IRC-Galleria

jjb

jjb

Star Trekking across the universe
Nyt kun kerran on lähdetty tälle elokuvienarvostelulinjalle, niin samoi tein voisin purkaa tässä ajatukseni Wolverine-filkasta, jonka kävin ensi-illassa katsomassa Bio Rexissä. Ja ketä kiinnostaa?
No, voin ainakin itse lukea näitä tulevaisuudessa ja hajota.

Sinänsä tietysti kohtuullisen hassua tehdä Ahmamiehen alkuvaiheista leffa, kun sitä X-Men trilogiassa jo aika prusteellisesti ehdittiin kaivelemaan, mutten valita. Wolverine on lihaksieen ja adamantiumkynsineen mielenkiintoisin hahmo koko mutattikööristä eli oma filmi on vain oikeutettu. Asiaahan tietenkin edistää tietysti se, että kynsikästä esittää joka tytön unelmaori Hugh Jackman, joka tihkuu apinamiehen voimaa. Luultavasti se onkin sitten syy sille minkä takia tämä elokuvasarja on näinkin suosittu myös hameväen keskuudessa.
Miehiä yleisesti ottaen, sen mitä olen kuullut, ärsyttää Jackmanin kiiltokuvaolemus, liika pituus (Herra ahmahan on sarjakuvakanonin mukaan hyvin lyhkäinen mutta äkäinen äijä) ja pehmeys. Todennäköisesti siksi, että olen sukupuoleltani woman, olen valmis antamaan tällaiset juitsut anteeksi. Sitä paitsi, Jackman ownaa totaalisesti Wolerinen roolin, se joka muuta väittää saisi katsoa peiliin ja hajota.

Ja juonen selittelystä sikseen ja suoraan asiaan:

Hyvää tässä elokuvassa:

-Hugh Jackman aka Logan
Yllä onkin jo lueteltu suurimmat syyt siihen miksi. Lisäksi on muuten kivaa plussaa,että jättivät Wolverinen frisöörin vähän luonnollisemmaksi kuin aikaisemmin, ettei ollut sillä tavalla ihan tötterönä kuin pirun sarvet. Sarjakuvissa ehkä toiminee, mutta luonnossa se on joistakin kulmista katsottuna outo. Nyt tukassa oli säilytetty Wolverineolemus, menemättä överiksi, rock on. Ja ne pulisongit on kans niin upeat, ehheheh. Joo, tosiaan, elokuvan tärkeimmät pointit, onko tukka ja karvat hyvinXD Ei näin Johanna, ei näin.

-Sapelihammas aka Victor Creed
Vaikee nimi näyttelijällä, Liev Schreiber. Perfecto valinta joka tapaksessa.
Edellisen kerran kun Sapelihammas oli X-Men leffassa niin nmeinasin vain itkeä vitutustani. Okei, se vaaleatukkainen leijonaversio oli lähempänä sarjakuvien Sapelihammasta, mutta koko hahmo jäi vain ihan tyhjäksi. Wolverine ja Sapelihamas vain muksivat toisiaan sen enempiä kiinnostusta herättämättä, ja kyseessähän pitäisi olla koko X-Menin eeppisin vihakierre. Ei ollut kyllä siinä vedossa yhtään mitään eeppistä.
Toisin on kuule tässä elokuvassa... Scheiber veti roolin kyllä kokonaan omiin niminsä, ja tyylikkäästi. Hahmosta stailattiin tummahiuksinen ja ihmismäisempi, mutta kuitenkin sen petopuolen loistavasti säilyttäen. Sitä minä kyllä vähän epäilin, että kuinkakohan se nyt toimii, että Wolverinesta ja Sapelihampaasta tehtiin veljeksiä... aluksi olin ehdottomasti ajatusta vastaan, mutta nyt olen aivan yhtä ehdottomasti sen puolesta. Veljekset, jotka vannovat ikuista toistensa suojelemista kääntyvät toistensa verivihollisiksi - Siinä on sitä eeppisyyttä todellakin. Sitä paitsi, olen aina uumoillutkin että niitten täytyy olla keskenään jotain sukua, ja eikös se olekin tunnettu fakta että sisarukset eniten toisensa kurkussa on kiinni?
Ja se Scheiberin ääni!!! Pehmeä mutta vaarallinen. Muutenkin se, että näyttelytössä + käsiksessä Sapelihampaalle annettiin tilaa olla ihminen joka pikku hiljaa muuttuu kohti säälimätöntä eläintä, tekemättä tästä kuitenkaan tyhmää idioottia. Hän on älykäs, suunnitelmallinen mies, jonka moraali horjuu ja kaatuu kun eläin ottaa sisällä itselleen tilaa.
Näin. Asiaa.

- Realistinen ote
Huomattavasti jotenkin oltiin enemmän maan lähellä tässä elokuvassa kuin aikaisemmin. Ehkä se oli sitten yhteivaikutusta värimaailmasta sun muusta, mutta jollain lailla tuntui että hei, tämä vois tapahtua oikeasti. En kyllä oikasti osaa selittää miksi näin on, mutta tällainen fiilis minulle tuli. Mutanttien voimat ei olleet mienkään yliampuvan epäluonnollisia, ellei nyt sitä timanttinaista huomioi. Mutta sillä nyt olikin ihan pieni osa^^

-Deadpool
Nyt joku hardcore-Deadpoolfani tulee ja lyö miekalla pääni irti ja syöttää ruumiini koirille kun kehtaan sanoa, että pidin elokuvan Deadpoolista, jolla ei ollut kerrassaan mitään tekemistä sarjakuvien esikuvan kanssa. Mutta hei, minä en ole koskaan Deadpoolista välittänytkään, joten minua tämä raiskaus ei paljoa häirinnyt. Minusta oli jotenkin vain hauskaa, että teräväsuisesta kaverista tehtiin jumalaton Frankenstainin hirviö kaikkine ihmevoimineen, jotka oli muilta friikeiltä poimittu, siitä kun seuras niin hemmetin hieno tappelu.
Deadpoolfaneille vähän paskempi juttu, kun tämä elokuva totaalisesti pilasi hahmon tulevaisuuden esiintymiset just Deadpoolina. Olisin minäkin vituuntunut jos joku minun lempihahmoni olisi samalla tapaa raiskattu. Mutta mikäs teet, minulle homma toimi. Anteeksi.

-Yleinen eeppisyys
Sapelihammaskohdassa taisin jo hehkuttaa touhun eeppisyyttä, mutta pitihän se nyt erikseen vielä sanoa:
Vejesviha-rakkaus-viha (Niin rakastan sitä Sapelihampaan kommenttia Wolverinelle leffan lopussa, että veljekset suojelevat toisiaan, vaikka eihän se asia enää koskaan voi olla niin)
Elämänrakkauden murha, joka ei ollutkaan murha (Vähän kyllä nauoin sille Loganin "NOOO!" huudolle kun Kayla oli "kuollut". Se kestikin niin kauan, ja se on NIIN klisee. Mutta EEPPINEN klisee.)
Loganin ja Victorin pitkä ikä ja ne monet sodat (Ois kyllä saanu kestää pidempääkin
Koko se lapsuushässäkkä, kun nuori ahmapoika viipaloi isänsä
Eeppisyys on kaiken A ja O, jopa silloin kun mentiin överiksi.

- Sapelihammas kun se tappoi sen sähköhemmon
En nyt kuollakseni muista kuka tyyppi se nyt oli, mutta kuitenkin. Siinä kohtauksessa oli sähköä. Hhehhehe, laim joke.

Mistä sitten en tässä elokuvassa pitänyt:

-Wolverinen ja Silverfoxin suhteessa oli kyllä harvinaisen vähän oikeaa jännitettä. En tiedä sitten johtuiko siitä, etteikö näyttelijöiden välillä olisi ollut kemiaa vai mistä, mutta minua ei kyllä pätkääkään Kaylan olemassaolo kiinnostanut. Niitten olis pitäny oikeesti rakastaa toisiaan syvästi, mut leffassa vaan jotenkin oudosti hypätään tilanteeseen jossa Logan rehkii tukkimiehenä jossain Kanadassa ja elää jonkun naisen kanssa ja sitten oletetaan että katsoja uskoo näiden kahden olevan jotain sielunkumppaneita. (Se tosin oli söpö kohta missä Kayla vaatii sitä suukkoa Loganilta työkavereiden nähden.)
Minusta tuntuu että koko Kayla oli olemassa vain että Victor saisi "tappaa" tämän ja saataisiin Loganille vähän kostonhimoa peliin. Eikä siinä mitään, ihan hyvä vaa ettei naissuhde liiaksi vienyt tilaa, mutta olis siinä nyt voinut vähän yrittäänkin. Ja mkä vitu se kuutarina oikein oli?
"Minä luulin, että sinä olit kuu ja minä rakastaja, mutta sinä olitkin kujeilija."
Voi vitsi mikä draaman kaari.

-Sodat jäi liian lyhyiksi
Jos nyt kerran tyypit on sotineet kaikissa sodissa ensimäisestä maailmansodasta lähtien, niin miksi hitossa se piti tiivistää 5 minuuttiin alussa? Minä olisin halunnut nähdä vähän enemmän minkälaiset kemiat veljeksillä oli vielä yhteen hiileen puhaltamisen kaudella ennen kuin tikut menivät lopulisesti ristiin.

-Will.I.Am
C'mon. Sama voima kuin Painajaisella, mutta ilman paholaismaista ulkomuotoa? Eli dude ilman mitään sisältöä? Ihan turha tyyppi, onneks Victor tappaa koko paskan.



Yleisesti ottaen siis minusta elokuva oli todella hyvä, ei nyt mikään mestariteos tai korkeakulttuurin rinnastettavaa touhua, mutta omassa genressään nappisuoritus. Ensinnäkin se onnistuu olemaan toimiva origins-elokuva, pilaamatta päähenkilönsä olemusta. Toisekseen, se on hyvä sarjakuvaelokuva, joka ei tonttuile yrittäessään toteuttaa kaikkea yks yhteen. Kolmanneksi, se on viihdyttävä actionpläjäys joka sisältää myös huumoria.
Itse asiassa tämä elokuva on paljon parempi, jos ei katsele koko rainaa niin otsa kurtussa. Meitsi esimerkiksi nauroi kohtauksissa, jotka oli tarkoitettu varmaankin vakaviksi, ja hurjimmat actonkohtauksetkin välillä huvittivat, mutta oikealla mielenlaadulla homma toimi. Hölmötkin jutut ottaa paremmin jos katsoo pilke silmäkulmassa. Että lopetetaan se itkeminen ja nautitaan viihde viihteenä.

Annan leffalle neljä tähteä. Joo, tiedetään, aika korkea veto, jos ottaa huomioon, että otin varmaan monet asiat eritavalla kuin leffan tekijät olisivat halunneett. Mutta itsellenihän nämä arviot tulevat merkitsemään^^

BTW, js nyt joku ficcari luki tämän, niin kirjoita mulle Originpohjainen slashfc parilla Logan/Victor. Ja juu ei, minua ei kiinnosta että se on insestiä^^

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.