IRC-Galleria

Rush!Perjantai 08.01.2010 10:51

Hmm.. aamu alkoi "lupaavasti". Töissä tavallista enemmän vipinää, viimeisenä päivänä klassinen Titanic-ilmiö. No eipä nyt oikeasti mitään jäävuoria päin ajeltu vaan tulipa silti epätodennäköinen tapahtuma, jota fiksatessa aamupäivä hulahti.

Kaikki hommat lopulta pulkassa, pahoistakin päivistä usein selviää elossa. Sen nykyinen työnantaja on opettanut ympäristönä, että helvetti on vain omassa päässä. Sen ulkopuolella on suhteellisen muuttumaton fysikaalinen ympäristö, jonka hahmottaminen ja priosisointi on alalla tärkeimpiä ominaisuuksia.

Muutamassa tunnissa 57 kommenttia täällä.. :D Hmm. Irc alkaa saada melkein oman muotonsa galleriassa. Mutta krediitit aina originaalille, Jaakko Oikariselle joka keksi protokollan.

Viime aikoina olen testaillut monia muita viestimiä. Oikeastaan pirun kiehtovaa miten monta erilaista chattimekanismia on olemassa. Jokaisessa on omat pienet ominaisuutensa, jolla ne erottautuvat toisista. Muuta suurin erottajahan on aina heimo, eli jokaisella viestimellä on myös vakioporukkansa. Perusominaisuudet pysyvät suurinpiirtein samanlaisina oli sitten kyseessä MSN, joku livechatti websivustolla, Palringo, Google talk, tai muu. Palringo ja GT logittavat tekstiä vakiona, joten niistä saa myös (ja huom! Muut saavat) kaivettua myöhemminkin tekstit esille. Uusinta netissä on ehkä se, että monet sisältötalot haluavat käyttää chatteja myös sisältönä; eli kommuuni luo lisäsisältöä verkkoon, joka luonnollisesti houkuttelee kävijöitä.

Oma koneen levy taitaa olla pikkasen piiputtamassa. IRQ keskeytystä ATA:lle jatkuvasti, ja käyttöjärjestelmä tahmailee pahasti. Ei ole koskaan aiemmin Ubuntu tökkinyt, joten lienee ihan kunnon laitteistoviasta kyse. Yleensä Ubuntu pistää koneeseen vipinää reippaasti Windowsia enemmän. Pakko verrata, sen verran mukava linux-versio että.. oksat pois :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.