IRC-Galleria

antza

antza

From the utmost edge of Eastern Siberia.

-Perjantai 03.09.2010 23:35

Uusi tupakkalaki:

Uusi tupakkalaki tulee voimaan 1.10.2010. Eduskunta hyväksyi tupakkalain muutoksen 21.6.2010 ja presidentti vahvisti lain 20.8.2010. Sen tavoitteena on tupakkatuotteiden käytön vähittäinen loppuminen.

Lain tarkoituksena on vähentää lasten ja nuorten tupakoinnin aloittamisen edellytyksiä ja rajoittaa tupakointia heidän kasvuympäristössään. Tupakkatuotteiden esilläpitoa ja saatavuutta lasten ja nuorten arkielämän piirissä rajoitetaan. Tupakointikielto laajenee koskemaan lasten ja nuorten ympäristöä esimerkiksi päiväkotien ja koulujen lähellä.

Tupakkalaissa kielletään
1) tupakkatuotteiden esilläpito vähittäismyyntipaikoissa (ei koske tupakkakauppaa, josta tuotteita ei saa näkyä ulkopuolelle);
2) tupakkatuotteiden luovutus, maahantuonti ja hallussapito 18 vuotta nuoremmilta;
3) tupakkatuotteiden myynti mm. päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ja niiden ulkoalueilla;
4) suussa käytettävän tupakan maahantuonti, myynti ja muu luovuttaminen (maahantuonti sallitaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön matkatavarana 30 rasiaa);
5) tupakkatuotteiden vähittäismyynti automaateista (4 vuoden siirtymäaika) ja
6) tupakkasponsorointi.
Lisäksi tupakkatuotteiden myyjän tulee olla 18 vuotta täyttänyt, tupakointikieltoja laajennetaan koskemaan lasten ja nuorten käytössä olevia tiloja, asuinkiinteistöjen yhteisiä tiloja, ulkotiloissa järjestettäviä tilaisuuksia ja hotelleja.


Vittu!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.