IRC-Galleria

missjuntti69

missjuntti69

pitäis varmaan kääntää maailma nurinpäin
Hasis on tällä hetkelle nuorten tavallisimmin käyttämä huume.Sitä voidaan käyttää pistämällä puruja tai hasisöljyä joko tupakan, itsekäärityn sätkän tai piipun sisään.Sitä voidaan myös juoda teen seassa tai syödä leivoksina, jossa on kuitenkin yliannostuksen vaara, ja vaikutus alkaa vasta myöhemmin.Hasis kuuluu kannabis-tuotteisiin yhdessä marihuanan kanssa.Hasista valmistetaan hamppukasvin hartsista, maria taas valmistetaan kasvin kukinnasta ja ylimmistä versoista.Hamppukasvin latinankielinen nimi on Cannabis Sativa tai Cannabis Indica.Hasis luetellaan hallunisaatiogeeneihin yhdessä LSD:n, meskaliinin ja joidenkin muiden vähemmän tunnettujen huumeiden kanssa.
PÄIHTYMINEN
Hasis vaikuttaa hyvin yksilöllisesti eri ihmisiin. Jotkut ovat pilvessä, joillakin tulee hyvänolon tunne, puheliaisuus, hilpeys ja toisille saattaa tulla ahdistuneisuus,velttous,pelko tai omiin oloihin vetäytyminen.Asiaan vaikuttaa myös se,millainen olotila on,millaisessa seurassa on,käytetäänkö muiden aineiden kanssa ja onko käyttänyt ennemmin ja kuinka paljon.Hasiksen päihdyttävä aine on THC eli delta-9-tetrahydrokannabinoli ja se on rasvaliukoinen.Kuitenkin liian suurista annoksista tai pitkäaikaisesta käytöstä johtuen THC voi varastoitua aivoihin ja aiheuttaa samoja hallunisaatioita kuin LSD.Hasiksesta tuleva krapula ei ole fyysinen eikä kestää vain yhtä päivää niinkuin alkoholista aiheutuva krapula, vaan kestää reilusti yli viikon ja aiheuttaa ahdistuneisuutta, velttoutta, levottomuutta,keskittymiskyvyn puutetta ja muistin huonontumista.
HASIKSEN SIVUVAIKUTUKSET
Hasista säännöllisesti käyttävä nuori muuttuu AINA. Ensin hän on helposti ärsyyntyvä, veltto, tiuskii toisille ja sulkeutuu itseensä. Esim.kuuntelee omassa huoneessaan musiikkia kovalla eikä halua nähdä ketään tai mitään. Pidempiaikainen käyttö johtaa täydelliseen passiivisuuteen, eli nuori ei välitä mistään. Koulunkäynti, hygienia, kaverit, vastakkainen sukupuoli ym. unohtuvat ja nuori ei itse edes tajua sitä. Tätä tilaa kutsutaan krooniseksi hasismyrkytyksesksi tai amotivaatiosyndroomaksi. Lisäksi pitkäaikainen käyttö aiheuttaa vaaraa saada syövän tai hengitysteiden sairauksia. Jatkuvan käytön seurauksena myös naisen kuukautiskierto epäsäännöllistyy ja miehen sperman laatu huononee.
VIEROITUSOIREET
Jos henkilö on käyttänyt hasista vähintään kerran viikossa useamman viikon ajan, kestävät vieroitusoireet noin 5 viikkoa, joista 12 ensimmäistä päivää ovat pahimpia. Oireisiin kuuluu ruokahaluttomuus, unihäiriöt mm.painajaiset ja levottomat unet, hikoilu, raivoaminen ja lievä kuume. Ihminen joka käyttää hasista noin kerran kuudessa viikossa, on kokoajan päihteen vaikutuksen alainen.
Hasis ei ole lievä huume, niinkuin sanotaan, vaan yhtä vaarallinen kuin muutkin huumeey ja se aiheuttaa samanlaisen riipuvuuden kuin muutkin huumeet.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.