IRC-Galleria

marvelli

marvelli

Onko mulla vieläki profiili täällä?

PuhelinmyyntiTorstai 19.02.2009 19:06

Puhelinmyynti, mikäs sen ihanempaa. Olen pistänyt merkille, miten hankala ihmisten, siis etenkin vanhempien ihmisten, on kieltäytyä tekopirteän myyjän soittaessa ja kaupatessa esimerkiksi lehtiä. He eivät halua sanoa pahasti toiselle ihmiselle, joka yrittää vain tehdä työtään. Mielestäni onkin suoraan sanottuna hyvin törkeää tuputtaa lehtiä vanhoille ihmisille, jotka ostavat niitä, haluavatpa he niitä tai eivät. Toisaalta kauppiaan työ on saada vaan lehdet myydyksi ja hän varmasti vähät välittää tarvitseeko ostaja lehteä vai ei. Pääasia on saada lehti myydyksi. Miten moraalista tuollainen lehden kaupittelu on?


Näin minun lähipiirissäni vastataan puhelinmyyjille:

1. Äiti jaarittelee ummet ja lammet. Puhelu kestää kauan ja se sujuu esimerkiksi seuraavanlaisella kaavalla: "Ai. No sepäs kuulostaa hyvältä. Kerropas tuosta lisää..." Joskus myyjä saa tuputettua lehden, joskus äidillä on pokkaa sanoa, ettei kiinnosta.

2. Isä ei paljoa puhu. Kun selviää, että soittaja on joku myyjä, isän vastaus on melkein yksinomaa: "Minulla on seitsemän alaikäistä lasta! Koitappa p*rkele ite elättää ne! Sen jälkeen voidaan kattoa sitä lehden ostoa uudestaan!" Yleesä kirosanan kohdalla myyjän myyntipuheet laimenevat...

3. Setä vastaa suoraan: "Ei kiinnosta. Minä en osta mitään." Ja luuri korvaan.

4. Entäs mummo? "Joo, pistä tulemaan vaan tuo Oho ja Aha ja vaikka vielä tuo HeiHei."

Ja tässä syy, miksi on mielestäni enemmän kuin hienoa, että suljimme mummomme lankapuhelimen pois puhelinmyyjien listalta. On se loistavaa, että eläkeläisten rahat menevät kaikenlaisten Ohojen ja Seiskojen ja HeiHein tilaukseen. Toivottavasti on puhelinmyyjät palkkansa ansainneet. Nyt sitä ei enää meiän mummolasta tipu!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.