IRC-Galleria

mirakoo

mirakoo

muokkaa tilaansa

Köh köh köhPerjantai 13.10.2006 18:06

Voi minnuu pientä oravanpoekoo..
Koskahan tää yskä loppuis? Lääkärit on sitä mieltä, että yskä lähtee yskimällä. En siis tajua mikä yleinen antibioottivastaisuus tällä hetkellä vallitsee. Tässä on kaks viikkoa elänyt erilaisten flunssatuntemusten kourissa joita on yrittänyt lääkitä erinäisin keinoin. Nenä ei onneks mystisesti oo vuotanut kuten normaalisti flunssassa. Se on liki siunaus, koska mun nekku ei vaadi kuin parin päivän aktiivisen niistämisen ollakseen täysin punainen ja karstalla. Yritä siinä sitten liikkua ihmisten ilmoilla saati saada osakseen muuta mielenkiintoa kuin sympatiaa.

Tänään oon saanut erilaisia "perjantai 13.päivä"-aiheisia sähköposteja (onneks en mitään tekstareita ainakaan vielä..) joiden tarkoituksena on vissiin kertoa, ettei kukaan usko tuohon myyttiin. Uskookohan joku tuohon ihan hillittömän tosissaan? Mistä tuo koko uskomus on peräisin? Pakko kai googlettaa.

***
Ja Wikipedia vastaa:

Perjantai 13. päivä taikauskoisten epäonnen päivä, joka sai alkunsa päivänä, jona Ranskan kuningas Filip IV Kaunis vangitutti Temppeliherrain ritarikunnan jäsenet. Kuningas oli lähettänyt kaikkiin kaupunkeihin, joissa temppeliherroja oleskeli, kirjeen, joka oli luvallista avata vasta 13. lokakuuta 1307. Kirjeessä kuningas syytti temppeliherroja saatananpalvonnasta. Temppeliherrat vangittiin ja poltettiin roviolla.

Nykyinen epäonnen päivä oli perjantai 13. juliaanisen kalenterin mukaan. Siirryttäessä gregoriaaniseen kalenteriin hypättiin 9 päivää, joten päivä, joka vastasi juliaanisen kalenterin perjantaita, 13:tta, on nykyään sunnuntai 22. päivä.

Ranskassa päivää ei pidetä huonon onnen päivänä kuten monissa muissa Euroopan maissa. Joissakin maissa uskomus epäonnenlukuun 13 puolestaan on niin vahva, ettei kerrostaloihin tai hotelleihin rakenneta kuin 12 kerrosta taikka 12:nnesta seuraava kerros nimetään 13:nnen sijasta 14:nneksi, ja jatketaan siitä edelleen ylöspäin.

Apollo 13 lähti epäonnekkaalle matkalleen keskiviikkona 11. huhtikuuta 1970 klo. 13.13 paikallista aikaa ja sen happisäiliö räjähti avaruudessa perjantaina 13. huhtikuuta 1970.
***
SIIS... Tämä on liki 700 vuotta vanha juttu ja sattunut jossain Ranskassa joillekin temppeliherroille! Ja vieläpä Ranskassa, jossa sitä ei edes pidetä epäonnen päivänä. Nyt kuulkaas ihmiset; vaikka kuinka ollaan EU:ssa niin mitä ihmettä tää meille suomalaisille ylipäätään kuuluu? ;-)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.