IRC-Galleria

clarkkentband

clarkkentband

http://www.myspace.com/clarkkentband

18/08/2008 - Fire In The Hole!!!Maanantai 10.11.2008 15:48

Vähän taustaa:

Mehän ollaan tehty tätä levyä jo aika kauan. No. Eräänä päivänä ehkä jotain yli vuos sitten Kokkolassa Victory Audio -studiolla Mursu a.k.a Jukka soitteli rauhassa aika helvetinmoista vingutuspätkää Long way to go -nimiseen kipaleeseen kun sähköt katkes. Jonas (Olsson, silloinen tuottajaguru) soitti sitten studion isännälle, että "mitäs helvettiä teetkö remppaa ja porasit sähköjohtoon tms?". Isäntä ei tiennyt asiasta mitään ja meni tarkistamaan tilannetta. Hörpittiin siinä odotellessa kylmää kahvia joku 5 min ku pihalta rupes kuulumaan hälytysajoneuvojen ääniä. Siinä vaiheessa kaivauduttiin oikein ulos asti katsomaan mitä oikein on meneillään. Pihalla olikin ihan eri bileet kuin aikaisemmin, paloautot parkissa ja äijät ravaa letkun kaa eestaas - studion viereinen rakennus, jossa oli sähkökeskus yms oli tulessa! no, siitä se sitten sammui kuin rumpali takakontissa, eli ei isompaa hätää tai vahinkoa. Oli ilmeisesti aika kova skittasoolo :)


Ja nyt - noin vuoden kuluttua saman levyn äänityksissä - eli viime viikolla:

Ollaan samaisen karvanaamakitaristin kanssa Sonic Kitchenillä aikeena alkaa veivaamaan kitaroita uusiin biiseihin.. Nyt saatiin sohvalla ihan oikein kuumaa kahvia (kehitys kehittyy) kun studiosta kuuluu "voi vtunitun...%&"... mentiin kurkkamaan tarkaamon ovesta sisään, niin siellä oli selkeä sähköpalon haju ja savua reilusti. Tilanne nopeasti ohi eikä vahinkoa tapahtunu mitenkään älyttömästi muuten kuin ettei pystytty edes alottamaan hommia ennenkuin kamat syttyy palamaan... Jukan soitto on ilmeisesti liikaa äänityskamoille jo ihan ajatustasollakin. Se päivä oli siinä.

Seuraavana päivänä hommat alko helvetinmoisella hurinalla heti kun kitara oli kourassa ja vahvistin päällä. Mursun poskiparrat toimii ilmeisesti jonkinmoisena antennina ja välittää ympäröivän sähkökentän ylitsepääsemättömän kovaksi pörinäksi vahvistiMesasta.. Siinä vaiheessa todettiin ettei voida äänittää kitaroita ilman että mulla on päällä jotku kuparista valmistetut stringit ja seison jonkun metallistongan kanssa vaaka-asennossa koko päivän poistaakseni "partakentän" - ajateltiin vaihtaa suosiolla huonetta..

Eli hommat sujuu kitaroiden osalta aika "räjähtävästi" :)

Loppuviikosta eteenpäin kaikki on menny kuin rasvattuna vanhaan naiseen - eli tosi hienosti. Studio toimii kuin unelma, Jukka ja mä soitettiin mun mielestä hyvin ja soundin puolesta skitat ja rummut kuulostaa yhdessä aivan vit- eiku älyttömän hyvältä!! seuraavaks on varmaan Kustin vuoro bassotella osuudet sisään. Ah. Tää on siistiä.


-Jaakko Rikko-

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.