IRC-Galleria

cebic

cebic

Tulipahan pitkästä aikaa klikkauduttua tännekin. Virhe?

Helsinki-Joensuu - hauskaa junailuaLauantai 18.08.2007 18:56

InterCity Joensuuhun kello 13.00 perjantaina 17.8.2007 PERUTTU

kun joku saatanan tunari sattui vesakoita leikatessaan katkomaan myös kaikki tietoliikennekaapelit ja kaatamaan sähkökaapin. Tekis mieli tietää, mitä tyypille tapahtuu tämän jälkeen, kun aiheutti VR:lle hirmuiset tappiot, sai koko Suomen pysähtymään ja vaikeutti monien tuhansien ihmisten elämää tekemällä työnsä huonosti!

Onneksi olin lähtenyt kokouksesta kesken kaiken ja skipannut myös loistavan lounaan, että ehdin kerrankin aikaiseen kotiin junalla.... Olin asemalla kuitenkin puolta tuntia ennen kuin juna lähtee.
Lipunmyyjäsetä oli tosi vihaisen oloinen ja se äris mulle kun se tajus vasta kortit saatuaan, että haluan opiskelijalipun. Vaikka sanoin kyllä mitä haluan... Tais olla vähän stressaantunut, kun kaikki valittaa. Oli muuten upeet jonot!

Mulla oli 3 minuuttia aikaa juosta Elielin aukiolle etsimään bussimerestä juuri se, joka vie Kouvolaan, josta sitten joskus pitäisi päästä jatkamaan matkaa Joensuuhun asti.
No, busseja oli sitten kyseistä junayhteyttä varten varmaan 5 ainakin, kaikki täyttyivät.
Onneksi vieressä istui mukava nainen, jonka kanssa juteltiin ruoanlaitosta ja politiikasta se reilun tunnin, puolitoista, jonka bussimatka kesti.

No, Kouvolassa sitten junaan. Muuten ihan kiva, mutta vaunuja oli 6 vanhaa kalustoa, vaikka vähintään 7 piti olla. Kaikki istumapaikat täyttyivät ja kaikkialla lattioilla istui ihmisiä. Ravintolavaunussa oli parhaimmillaan 35 astetta lämmintä ja varmaan 150 ihmistä. Oli vähän tukalat oltavat! Konnarilla kesti varmaan 2h päästä koko junan läpi ja taisi se saada aika paljon kuittailua osakseen, vaikkei koko homma ollutkaan VR:n vika.

Luotin siihen, että saan ruokaa junassa... Paskat. Kaikki ruoka tai sellaiseksi luettava loppui heti alussa, tarjolla oli enää karkkia ja alkoholia ja alkoholittomia juomia! Onneksi satuin samaan pöytään parin joensuulaisen virkamiehen kanssa, jotka tarjosivat pasteijan ja meillä oli muutenkin hyvät keskustelut ja hauska reissu. Onneksi lopulta saatiin ikkuna auki ravintolavaunusta ja lämpötila laski 27:ään.

Seuraava takaisku tuli, kun kuulin konduktöörin kertovan jollekin, kuinka meidän täytyy kaikkien nousta pois Kiteellä ja siitä on sitten Joensuuhun bussit. Joensuusta taas sitten busseilla jatkoyhteydet maakuntaan... Voi sitä riemua mikä siitä kaikille syntyi, voi konnari-parkaa! Odotettiin busseja Kiteen asemalla sellaiset 40 minuuttia. Nice. Tunti sitten vietettiin bussissa kotiasemalle.

Eniten harmitti se, että junassa oli paljon ulkomaalaisia eikä yksikään kuulutus tullut englanniksi. Mie sitten tulkkasin niille Kiteellä että mitä täällä edes tapahtuu... Voin uskoa, että itsekin olisin vähän ihmeissäni jos ulkomailla sattuisi jotain enkä tietäisi yhtään mitä tapahtuu. Onneksi tytöt pääsivät sitten lopulta Joensuuhun ja Atriumiin majoittumaan.

Tälläisen tapauksen aikaan huomaa, kuinka rataverkkomme on haavoittuvainen ja toivottavasti tästä nyt otetaan opikseen. Ei meillä ole tälläisenä yhteiskuntana varaa tuollaisiin mokiin, entäs jos jotain oikeasti sattuisi!

Oma aikatauluni petti vain reilut 2h, muilla kun saattoi kestää 7h koko show.
Miulla oli oikeasti tosi hauska reissu, vaikka alussa vitutti. Säästyi rahaakin kun ei lähtenyt myöhemmällä junalla ja käynyt shoppailemassa Chez Mariuksessa!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.