IRC-Galleria

Nukuin.Torstai 19.10.2006 22:18

Näin unta, että olin jossakin pohjoisessa tuntemattomassa kunnassa/kaupungissa, ja vielä yhdessä entiseni kanssa. Hän ja hänen vanha kaveripossensa oli jollakin mökillä juopottelemassa, ja minulla oli siskoni kanssa tarkoitus liittyä seuraan. Menimme vanhempieni kyydillä, ja mökillä olivatkin yllättäen myös entiseni vanhemmat, jotka olivat siellä koiriensa(?!?) kanssa. Koiria oli kaksi, uros ja naaras, jotka olivat jonkinlaisia puhdasrotuisia vinttikoiria, joilla oli karvaiset luppakorvat. Koirat tervehtivät minua iloisesti. Erityisesti narttu, joka piti minusta erityisen paljon. Narttu osasi puhua. Entiseni kaverit olivat todella humalassa, kun pääsimme paikalle. Kaikki vanhemmat tervehtivät toisiaan, ja tunnelma oli iloinen. Ihmiset sorisivat ja naureskelivat iloisesti. Myös omilla vanhemmillani oli aikaa sitten kuollut sekarotuinen koiramme mukana, joka oli jotenkin vaikeana muista koirista. Jossain vaiheessa aloin odottelemaan, että "eikö noi nyt lähe jo meneen." Entiseni kaverit eivät juurikaan noteeranneet minua, enkä saanut juteltua heidän kanssaan. Päällimmäisenä tunteena tilanteessa oli ihmisten leppoisa puhelu ja naureskelu. Kaikki tulivat niiiiin hyvin toimeen keskenään, ja kaikki oli niiiiin paikallaan ja mukavaa. Ulkosauna oli lämmin, enkä jaksanut odottaa, että pääsisin saunaan. Sitten heräsin. Uni oli niin kirkas, ja siitä jäänyt tunnelma viipyili vielä tunnin jälkeenkin.

Aamulla kävin viimeisessä tutkintooni vaadittavassa tentissä. En ollut nukkunut viime yönä, sillä keskustelin kämppikseni kanssa puoli kolmeen ja heräsin puoli seitsämältä lukemaan tenttiin. Olin koko aamun väsynyt ja hermostunut, ja kävin tentissä, joka meni hyvin. Tulin kotiin. Luin jonkin aikaa, ja aloin nukkumaan. Nukuin ehkä neljä tuntia, mutta outoa oli, että kun heräsin niin heräsin johonkin toiseen todellisuuteen. Yhtäkkiä oli tullut loppusyksy. Oli kaivettava talvitakki esille, koska oli tullut kylmä. Asunto oli rauhallinen, ja jotenkin muuttunut. Huoneeni oli erilainen. Kaikki aamun tapahtumut tuntuivat, kuin olisivat tapahtuneet vuosia sitten. Menneisyyteni ja tulevaisuuteni oli kuin tyhjä paperi. Hyvällä tavalla. Oli kuin pelissä, jossa on kuollut ja voi aloittaa pelin uudestaan.

Outo olo. Lähden nyt kämppiksen kanssa katsomaan venäläistä elokuvaa Niagaraan. Nyt tuntuu, että kaiken voi oikeasti aloittaa alusta, eikä millään entisellä ole väliä, mutta oletan, että tunne menee huomenna ohi. Mistähän ihmeestä heräsin? Tuskin pelkästä unesta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.