IRC-Galleria

desdemonica

desdemonica

art never comes from happiness
Mielipiteeni on omistettu MissSuperHate :lle, sillä hän kirjoitti alkuperäisen argumentin.

"Houkutuksen juoni on niin perinteinen ja kliseinen kuin vain voi olla."

Tässä tapauksessa kliseisyys tekee kirjasta mielenkiintoisen. Myönnän että juoni on hieman liiankin kliseinen ollakseen hyvä sen puolesta, mutta väitän että juurikin se kliseisyys tuo pientä särmää tähän tarinaan.


"Aivan kuin juoni olisi kirjassa jokin välttämätön paha, joka pitäisi saada vedettyä läpi mahdollisimman nopeasti."

Tästä käy ilmi että tämän väitteen kirjoittaja ei ole lukenut Houkutus -kirja jatko-osia. Niinkuin on yleisessä tiedossa että Houkutus on jatkotarina. Vähän kuin Potterit, jatko-osat täydentävät edellisiä osia.


"Ei puhettakaan siitä, että Bellalla olisi vaikeuksia sulautua joukkoon tai mitään vastaavaa - hänet hyväksytään automaattisesti mukaan. "

Oi, kyllä hänellä oli vaikeuksia sulautua joukkoon. Bellasta oli joissain vaiheissa hyvinkin vaikea hyväksyä sitä että hän oli niin "suosittu", kuin oli. Kirjassa mainitaan että Bellasta oltiin kiinnostuneita koska pieneen kylään ei kovin usein muuta ihmisiä. Minun mielestäni uteliaisuus on tässä tapauksessa ihan normaalia.


"ainakin Edward hullaantuu häneen myös ulkonäkönsä puolesta heti"

Ei, se ei ollut ulkonäkö, minkä takia Edward Bellaan ihastui. Edward ihastui Bellaan, tämän erikoisen tuoksun takia. Ja tähän vaikuttaa myöskin se ettei Edward pysty lukemaan Bellan ajatuksia, niinkuin kaikkien muiden.


"Jos vampyyri sanoo sinulle, että häneen ei kannata luottaa, siinä vaiheessa olisi melko fiksua kuunnella... "

Jos minun rakastettuni käskisi minun pysymään kaukana hänestä, en todellakaan pysyisi. Rakkaudella ei ole rajoja.


"Edwardin mielialat vaihtelevat niin nopeasti, että vaikutelma on toisinaan lähinnä maanis-depressiivinen, hän on äärettömän omistushaluinen ja mustasukkainen, hän seuraa Bellaa ja vahtii tyttöä tämän nukkuessa, hän muistuttaa Bellaa jatkuvasti siitä, että haluaisi (ja voisi) tappaa hänet... Ei mikään unelmien poikaystävä, jos minulta kysytään."

Vaarallinen rakkaus on keihtovaa, niinkuin tässäkin tapauksessa. Ja kutsuisin tuota sinun mainitsemaasi maanis-depressiivisyyttä omistautuvuudeksi. Varsinkin yliluonnolliselta oliolta (kuten vampyyri), sen olettaisi olevan normaalia.


"mutta jos minä olisi noin rakastunut johonkuhun, jolle olisin vaaraksi, niin minä lähtisin mahdollisimman kauas tämän henkilön luota, jotten vahingossakaan tekisi tälle mitään pahaa."

Tämäkin havainnollistaa sen ettet ole lukenut Houkutuksen jatko-osaa Uusikuuta. Siinä Edward tosiaan hylkää Bellan, juurikin tämän turvallisuuden takia. Josta Bella tietenkin masentuu, ja Edward kokee Bellan mielenterveyden kannalta paremmaksi tulla takaisin.


"Edward on täydellisen sankarin prototyyppi, ja se puolestaan on ainoastaan tylsää. "

Edwardissa on monia puoli, jotka eivät todellakaan kuvaa sankarin prototyyppia. Kuten juurikin se himo Bellaa kohtaan (veren himo).


"pakkomielteistä rakkautta ja suuria tunteita"

Yhäkin viittaan siihen että Edward on yliluonnollinen olento. Pakomielteisyys on sen rinnalla hyvinkin normaalia.


"mutta on joitakin asioita, jotka tekevät vampyyrista vampyyrin"

Luulen että Meyer haki juurikin sellaista vampyyrikuvaa, joka ei olisi perinteinen. Hän halusi rikkoa ne vanhat stereotypiat vampyyreistä. Ja ymmärrän kyllä, jos se ärsyttää niitä jotka ovat viettäneet aikaansa lukemalla vanhanaikaisista vampyyreista tunnettuja "faktoja".


"Tai no, auringonvaloon he eivät kai kovin mielellään osu, sillä se saa heidät KIMMELTÄMÄÄN"

Myönnän tämä kohta sai minutkin nauramaan.

*

Kiitos ja kuitti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.