IRC-Galleria

Koulussamme on mielestäni erittäin hyvä opetus, mutta matikanopetus tänä vuonna on ollut poikkeus. Saimme kahdeksannen luokan alussa sijaisen, koska todella hyvä matikan opettajamme Heidi Kivioja jäi äitiyslomalle. Näin ihana tapahtuma kuitenkin harmittaa, sillä sijaisen taso ei ollut läheskään samaa kuin opettaja Kiviojan. En tiedä sijaisen, Juhani Kivimäen taustaa, mutta hän ei selvästi ole opettanut paljoakaan, vaikka sitä väittääkin. Sijaiseksihan pääsee nykjään kuka tahansa.

Hän sanoi, että onko väärin jos hän ei anna lupaa laskea puhelimella laskuja? Ei se ole väärin. Väärin on se, että puhelin otetaan takavarikkoon, jos se vain näkyy pöydällä. Opettaja jankkaa liikaa pikkuasioista, joka saa oppilaat hermostumaan, josta näkee, että kokemusta opettajana olosta ei ole paljoakaan. Kukaan muu opettaja ei siis ota kännykkää takavarikkoon jos siitä katsoo esim. kellon, jos puhelin on kuitenkin kiinni. Tällainen pikkuasioihin tarttuminen kylvää negatiivista ilmaa opettajan ja oppilaan välille. Muut opettajat tietävät miten nuoria kohdellaan, miten heidät saadaan lopettamaan ja miten he eivät tee kiellettyjä asioita. Tätä kykyä Juhani ei omista. Jos minä saisin päättää, näin pitkäaikaiseen sijaisuuteen tarvittaisiin jonkinlainen kokemus vaatimus, että oppilaat saisivat tarvitsemansa laatuista opetusta. Onnekseni en ole vielä yhdeksännellä luokalla.

Jos minä saisin päättää, oppitunnit olisivat samanlaisia.. Poikkeuksena olisivat matikan tunnit. Jos ei muista jotain asiaa mikä liittyy jollain tapaa aiheeseen tai ei tajunnut asiaa ja kysyy sitä vastaus yleensä on: " Toi on opetettu jo seiskalla, jos et sitä nyt osaa nii ei oo mun ongelma" Tähän oppilas saattaisi vastata: " No,kiva miks sä et voi kerrata näit asioita???" Tähän tavanomainen vastaus matematiikanopettajaltamme olisi " Turpa kii!!!." Jos opettaja käyttäytyy oppilasta kohtaan noin alentavasti, niin eikö hän odota samaa käytöstä vastapuolelta. Metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan, eikö vain?

Muutenkin matikanopettaja tekee meille sellaisia laskuja, joita eivät oppilaiden korkeasti koulutetut vanhemmatkaan osaa ratkaista. Pitäisikö sitten kahdeksasluokkalaisen osata ne? Viimetunnillakin kukaan ei mennyt tekemään taululle tehtävää, koska kukaan ei osannut sitä. ( Eikö tässä ole jo hieman kyse huonosta opetuksen laadusta? ) Kyllä Juhani, huomasin tämänkin vaikka mielestäsi minulla ei ole motivaatiota enkä keskity, ehkä kaikki johtuu vain opettajasta.

Miksi sain ennen kokeista 7-9 ja nyt numerot ovat muuttuneet kutosiksi? Miksi tykkäsin ennen laskea ja pohtia, mutta nyt vihaan matematiikkaa? Mikä on saanut innostuksen ja numerot laskemaan? Vastaus on helppo! Matematiikan opettaja Juhani"tiedän kaiken, enkä ole koskaan väärässä" Kivimäki. Opettajaa ei saa ikinä arvostella tai antaa parannus ehdotuksia, koska Juhani on aina oikeassa. Omien virheiden myöntäminen on tärkeää!

Nyt jälki-istuntoni loppuu enkä ehdi kirjoittaa enempää vaikka paljon olisi vielä sanottavaa. Eli jos minä saisin päättää, en antaisi Juhani Kivimäelle minkään laista positiivista palautetta hänen työtodistukseensa, jonka hän täältä lähtiessaan varmaan saa.
Jos minä saisin päättää, sijaiseksi ei enää ikinä tällaisia kokemattomia. Huom! Olemme joutuneet olemaan näillä tunneilla neljä kertaa viikossa. Elämäni kauheimmat tunnit.. :(

15.15-16.00 Juhanin pitämä jälki-istunto viittomakielen käytöstä.
Jos haluat tietää minkä näköinen Juhani on, katso kuvaa oikeasta ylänurkasta.

Tämä kirjoitelma menee ensin vanhemmille ja vanhempien allekirjoituksen kanssa luokanvalvojalle ja sen kautta rehtorille. Ainakin Juhani niin sanoi.

[Ei aihetta]Lauantai 17.05.2008 20:20

miten voi ollakaa et joku voi olla niin ärsyttävä !!!

[Ei aihetta]Maanantai 12.05.2008 19:19

MUL ON MENNY TÄNÄÄ IHA SIKA MONEE HERMOT !!!!!!!!

[Ei aihetta]Keskiviikko 07.05.2008 00:52

njää huomen koe ja kahet treenit :s

[Ei aihetta]Maanantai 24.03.2008 18:27

helooou tääl julia mo!

[Ei aihetta]Tiistai 11.03.2008 23:17

perjantain RIHANNAN keikka med julia <3

BlondivitsiniKeskiviikko 05.03.2008 19:44

palapelis luki 3-5 v
sit blondi kokoski sen 40 minuutis


se blondi niinku luuli et toi palapeli kuuluu tehä jossai 3-5 vuodes :D hehehe

[Ei aihetta]Torstai 28.02.2008 04:16

ohhh, oon lentokental thaimaas ja taal on ilmanen netti :D onneks.. hehhe.
mun naama on palanu ja sattuu iha sikan :D ja muitki paikkoi...
illal himaa ja huomen kouluu :(( taal on kello jo 7.16 aamul . herasin viidelt hohh

[Ei aihetta]Lauantai 16.02.2008 18:30

Thailand jjea ->