IRC-Galleria

jjennajou

jjennajou

 
Häiritsevästi käyttäytyvät nuoret kuumentavat tunteita Hyrylässä

28.07.2009 8:05

Maija Pokkinen
Mitta täynnä. Hyrylän keskustan S-marketin kassavastaavan Ritva Kosken mitta on täysi. Viime viikonloppuna kaupan ovia ja seiniä maalattiin, myös ostoskärrytelineiden lukkoja rikotaan. Mietin, olisiko tämä maalaaminen ollut kosto, kun tyttöjä jäi kiinni varastamisesta, Koski pohtii. (Kuvaaja: Maija Pokkinen)

Hyrylän S-marketin liepeillä nuorten käyttäytyminen kuumentaa tunteita. Kassavastaava Ritva Koski kertoo nuorten aiheuttaman häiriön olevan muun muassa paikkojen sotkemista ja rikkomista, sekä häiritsevää oleskelua kaupan tiloissa. Viime viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaupan ovia oli sotkettu ulkopäin maaleilla. Paikalla oli nähty tyttöjä maalipurkkien kanssa. Koski kertoo suuren osan kassojen työajasta menevän myös alaikäisten pelaajien hätistelemiseen peliautomaattien luota.

– Olen ajatellut, että olisiko fiksua pitää vartijaa vaikka iltapäivisin kahdesta eteenpäin, hän pohtii.

Tuusulan nuorisotyön päällikkö Sami Paananen näkee vartijan hyvänä ratkaisuna. Hän muistuttaa kuitenkin myös nuorten olevan asiakkaita ja toivoo, että sietämistä löytyisi puolin ja toisin.

–Ilkivalta on asia erikseen, eikä sitä pitäisi tapahtua, Paananen toteaa.

Nuorisotilojen Paananen myöntää tavoittavan huonosti keskustan nuoria. Hän toteaa nuorten saapuvan nuorisotiloihin muutenkin kesällä vähemmän kuin talvella.

– Olemme pyrkineet vastaamaan siihen siten, että viemme aktiviteetteja sinne, missä nuoret ovat, hän kertoo.

Keskustaan on pitemmän aikaa suunniteltu myös nuorten kahvilaa. Tuusulan sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Lauri Untamo pohtii, missä vaiheessa vanhempien ja aikuisten ote nuoriin on kadonnut.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.