IRC-Galleria

ammatinvalinta testiSunnuntai 25.03.2007 23:48

Kiinnostukset on jaettu kuuteen tyyppiin: käytännöllinen (R), tieteellinen (I), taiteellinen (A), sosiaalinen (S), yrittävä (E) ja systemaattinen (C) tyyppi. Kuvio osoittaa, miten vastauksesi jakautuvat näihin tyyppeihin. Mitä pitempi pylväs sitä vahvempi kyseinen kiinnostus on.
Ensisijainen tyyppisi on S ja toissijainen tyyppisi on valintasi perusteella A. Kiinnostuskoodisi on SA.

S-tyypin ihmiset ovat kiinnostuneita muista ihmisistä ja heidän hyvinvoinnistaan. Ihmissuhteet ovat heille tärkeitä ja he nauttivat sosiaalisista kontakteista. He ymmärtävät muita ihmisiä, heidän tarpeitaan ja ongelmiaan. He ovat hyviä kuuntelijoita ja heillä on kykyä ja halukkuutta ratkaista ihmisten välisiä ongelmia. He haluavat työskennellä ammateissa, joihin sisältyy ihmisten auttamista, hoitamista, neuvomista tai opettamista.


A-tyypin ihmiset ovat taiteellisia ja luovia. He pitävät tehtävistä, jotka antavat mahdollisuuden ilmaista itseään ja käyttää mielikuvitustaan. He ovat omaperäisiä, itsenäisiä ja emotionaalisia. He eivät pidä rutiinityöstä ja tiukoista säännöistä. He suuntautuvat taiteellista ilmaisua tai tulkintaa vaativiin tehtäviin.


SA-koodille ominaisia tehtäviä ovat esim. neuvonnan, opetustoiminnan ja auttamistyön alaan kuuluvat tehtävät varsinkin taide- ja kulttuuritoiminnan piirissä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.