IRC-Galleria

karviainen

karviainen

Kuolema on alku

Blogi

« Uudemmat -

Albert Einstein ja myötätuntoKeskiviikko 10.02.2016 10:18

"Ihminen on osa kokonaisuutta nimeltä ”maailmankaikkeus”, osa, jota aika ja avaruus rajoittavat. Hän kokee itsensä, ajatuksensa ja tunteensa jonain muusta erillisenä – tämä on hänen tietoisuutensa luoma optinen harha. Tämä harha on meidän vankilamme, joka rajoittaa meidät henkilökohtaisiin haluihimme ja välittämään vain muutamasta lähipiiriimme kuuluvasta ihmisestä. Tästä vankilasta vapautumisen on oltava tehtävämme laajentamalla myötätuntomme piiriä ja ottamalla vastaan kaikki elävät olennot ja koko luonnon kaikessa kauneudessaan."

–Albert Einstein

Einstein-Quotes-1.jpg

Elämmekö unessa?Lauantai 16.01.2016 04:40

"Elämmekö unessa? Tiedostammeko, osaammeko kriittisesti katsoa omaa itseämme, omia varmuuksiamme - vai annammeko ulkoa tulevien vaikutusten määrätä koko elämästämme? Kärsimmekö ja aiheutammeko kärsimystä, koska minämme nukkuu?"Pitkäperjantain iltana 4. huhtikuuta 1971. Haastattelijana Suomen YK-liiton pääsihteeri maisteri Hilkka Pietilä ja haastateltavana Yrjö Kallinen.

"Kokenut ja asiantunteva haastattelija osasi kohdistaa kysymyksensä aikamme keskeisimpiin ja kohtalokkaimpiin ongelmiin, nimenomaan kysymykseen ihmiskunnan ennennäkemättömästä kriisikaudesta, jota me kieltämättä nykyisin elämme.

Ensi askel heräämistä kohti on se, että me tiedostamme tämän tosiasian: me emme ole valveilla. Minä olen unessa, minä en ajattele, vaan minun ympäristöni ajattelee minussa.

Kun ihminen oikein selvästi tajuaa kyllin varhain, että hän toistaa sitä mitä häneen on suggeroitu, että hän elää hypnoosissa, unitilassa, niin se on alku todelliselle heräämiselle."

- Yrjö Kallinen kirjassa Elämmekö unessa 1971

Miksi meille valehdellaan?Lauantai 11.01.2014 16:11

Rottapuisto oli päihdeaddiktiota käsittelevä tutkimus. Tutkimus toteutettiin 1970-luvun lopulla (ja julkaistiin vuonna 1980) kanadalaisen psykologin Bruce K. Alexanderin ja hänen kollegoidensa toimesta Simon Fraser -yliopistossa Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa.

Alexanderin hypoteesin mukaan päihteet eivät ole addiktioiden syy, ja että tutkimusolosuhteissa yleisesti havaittu rottien opiaattiriippuvuus syntyy rottien elinolosuhteista, sen sijaan että päihde itsessään aiheuttaisi addiktiota. Hän piti Kanadan senaatille vuonna 2001 esitelmän, jossa todettiin, että aiemmin tehdyt tutkimukset, joissa metallihäkkeihin sullotuille laboratoriorotille tarjottiin mahdollisuus itseannostella päihdeaineita, osoittavat ainoastaan, että "huomattavan ahdistuneet eläimet, kuten huomattavan ahdistuneet ihmisetkin, pyrkivät mahdollisuuksiensa puitteissa lieventämään kärsimystään lääkinnällisesti."

rat.jpg

Hypoteesiaan testatakseen Alexander rakensi Rottapuiston, 8,8m² kokoisen, neliömäärältään 200 kertaa normaalia laboratoriohäkkiä suuremman ympäristön. Tilaan sijoitettiin 16-20 kumpaakin sukupuolta edustavaa rottaa, runsaasti ruokaa, palloja ja renkaita leikkimistä varten sekä tarpeeksi tilaa paritteluun ja kuivikkeiden keräämiseen. Kokeen tulokset vaikuttivat tukevan hänen hypoteesiaan. Rottapuistoon tuotiin rottia joille oli annettu morfiinihydrokloridia 57 päivän ajan. Rotille tarjottiin mahdollisuus valita puhtaan veden ja morfiinipitoisen veden väliltä, ja useimmissa tapauksissa ne valitsivat puhtaan veden. Alexander kirjoittaa: "Emme onnistuneet aiheuttamaan mitään addiktion suuntaistakaan normaaliin ympäristöön asutetuille rotille." Kontrolliryhmiksi pieniin häkkeihin sijoitetut rotat käyttivät huomattavasti enemmän morfiinia sekä tässä että useammissa seuranneissa tutkimuksissa.

Kaksi suurinta tiedejulkaisua, Science ja Nature kieltäytyivät julkaisemasta Alexanderin, Coambsin ja Hadawayn ensimmäistä tutkimusta, joka julkaistiin sen sijaan arvostetussa, mutta huomattavasti pienemmässä julkaisussa, Psychopharmacologyssa, vuonna 1978. Aluksi tutkimuksen julkaisu ei herättänyt mitään reaktioita. Muutaman vuoden kuluttua Simon Fraser -yliopisto lakkautti Rottapuiston rahoituksen.


Lähteet:

Alexander, Bruce K., (2001) "The Myth of Drug-Induced Addiction", a paper delivered to the Canadian Senate, January 2001, retrieved December 12, 2004.

Alexander, Bruce K. "The Roots of Addiction in Free Market Society", Canadian Centre for Policy Alternatives, April 2001.

Alexander, Bruce K. (2008). "The Globalisation of Addiction: A study in poverty of the spirit." Oxford: Oxford University Press. ISBN 0199230129

Bozarth, M.A., Murray, A. & Wise, R.A. (1989) "Influence of housing conditions on the acquisition of intraveneous heroine and cocaine self-administration in rats, Pharmacology, Biochemistry, and Behavior, 33, 903–907.

Davies, J.B. (1992) The Myth of Addiction: An application of the psychological theory of attribution to illicit drug use, Harwood Academic Publishers, Char, Switzerland

Goldstein, Avram. (1979) "Heroin maintenance: A medical view. A conversation between a physician and a politician," Journal of Drug Issues, 9, 341–347.

Goldstein, Avram. (1997) Neurobiology of Heroin Addiction and Methadone Treatment, a paper written for the 1997 American Association for the Treatment of Opioid Dependence methadone conference, retrieved December 12, 2004.

Goldstein, Avram. "Neurobiology of Heroin Addiction and of Methadone Treatment", American Association for the Treatment of Opioid Dependence, retrieved July 16, 2006.

Jaffe, J.H. "Drug addiction and drug abuse," in Gilman, A.G.; Goodman, L.S.; Rall, T.W.; Murad, F. (eds), The Pharmacological Basis of Therapeutics (7th edition), p 532–581. New York: Macmillan Publishing Co., 1985.

Jones, J. B. (1999) "The Use and Abuse of Drugs in Nineteenth-Century Tennessee History, retrieved December 12, 2004

Peele, Stanton. The Meaning of Addiction: Compulsive Experience and its Interpretation, Lexington Books, Lexington, 1985, excerpt retrieved December 12, 2004

Slater, Lauren. (2004) Opening Skinner's Box: Great Psychological Experiments of the Twentieth Century, W.W. Norton & Company, ISBN 0-393-05095-5

Trebach, Arnold S. The Heroin solution, New Haven: Yale University Press, 1982.

Weissman, D. E. & Haddox, J. D. (1989). "Opioid pseudoaddiction: an iatrogenic syndrome," Pain, 36, 363–366.

Kuva: www.wireheads.co.uk/rat.jpg

The Matrix has you - Want out?Lauantai 26.10.2013 15:09

Ajatukset luo todellisuutemme.

Vaikka voisimme ajatella ja tuntea toisin, niin takerrumme helposti tiukasti ohjelmoituihin näkökulmiin, joista käsin asioita suppeasti katsomme ja koemme. Tässä piilee myös kärsimyksen ja ahdistuksen syy.

Luotko itsellesi ongelmia vai haluatko ulos niistä? Dr. Doug auttaa. Vapaudu!

b9544.jpg

Onnellisuutta voi tavoitella opettelemalla luopumaan asioista, jotka tekevät meille hallaa, aiheuttavat häpeää tai vaikeuttavat elämää – jopa huomaamattamme.

"Kyky luopua jostakin haluamastaan on onnen olennainen osa." -Bertrand Russell.

Me pidämme kiinni asioista, tunnetiloista ja tavoistamme, jotka ironisesti aiheuttavat meille kipua, stressiä ja turhaa kärsimystä. Sen sijaan että osaisimme päästää irti, takerrumme tapoihimme kaksin käsin. Opettele luopumaan asioista, jotka eivät palvele sinua ja hyvinvointiasi ja uskalla kokea muutos itsessäsi. Aloita vaikkapa näistä:

1. Luovu tarpeesta olla aina oikeassa

Monet meistä eivät kestä olla väärässä – senkään uhalla, että se loukkaisi muiden tunteita. Aina kun sinulle tarve haastaa riitaa sillä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä, ajattele näin: "Olenko mieluummin oikeassa, vai olenko mieluummin hyväntahtoinen ihminen?"

2. Luovu tarpeesta hallita kaikkea

Opettele luopumaan tarpeesta kontrolloida kaikkea ympärilläsi – tilanteita, tapahtumia, ihmisiä. Ovat he joko sitten rakkaitasi, työtovereitasi tai sitten tuntemattomia, anna heidän olla sellaisia kuin he ovat. Ketään ei voi muuttaa, ihmiset voivat vain itse muuttua niin halutessaan. Jos sallit kaiken ja kaikkien olla sellaisia kuin ovat, sinunkin taakkasi kevenee. Sinun ei tarvitse hallita kaikkea.


3. Luovu syyllistämisestä

Opettele syyllistämästä toisia siitä, mitä sinulla on tai ei ole, mitä tunnet tai et. Lopeta voimiesi kuluttaminen turhaan syyllistämiseen ja ota vastuu omasta elämästäsi. Älä anna muiden ihmisten tekojen vaikuttaa sinuun! Ole vahva ja itsenäinen.

4. Luovu itsetuhoisesta ajattelutavasta

Yleensä kaikista pahin ja ilkein vihollinen olemmekin me itse – ja ajatuksemme. Kuinka moni satuttaakaan itseään negatiivisen ja toistuvan itsetuhoisen ajattelutavan takia, haukkumalla itsensä maan rakoon ja toivomalla omaa katoamistaan täältä maan päältä? Älä siis aina usko omia ilkeitä ajatuksia itsestäsi. Olet hieno sellaisena kuin olet – ja olet paljon arvokkaampi, kuin mitä omat rumat sanasi sinusta väittävät. Uskalla katsoa itseäsi peiliin ja hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet. Luovu itsetuhoisista ajatuksista ja teoista, sillä miksi satuttaisit sitä kaikista tärkeintä ihmistä elämässäsi?

5. Luovu rajoittavista luuloista

Luovu ajattelemasta mitä voit ja mitä et voi tehdä, mikä mahdollista ja mikä mahdotonta. Tästä edespäin älä anna omien epävarmuuksiesi tai rajoittavien luulojesi pysäyttää sinua ja jäädä vangiksi tilanteisiin. Levitä siipesi ja lennä, vapaana.

6. Luovu valittamisesta

Opettele lopettamaan turhasta valittaminen: ihmisistä, tilanteista, tapahtumista mitkä tekevät sinusta onnettoman, surullisen ja masentuneen. Kukaan ei voi tehdä sinua onnettomaksi, yksikään tapahtuma ei voi tehdä sinua surulliseksi jos et anna niin tapahtua. Älä aliarvioi positiivisen ajattelutavan voimaa!

7. Luovu turhasta kriittisyydestä

Luovu tarpeesta kritisoida tapahtumia tai ihmisiä, jotka ovat erilaisia kuin sinä. Me kaikki olemme erilaisia, silti samanlaisia. Me kaikki haluamme olla onnellisia, rakastaa ja tulla rakastetuksi ja me kaikki haluamme tulla ymmärretyiksi. Me kaikki haluamme jotain ja meiltä kaikilta halutaan jotain.


8. Luovu tarpeesta tehdä vaikutus

Lopeta yrittämästä niin kovasti olla jotain sellaista mitä et ole, jotta ihmiset pitäisivät sinusta. Se ei toimi niin päin. Sinä hetkenä kun lopetat yrittämästä olla jotain mitä et ole, kasvojesi päältä tippuu naamio, joka on peittänyt sinut itsesi. Sinä hetkenä kun hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, löydät ympäriltäsi ne ihmiset, jotka pitävät juuri sinusta ja ovat sinun arvoisia ystäviäsi.

9. Luovu muutoksen vastaisuudesta

Muutos on hyvästä. Se auttaa sinua liikkumaan paikasta A paikkaan B. Se saattaa olla ensin pelottavaa, mutta luota siihen että muutos auttaa sinua kehittymään ihmisenä ja kaikkia ympärilläsi olevia. Seuraa onnea, luota muutokseen – älä vastusta sitä.

10. Luovu leimaamisesta

Älä enää tuomitse tai leimaa tilanteita, tapahtumia, paikkoja tai ihmisiä, joita et ymmärrä, jotka ovat mielestäsi pelottavia tai outoja. Yritä olla avoin, äläkä tuomitse ketään tai mitään suoralta kädeltä. Mieli toimii vain ollessaan avoin.

11. Luovu peloista

Pelko on vain illuusio, jota ei ole olemassa – sinä itse luot sen, ruokit sitä ja annat hallita sinua. Vanha sanontakin menee: Ainoa asia mitä meidän tulee pelätä, on pelko itse.

12. Luovu tekosyistä

Anna kaikille tekosyillesi heti potkut. Sinä et enää tarvitse niitä. Tekosyyt vain rajoittavat elämää ja valintojen tekoa, tarmoa ja motivaatiota. Sen sijaan että kasvaisimme ja kehittyisimme ihmisinä, me valehtelemme itse itsellemme käyttäen kaiken maailman tekosyitä. 99, 9 prosenttisesti käyttämämme tekosyyt eivät edes pidä paikkansa.

13. Luovu menneisyyden haikailusta

Menneisyydestä on hyvin vaikea päästää irti. Etenkin silloin kun menneisyys näyttää paremmalta, kun taas tuleva pelottavalta. Mutta fakta on, että aina tämä hetki on ainoa todellinen asia, mitä meillä nyt on. Uskalla elää, äläkä jää katsomaan taaksesi – ei kannata kävellä eteenpäin selkä menosuuntaan päin. Tärkeintähän on matka, ei määränpää.

14. Luovu riippuvuudesta

Sinä hetkenä kun osaat irrottaa sinua kahlitsevista tarpeista ja riippuvuuksista, saavutat rauhan. Muista, ettei rakkaus ja riippuvuus kulje käsi kädessä: et voi olla kenestäkään riippuvainen. Harjoittelu tekee mestarin, anna itsellesi aikaa.

15. Luovu elämästä elämääsi muiden mukaan

Liian moni meistä elää elämää, joka ei ole heidän omansa. He elävät elämäänsä niin kuin muut meiltä odottavat, mitä muut ajattelevat olevan parasta meille. Esimerkiksi monet vanhemmat vaativat lapsiaan harrastamaan harrastuksia, joita he itse olisivat halunneet harrastaa tai sysäävät meitä opiskelemaan sellaista alaa, joka näyttää hyvältä ansioluettelossa. Ystävämme, vihollisemme, opettajamme, työtoverimme, seurustelukumppanimme, valtio tai media sysäävät meitä elämään elämää, jonka he luulevat olevan meille parhaaksi.

Älä käännä selkääsi sisäiselle äänellesi, intuitiollesi. Älä yritä miellyttää vain muita toimimalla vain muiden ihmisten odotusten mukaisesti, vaan elä oma elämäsi.

Lähde: Purposefairy

Linkki artikkeliin

Kuva: Elizabeth McCormick

Tale of Two WolvesLauantai 22.09.2012 13:41

One evening an old Cherokee told his grandson about a battle that goes on inside people. He said, "My son, the battle is between 2 "wolves" inside us all.

One is Evil. It is anger, envy, jealousy, sorrow, regret, greed, arrogance, self-pity, guilt, resentment, inferiority, lies, false pride, superiority, and ego.

The other is Good. It is joy, peace, love, hope, serenity, humility, kindness, benevolence, empathy, generosity, truth, compassion, and faith."

The grandson thought about it for a minute and then asked his grandfather: "Which wolf wins?"

The old Cherokee simply replied, "The one you feed."

-Cherokee Indian

2wolves.jpg

Kasvien salattu elämäMaanantai 10.09.2012 03:39

"Tosiasia on, että ihminen voi kommunikoida kasvien kanssa ja tekeekin näin. Kasvit ovat eläviä, sensitiivisiä olentoja. Ne saattavat olla sokeita, kuuroja ja mykkiä ihmisen tarkoittamassa merkityksessä, mutta olen täysin varma siitä että ne ovat erittäin herkkiä mittaamaan ihmisen tunteita. Ne säteilevät energiaa joka on ihmiselle hyväksi. Tuon energian voi tuntea! Ne syöttävät energian omaan voimakenttäämme, joka puolestaan syöttää energiaa takaisin kasville" - Tutkija, The Secret Life of Plants

Kirjassa esitetään paljon kasveilla tehtyjä tutkimuksia, joissa on todistettu kasvien pystyvän tuntemaan kipua niin, että ne pystyvät ennakoimaan sen ja tuntemaan pelkoa. Kasvit nauttivat myös musiikista.

"Samalla kun mieleeni tuli polttaa yksi kasvin lehdistä, se reagoi hätkähdyttävästi. Kojeen piirrin (kyseessä oli samantapainen koje kuin valheenpaljastuskone) heilahti puolelta toiselle. Vaikutti siltä kuin kasvi olisi lukenut ajatukseni" - Becker

Tutkija Becker kehitti kojeen, joka kertoo kasvien reagoivan ihmisten ajatuksiin ja aikomuksiin. Esim. henkilö joka suunnitteli repivänsä kasvin irti maasta tai polttavan sen lehteä, aiheutti kojeen piirtimessä suurta liikettä.

Kuten mm. Beckerin kokeet todistivat, toinen tutkija Vogel oli myös vakuuttunut siitä että aikomukset luovat jonkunlaisen energiakentän.

Vogel toteutti kokeen, jossa hän piti yöpöydällään kahta lehteä ja kiinnitti huomiotaan aina kahteen laitimmaiseen lehteen mm. huomioimalla niitä eri tavoin ja mainittelemalla niitä pysymään elossa. Viikon kuluttua keskimmäinen lehti oli kellastunut ja kurttuinen. Laitimmaiset edelleen vihreitä ja hyvinvoivan näklöisiä. Vogelin tuttu toteutti samanlaisen testin ja innoitti myös hänet tähän kokeeseen. Tämä samainen tuttu jatkoi koettaan ja näytti Vogelille lehden jota oli pitänyt huomion avulla hengissä 2 kuukautta kun taas toinen lehti oli keltainen ja kuollut.

Wau, ihan niinkuin me ihmiset! Kuvitelkaa vaikka luokka oppilaita. Jos opettaja huomioi kaikkia muita paitsi yhtä oppilasta, mitä hänelle tapahtuu? Kasvit kellastuvat ja kuihtuvat, seuraamukset ihmisillä ovat aika samantapaiset eikö?

Vogel päättyi käsitykseen että kaikkea elollista ympäröivä elämänvoima tai kosminen energia on yhteistä kasveille, eläimille ja ihmisille. Sen kautta kasvi ja ihminen ovat yhtä.

Astronomi James Jeans: "Maailmankaikkeus vaikuttaa enemmän suurelta ajatukselta kuin koneelta. Henki ei näytä enää satunnaiselta tunkeutujalta aineen maailmaan. Pikemminkin meidän tulisi tervehtiä sitä tämän maailman luojana ja hallitsijana."

Mutta onko meidän oman elämämme ja kasvimaailman elämän välillä yhteyttä?

Selvittääksemme tämän tulee meidän luopua kaikista ennakkokäsityksistämme, jotka usein osoittautuvat perästä päin katsottaessa täysin perusteettomiksi ja totuuden vastaisiksi. Viime kädessä meidän on käännyttävä itse kasvien puoleen ja hyväksyttävä vain todisteet jotka ne ovat vahvistaneet omalla nimikirjoituksellaan.

Se mikä saa kasvin elämään ei näytä kuuluvan tieteen piiriin.

Kirjaan kootuista tutkimuksista käy ilmi, että kasvit reagoivat myös musiikkiin! Kirjasta löytyy tutkimus, jossa rockmusiikkia soitettaessa kasvit kasvoivat poispäin musiikinlähteestä, kun taas esim. klassista musiikkia tai jazzia soitettaessa kasvit kasvoivat sitä kohti. Tietynlaista Intialaista musiikkia soitettaessa kasvit näyttivät kasvullaan jopa syleilleen kaijutinta.

Kasveissa esiintyy sähköimpulsseja, jotka ovat samanlaisia kuin ihmisissä syntyvät hermoimpulssit.

D.S Halacy: "Käytännöllisesti katsoaen kaikki elämän toiminnat perustuvat elektronien virtaamiseen (sähköön)"

tumblr_lb2ner2Jz41qbyi80o1_500.jpg

Sisältö Maija T:n blogista:

http://perhosjahti.blogspot.fi/2011/02/kasvien-salkkarit.html

MaailmaTorstai 09.02.2012 23:28Miten käsitätte Maailman, jossa elätte? Onko maailma sinulle koko fyysinen valtava kokonaisuus kaikkia galakseja ja tähtiä myöten vai kenties supistetummin vain Maa -planeetta, jossa lineaarisesta aikakäsityksestä katsottuna elämme? Kuuluuko maailmaasi myös metafyysisen puoli ja erilaiset rinnakkaistodellisuudet?

Ihmisillä on täysi vapaus olla uskomatta mihinkään, mutta sitä ei tunnu kaikki hyväksyvän alkuunkaan. Niin valitettavaa kuin se onkaan, niin ihmisiä yritetään altistaa erinäisille markkinoita ja hallitsijoita hyödyttäville asioille, joiden avulla pyritään pitämään massat pimennossa elämän mystisiltä, sekä hämmästyttävän kauniilta puolilta. Meille syötetään valmiita uskomuspaketteja kattavineen perusteluineen, joihin on ihan liian helppoa samaistua ja supistaa sitten kaikki omatkin näkemykset kyseistä uskoa suodattimena käyttäen. On kyllä hieman arvelluttava tämä nykypäivän järjestelmä. Olkaahan tarkkana!

Meditaatio on...Maanantai 10.10.2011 17:49


"Meditaatio on seikkailu, suurin seikkailu, johon ihmismieli voi lähteä. Meditaatio merkitsee vain olemista, ei minkään tekemistä, olemista vailla toimintaa, ajatuksia tai tunteita. Puhdasta olemista, joka on silkkaa riemua. Mistä riemu voi tulla, jos ei tee mitään? Se tulee ei-mistään tai sitten se tulee kaikkialta. Se syntyy ilman syytä, sillä olemassaolon koko ydin on riemua itseään.

Kun et puuhaa mitään erikoista fyysisesti, mentaalisesti tai millään muulla tasolla, kun kaikki toiminta on lakannut ja sinä vain olet, olet olemassa, silloin olet meditaatiossa. Sitä ei voi tehdä; sitä ei voi harjoitella - sen voi vain ymmärtää.

Aina kun sinulla on hetkinenkin aikaa vain olemista varten, lopeta kaikki tekeminen. Ajatteleminen on myös tekemistä, samoin keskittyminen ja asioiden pohtiminen. Jos vain hetkenkin olet tekemättä mitään, olet vain syvällä itsessäsi, täysin levollisena, olet meditaatiossa. Ja kun ihminen on kerran oivaltanut miten se tapahtuu, voi hän olla meditaatiossa niin kauan kuin haluaa; lopulta pystyy olemaan meditaatiossa 24 tuntia vuorokaudessa.

Kun on kerran tullut tietoiseksi mahdollisuudesta olla häiriintymättä, voi hitaasti alkaa tehdä muita asioita muistaen olla valppaana ettei oma sisin häiriinny. Se on meditaation toinen osa. Ensiksi opitaan vain olemaan, sitten voi opetella tekemään pieniä asioita: lakaisemaan lattian, menemään suihkuun niin, ettei syvä sisin häiriinny. Sitten voi jo tehdä monimutkaisempia asioita."

- Osho (Meditaatio)

"Meditaatio on elämistä riemukkaasti, iloisesti, täydesti; ilman mitään tiettyä päämäärää, ilman mitään tiettyä tarkoitusta. Meditaatio on sisäinen oivallus, sitä ei voi opetella. Meditaatio ei ole tiedettä eikä se ole taito, jonka voi oppia - se on sisäinen oivallus. Tarvitset vain hiukan kärsivällisyyttä.""Voit havaita, että munkit - olivatpa he sitten katolisia, jainalaisia tai buddhalaisia - ovat aina hyvin levottomia, ainakin luostarin ulkopuolella, koska he näkevät joka puolella kiusauksia ja viettelyksiä. Aidosti meditatiivisen ihmisen mieltä sen sijaan ei horjuta mikään.

On ymmärrettävä, ettei levottomuus koskaan johdu ulkomaailmasta, kiusaukset eivät tule ihmisen ulkopuolelta. Kiusaukset juontavat juurensa tukahdutesta halusta, tukahdutesta energiasta, vihasta, ahneudesta, tukahdutesta seksuaalisuudesta. Kiusaukset syntyvät ihmisen sisimmässä, eikä niillä ole mitään tekemistä ulkomaailman kanssa.

Ei ole olemassa paholaista, joka tulee kiusaamaan ihmistä, vaan ihmisen oma tukahdutettu mieli muuttuu paholaismaiseksi ja haluaa ylivallan. Voidakseen hillitä mielensä ihmisen on oltava niin tunteeton ja kylmä, ettei elämänenergia pääse virtaamaan hänen kehossaan.

Jos energian annetaan virrata vapaasti, tukahdutetut tunteet nousevat pintaan. Sen vuoksi ihmiset ovat oppineet olemaan täysin kylmiä; koskettamaan toisiaan kuitenkaan koskettamatta ja katsomaan toisiaan kuitenkaan näkemättä. Ihmiset käyttävät sellaisia kuluneita ilmaisuja kuin: "Hei, mitä sinulle kuuluu?" Sillä ei tarkoiteta mitään. Niin vain sanotaan, kun halutaan välttää todellinen kohtaaminen.

Ihmiset eivät katso toisiaan silmiin, he eivät tartu toisiaan kädestä eivätkä yritä aistia toistensa energiaa; he eivät salli toistensa purkaa sydäntään. Ihmiset ovat hyvin peloissaan, selviävät joten kuten... kylminä ja elottomina, kahlittuina.

Meditatiivinen ihminen on oppinut täyttämään itsensä energialla, elämään täysipainoisesti, täydesti. Hän nauttii ehtymättömästä energiasta, hän on siinä kuin kotonaan. Hänessä on lämpöä, mutta se ei ole kiihkeää, levotonta; se vain ilmentää elämänvoimaa.

Hän ei ole kiivas, hän on tyyni, koska hän ei ole mielihalujensa armoilla. Hän on niin onnellinen, ettei hänen tarvitse enää etsiä onnea. Hän on täysin rauhallinen, täysin sinut itsensä kanssa. Hän ei pyri mihinkään, ei tavoittele mitään... hän on täysin tyyni."

- Osho (Meditaatio on...)
Kuvalähteet:

1. http://www.yogirose.com/?page_id=10

2. http://innertraditions.blogspot.com/2010/03/mind-power-will-to-live-and-cancer.html

3. http://theorganicartist.files.wordpress.com/2011/05/osho1080.jpg

Kaikkeus on sisällämme.Maanantai 12.09.2011 03:43"Evoluutio on termi, joka kuvaa vain yhtä organismia. Ja tämä yksi organismi on ”itse”. Itse on universumi, itse on kaiken alku ja loppu, Jumala ja ikuisuus. Se on aina asia, joka kehittyy, sillä me olemme kaikki osa itseä. Mikään ei kulje evolutiivisen prosenssin läpi yksin tai ilman suoraa hyötyä kokonaisuudelle. Joten, kun alat ajatella, että on olemassa jokin hallitseva eliitti, tämä käsi verhon takana, joka johtaa planettaaa kohti tuhoa. Kun alat ajatella, että loppu on lähellä; ilmestys, Harmageddon. Ja kun ajatelet, että ihmiskunta on lajina tuomittu tuhoon. Muista, että he eivät tätä aloittaneet ,vaan syypää olit sinä. Ja erittäin hyvästä syystä. Sinä kehityt. Lopeta kaikkien ja kaiken syyttäminen. Lopeta maailmanlaajuisesta tyranniasta panikoiminen ja kiinnitä huomiota, sillä maailma yrittää kertoa sinulle jotain. Maailma kertoo sinulle tarkalleen, mikä on vialla ja miten voit korjata sen."

"Älä etsi ulkoa, sillä sisälläsi elää totuus." -ST. Agustine

"Jokainen merkittävä uskonto on puhunut opetuksisssaan sisäisestä opastuksesta, Kristuksen henki, Atman, sisäinen Jumala." -Chrisine M. Comstock

- Kymatica (dokumentti)

Todella kattava dokumentti aiheesta suomenkielisillä tekstityksillä alla olevasta linkistä.

Enter link URL

Kymatica on vapaassa levityksessä oleva independent-dokumentti, joka käsittelee teoriaa ihmiskunnasta, planeetasta ja universumista yhtenäisenä organismina. Dokumentti pohtii sitä, miten teoria liittyy yhteiskunnan nykyiseen tilanteeseen, ihmisten kieleen, lakiin, myytteihin ja läpi läntisen maailman valtaa pitäneeseen verilinjaan sekä muihin asioihin.
« Uudemmat -