin kuin mulle. Se on omasta kiinnostuksesta kiinni, minkä tien valitsee.

Yks mun frendi on pysynyt aika hyvin pelkässä kannabiksessa. Se johtuu siitä, että sen mutsi otti tosi tiukan linjan heti aluksi. Se käytti jätkän huumetesteissä joka välissä ja homma pysyi siksi lapasessa.

Mä luulen, että jos pääsee tietyn vaiheen yli jotenkin, se auttaa, mutta en mä tätäkään voi sanoa varmaksi. Tiedän kolmekymppisiä äitejä, jotka vetää itsensä vuodessa tosi huonoon kuntoon.

Mä laskin, että multa on kuollut yli kymmenen jollakin tavalla tuttua tyyppiä joko huumeisiin tai itsariin parin vuoden sisällä. Ihan nuoria, jotka on vetäneet sisuskalunsa paskaksi ja vaipuneet koomaan ja sitä rataa.

Ainoa tie tästä pois on päästä korvaushoitoon, mutta se on melkein mahdotonta. Pelkkää paskaa tuleen niskaan joka suunnalta.

Mulla ei en√§√§ ole koskaan hyv√§ olla. √Ąlyt√∂n vitutus vaan koko ajan. Kaikki rahat menee ja lis√§√§ on hankittava myym√§ll√§ kamaa. K√§sivarressa on markkinoiden vahvin l√§√§kelaastari, joka pit√§√§ opiaattireflat pois. Kroppa on siin√§ kunnossa, etten pysty piikitt√§m√§√§n en√§√§ kuin jalkaan. Haluan l√§√§k√§riin, mutta ei ole rahaa. Jos sit√§ on, se menee l√§√§kkeisiin ja kamaan.

En osaa ajatella huomiseen asti. Ajattelen vain, mistä saan rahaa ja sen jälkeen, mistä saan kamaa. Jos voisin jotakin muuttaa elämässäni, niin pyyhkisin pois kaiken, mikä liittyy opiaatteihin.

Nyt mä vaan toivon, että pääsisin hoitoon ennen kuin on liian myöhäistä.

Jos joku nuori tyyppi on kiinnostunut huumeista, niin en mä paljon muuta osaa sille sanoa, kuin että kannattaa kelata ihan oikeesti, missä porukassa pyörii.

Jos joku epäilee, että oma skidi käyttää jotain, niin kantsii ratsata huone, vaikka just sitä mäkin vähiten silloin olisin halunnut. Jos sieltä löytyy vaikka taiteltuja papereita, niin niiden väliin on saattanut jäädä vähän kamaa.

Yks huono merkki voi olla se, jos rahaa alkaa meneen tavallista enemmän. Tai jos kaverit on pari vuotta vanhempia. Jos tyyppi on polttanut hasista vaikka viisi kuusi tuntia sitten, sitä ei enää himassa huomaa tai sitä voi luulla tavalliseksi kännäilyksi."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.