IRC-Galleria

TRENDITIETOISET

21 % 15-25-vuotiaista nuorista on trenditietoisia.

Trenditietoisista 93 % on naisia.

Osuus tasainen ikävälillä 15-25 vuotta.

Trenditietoisilla on hyvin positiivinen minäkuva: he kuvaavat itseään ystävällisiksi, vastuuntuntoisiksi ja sosiaalisiksi.

Trenditietoiset ovat nautinnonhaluisempia ja materialistisempia kuin nuoret keskimäärin.

Asennemaailmaltaan trenditietoiset ovat melko perinteisiä ja turvallisuushakuisia. Useimmat haaveilevat avioliitosta ja omista lapsista.

Ovat hyvin kiinnostuneita ulkonäköön ja pukeutumiseen liittyvistä asioista. Shoppailu kuuluu trenditietoiset suosikkiharrastuksiin. He käyttävät selvästi muita nuoria enemmän rahaa vaatteisiin ja kenkiin. Shoppausreissun lomassa istahdetaan suuren lattelasin ääreen juttelemaan ystävien kanssa uusista liikkeistä ja ihmissuhteista. Jos ystäville esitellään uusimmat vaatelöydöt, kassista nousevat tuotemerkit ovat tavallisimmin H&M, Only, Vero Moda, Esprit ja Diesel. Jos kyse on kengistä, todennäköismmät hankinnat ovat Adidas, Blend, So What, Vagabond ja Puma.

Liikuntamuodoista trenditietoisia miellyttävät eniten aerobic, spinning, tanssi, punttisali ja lenkkeily.

Trenditietoisten suosikkitelevisio-ohjelmia ovat CSI, 4D-dokumentit, Lost, Idols ja Simpsonit. Lehdistä heitä miellyttävät eniten Cosmopolitan ja Trendi.

Asenne:


ITSEVARMAT

Kaikista 15-25-vuotiaista itsevarmoiksi voidaan luokitella 18 %.

Lähes kaikki itsevarmat, 94 %, ovat miehiä.

Itsevarmat uskovat vahvasti omiin menestymisen mahdollisuuksiinsa ja suhtautuvat tulevaisuuteen optimistisesti. Itsevarmat eivät kuitenkaan ota menestymisestään paineita. He kokevat vähemmän stressiä kuin nuoret keskimäärin.

He ovat urheilullisia ja rohkeita. Heillä on voimakas kilpailuvietti ja suuri määrä kunnianhimoa. He hakeutuvat mielellään tapahtumien keskipisteeseen.

Hauskanpito ja kokemuksellisuus ohjaavat voimakkaasti itsevarmojen käyttäytymistä. Useat heistä mittaavat oman elämänsä onnistuneisuutta juuri kokemusten määrällä. Itsevarmat arvostavat ruumiillista kulttuuria ja usein heidän etsimänsä elämykset liittyvät tavalla tai toisella aistinautintoihin.

Itsevarmat ovat ulospäinsuuntautuneita. Heillä on tavallisesti paljon ystäviä ja laajat sosiaaliset verkostot. Heidän arvomaailmassaan korostuvat voimakkaasti henkilökohtaiset sosiaaliset suhteet.

Itsevarmat ovat erittäin kiinnostuneista liikunnasta ja urheilusta. Suosituimpia harrastuksia heidän keskuudessaan ovat sähly, jalkapallo, punttisali, jääkiekko ja autot. Urheilun ja liikunnan lisäksi he ovat hyvin kiinnostuneita seksistä, musiikista, viihde-elektroniikasta, elokuvista, tietokoneista, matkailusta, terveydestä ja hyvinvoinnista, juhlimisesta sekä elämyksistä.

Itsevarmoilla on enemmän rahaa käytettävissään kuin nuorilla keskimäärin. Heidän kulutuskäyttäytymisessään korostuvat harrastukset, liikkuminen, ulkona syöminen ja alkoholi. He suosivat usein kalliita merkkituotteita. Eettiset seikat eivät juuri paina itsevarmojen ostopäätöksissä.

Televisio-ohjelmista itsevarmoja miellyttävät etenkin Kummeli ja Simpsonit. Heidän suosikkilehtiään ovat Aku Ankka, Tieteen kuvalehti ja Tekniikan maailma.

Alakulttuurit:

PERINTEISET

16 % 15-25-vuotiaista lukeutuu perinteisiin.

Perinteisistä 71 % on naisia.

Perinteisten osuus kasvaa selvästi iän myötä. 24-25-vuotiaista jo viidennes voidaan luokitella perinteisiksi, kuin heidän osuutensa teini-ikäisistä on vain noin 10 %.

Lausahdus ”koti, uskonto ja isänmaa” kuvaa kohtalaisen hyvin perinteisten nuorten mielenmaisemaa. Uskonnon merkitys on tosin vähentynyt, mutta erityisesti koti ja isänmaa ovat edelleen keskeisiä arvostusten kohteita kuvaavia asioita. Koti on perinteisten nuorten elämän keskus. Onnellisimmat hetket koetaan kodin lämmössä perheen, sukulaisten ja tuttujen ympäröiminä.

Perinteiset nuoret arvostavat avioliittoa ja suhtautuvat erittäin positiivisesti omien lasten hankintaan. Oman perheen perustaminen koetaankin usein keskeiseksi päämääräksi elämässä. Myös tärkeimmät kiinnostukset liittyvät kotiin, perheeseen, lapsiin ja asumiseen.

Turvallisuus nousee erittäin korkealle perinteisten nuorten arvojen hierarkiassa. Turvallisuutta etsitään aluksi vanhempien ja sisarusten parista ja myöhemmin parisuhteesta ja oman perheen piiristä. Perinteiset nuoret ovat riskinkarttajia. He pyrkivät välttämään kaikenlaista turvattomuutta ja epävarmuutta. Turvallisuushakuisuus ilmenee myös heidän suhtautumisessaan yksittäisiin ilmiöihin. He kannattavat mm. rikollisten rangaistusten koventamista sekä huumetestejä kouluissa ja oppilaitoksissa.

Perinteisillä nuorilla on realistinen kuva itsestään. He pitävät itseään tavallisina, mutta rehellisinä, kohteliaina, vastuuntuntoisina ja auttavaisina nuorina. He suhtautuvat positiivisesti tulevaisuuteen ja uskovat omaan pärjäämiseensä. Perinteiset nuoret eivät tavoittele rikkauksia eivätkä kuuluisuutta vaan onnellista elämää. He eivät ole statusorientoituneita vaan heidän onnellisuutensa saa alkunsa omasta itsestä tai lähipiiristä. Perinteiset nuoret asettavat itselleen realistisia päämääriä ja usein myös saavuttavat asettamansa päämäärät. He ovatkin melko tyytyväisiä omaan elämäänsä.

Tärkeimpiä kiinnostuksen kohteita perinteisille ovat perhe ja lapset, musiikin kuunteleminen, terveys ja hyvinvointi, koti ja asuminen sekä liikunta.

Perinteisten suosimiin TV-ohjelmiin kuuluvat mm. Avara luonto, Simpsonit, CSI ja 4D-dokumentit. Heidän suosikkilehtiään ovat Aku Ankka, Tieteen kuvalehti, Cosmopolitan ja Kauneus&Terveys.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.