IRC-Galleria

teille, rakkaat sukulaiseni...Torstai 22.12.2005 02:10

mitä jos suomessa ei olisi näin masentava ilmasto...? moni asia voisi olla toisin. jos ihmisten ei tarvitsisi sietää alati vaihtelevaa ilmastoa. he sietäisivät todennäköisesti paremmin toisiaan. suomalaisethan eivät tunnetusti ole kovin sosiaalista porukkaa muuhun eurooppaan verraten.

naapureiden kanssa puhutaan useimmiten säästä. miksi? en keksi muuta selitystä kuin sen, että sää ei ole koskaan liian henkilökohtainen asia. miksi sitten ei voi keskustella mistään henkilökohtaisemmasta? jos otan puheeksi esim. ihmissuhteet, niin johan poikaa mulkoillaan kuin halpaa makkaraa, oli sitten kyseessä lähipiiri tai ventovieras! sama juttu jos aiheeksi nousee vapaa-aika, career, julkkikset tai idols... menkää itseenne!

siitä tulikin mieleeni... palautetta iki-ihanille sukulaisilleni. (EN TAHDO MAINITA KETÄÄN NIMELTÄ, mutta jos luette tätä, niin varmasti tunnistatte itsenne!)

tässä sulle "sukulainen numero 1": älä helvetissä soittele mulle vaan jos on ongelmia tietokoneen, puhelimen tai auton kanssa! mulla voisi olla joskus tähdellisempääkin puhuttavaa! ja jos soitan sulle, niin älä koskaan enää aloita puhelua näin: "ai, kiva kun soitit... pitikin juuri soittaa sulle kun mulla olikin tässä just ongelma tän sähköpostin kanssa..." äläkä väitä, että toiset ihmiset ei ole joutunut tekemään elämässään mitään. ja että toisille tuodaan aina kaikki valmiina eteen. (lue: älä tee itsestäsi marttyyriä)

ja tässä sulle "sukulainen numero 2": voisit edes joskus soitella ns. muuten vaan! nyt ei riitä tekosyyksi se, että olet aina ''kiireinen''! kummasti jää aikaa mm. dokaamiseen ja sohvalla makaamiseen! äläkä aina hauku muita! missä on kaikki empatia?

sitten "sukulainen numero 3": sulla ei enää ole ollut kovin usein muuta kuin negatiivista sanottavaa. miksi? äläkä vitussa yritä selittää, että SULLA olis vaikeeta! toisaalta sua sentään ymmärrän. olet aivan liian kiltti ihminen. kannattaako ottaa aina omaan niskaan muiden paskat? voisit joskus rävähtää takaisin!

mitäs sitten "sukulainen numero 4": aina, kun sulle soitan niin kerrot samat "faktat": "kiva joni, kun soittelet ja pidät muutenkin yhteyttä" EI VITTU! voisit säkin joskus soittaa mulle päin! tai laittaa edes tekstiviestin! usein olet tuottanut vain pettymyksen ja mielipahaa! sopimuksistahan ei tunnetusti pidetä kiinni...

ja sokerina pohjalla, "sukulainen numero 5": sä todellakin olet ainoa kyrpä, kenet tunnen. en tunne ketään muuta noin itsekästä, ylimielistä ja tekopyhää ihmistä! sä viimeistään todistat sen, että jumalaa ei ole! jos olisi, niin sinunlaisesi mulkku olisi jäänyt luomatta. en ole ainoa, joka näin ajattelee! nyt loppui sanavarasto kesken sinua arvostellessa. se on jo hälyttävää!

sukulaisiaan kun ei voi valita. mutta ystävät voi. siinäkään en ole aina onnistunut. suurin osa on samanlaista porukkaa! siinä suurin syy siihen, miksi muutamme pois suomesta.

nyt olen puhunut suuni puhtaaksi muustakin kuin säästä! ja kyllä helpotti...

ihme, jos joku tänne asti viitsi lukea...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.