IRC-Galleria

meghara

meghara

opettelee olemaan..

Meg matkalla IntiaanTorstai 04.10.2007 00:52

Viisumit saapuivat n. viikon postituksen jälkeen. Laitoin meidän molempien reissaajien viisumihakemukset ja passit samaan kuoreen, säästin siinä hieman postikuluja. Viisumit maksoivat à 50€, ja postimaksuista kerääntyi parisenkymppiä, sillä lähetin vakuutetussa kuoressa matskut sinne. Takaisin tulivat ihan plain kirjattuna kirjeenä.

Lisäksi olemme käyneet leikkimässä neulatyynyjä hakiessamme twinrix-rokotteita hepatiitti a:n ja b:n varalle. B:hän ei leviä kuin veriteitse ja on hieman harvinaisempi mutta ajattelimme että on miellyttävämpää olla hieman vähemmillä huolilla matkassa jos vaikka joutuu jossain kaukana vieraalla maalla sairaalaan. Hepatiittirokotushan ei siis ole pakollinen Intiaan mentäessä, vain perusrokotteet poliota ja jäykkäkouristusta sekä MPR-rokote vihurirokkoa, tuhkarokkoa ja sikotautia vastaan. Nämä rokotteet kuuluvat Suomen perusterveydenhuoltoon, mutta kannattaa matkaan lähtiessä tarkistaa että kaikki ovat voimassa.

Twinrix-rokotteemme on nopeutettu versio, joka vaatii 4 eri pistoskertaa, ensin 1, sitten viikko ja toinen, sitten kaksi viikkoa odottelua ja kolmas. Neljäs eli viimeinen pistos, joka otetaan vuoden päästä, tarjoaakin sitten suojan koko loppuelämäksi. Tavallinen 3 pistosta-rokote tarjoaa suojaa vain 10 vuodeksi, mikäli aivan oikein asian käsitin. Rokotteiden säätäminen oman terveyskeskuksen kanssa voi olla aikamoinen härdelli, sillä ensin täytyisi ottaa lääkäriltä aika joka voi kirjoittaa reseptin jotta voit hakea rokotteen jonka kanssa voit sitten aina käydä etsimässä ehtivää sairaanhoitajaa joka voisi tökkäistä aineen sinuun. Paljon kätevämpi (ja yhteiskunnan varoja haaskaamaton) tapa on katsoa rokote.fi:stä lähin matkarokotusten antaja. Näin ei tarvitse muuta kuin kävellä vastaanotolle ja kääriä hiha. Ja tietenkin avata lompakko. Meillä kertashotin hinnaksi tuli 47€/pr hlö, josta 34 € on lääkkeen osuus. Pidän tätä kuitenkin kannattavana hommana, sillä en olisi jaksanut säätää tajuttomuuksia joidenkin rokotusten takia. Lisäksi henkilökunta on huippuhuolehtivaa ja osaavaa.

Viisumeista vielä, että me otimme sellaiset, joilla saa poistua maasta ja tulla takaisin useampaan kertaan. Maksaa aivan saman verran kuin normaalikin mutta poistaa sen ongelman, jos haluaakin matkan varrella käydä vaikka hieman Nepalin puolella tai jos haluaa tulla puolen vuoden sisään takaisin maahan. Helpompi se multiple entry on ottaa ja jättää käyttämättä kuin alkaa säätää itselleen uutta viisumia kesken kaiken.. :)

Summa: 880+viisumix2:100+postimaksut:~20+rokotepistoksetx8:376=~1380€

Ps. se matkaopas ei ole vielä saapunut. Ettei varmasti kaikki menisi putkeen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.