IRC-Galleria


OINAS haluaa osata kaikkea. Hän haluaa olla kitaristi, rumpali, laulaja, valomies, roudari ja manageri. Monipuolisena ja kokeilunhaluisena hän haluaa esittää rockia, jazzia, discoa ja oopperaa. Bändikaverina oinas on sietämätön, sillä hän ei suostu kompromisseihin ja haluaa päättää aivan kaikesta. Siksi hän onkin sooloartisti, joka tosin kyllästyy yhden levyn tehtyään ja päättää sittenkin ruveta elokuvaohjaajaksi.

HÄRKÄ puskee maltillisesti ryysyistä rikkauksiin. Instrumenttinsa hän hallitsee monien vuosien kärsivällisen harjoittelun johdosta. Mikäli härkä tekee musiikkia, hän kirjoittaa sen kärsivällisesti paperille, tekee siitä varmuuden vuoksi monta kopiota ja hoitaa tekijänoikeusasiat oitis kuntoon. Myös soittimensa hän on vakuuttanut aivan varmuuden vuoksi. Kiertueelle härkä vaatii mukaansa hierojan, kokin, tusinan verran turvamiehiä ja ollessaan tien päällä hän varmistaa, että lääkäri ja asianajaja ovat kellon ympäri sekä hänen että hänen perheenjäsentensä tavoitettavissa. Aivan kaiken varalta.

KAKSONEN on projekteineen valmiina nopeammin kuin kukaan ehtii päätään kääntää. Sitten onkin aika pistää pystyyn monta päivää kestävät levynjulkaisupippalot. Kaksonen ei jaksa olla kauaa kiinnostunut yhdestä asiasta ja levytettyään purkkapoppia hän haluaa kokeilla soittaa humppaorkesterin kanssa ellei ole jo tehnyt sitä. Kokeilunhaluinen kaksonen haluaa kokeilla, millaista olisi soittaa basson sijasta rumpuja, minkä jälkeen hän päättää antaa kitaristille kenkää ja hoitaa senkin homman itse. Lopulta fiksu kaksonen käsittää käyneensä läpi jo kaikki instrumentit huuliharpusta urkuihin ja osaavansa soittaa niitä kaikkia. Nyt mikään ei estä häntäkin loikkaamasta ystävänsä oinaan tavoin elokuva-alalle.

RAPU päättää ryhtyä muusikoksi löytäessään ullakolta isoisän vanhan banjon. Innosta ja liikutuksesta vapisevin käsin hän tarttuu banjoon ja ryhtyy harjoittelemaan isoisään liittyvien muistojen innoittamana. Kirjoittaessaan kappaleita rapu saa inspiraatioita lapsuudestaan ja nuoruudestaan ja kirjoittaa haikeaa balladia kyynel silmäkulmassa muistellen auton alle jäänyttä lemmikkikissaansa. Levyjensä omistuskirjoituksissa hän muistaa perhettään ja ystäviään ja kiittää heitä tuesta. Myös Grammy-palkinnon voittaessaan hän muistaa mainita puheessaan isoisästään ja tämän banjosta.

LEIJONA on luotu kuuluisaksi ja ihailluksi. Leijona tahtoo olla esillä ja että kaikki näkevät hänet, vain ja ainoastaan hänet. Mikäli leijonasta tehdään laulaja, hän pogoaa ympäri lavaa prameissa vaatteissaan. Mikäli hän on kitaristi, hän vaatii saada soittaa monen minuutin sooloja jolloin kaikki kohdevalot täytyy kohdistaa häneen. Jos hän ei saa olla kaiken aikaa huomion keskipisteenä, hän kyllä järjestää jotakin, jolla tulee huomatuksi. Ja mikäli jalopeura kyllästyy jakamaan huomion bändikavereidensa kanssa, hän ottaa hatkat ja ryhtyy sooloartistiksi.

NEITSYT on kollegana jokaisen muusikon painajainen. Mikään ei ole koskaan hänen mielestään tarpeeksi hyvä, kaikessa on aina parannettavaa. Biisejä hiotaan niin moneen kertaan, että herra/neiti pilkunviilaaja on tyytyväinen. Myös kiertueilla neitsyt on rasittava. Keikkabusseissa ja takahuoneissa ei koskaan ole tarpeeksi siistiä. Tämä kismittää soittajia siitäkin syystä, että neitsyt on tavallisesti taustalla vaikuttaja, ei esiintyvä artisti. Neitsyt on artistien mielestä ärsyttävä pilkunnussija, vihatuin levy-yhtiön pomo tai manageri jota haukutaan aina kun tämä ei ole kuulemassa. Siksi onkin parempi, että aina lavan takaosassa istuva rumpali pitää suunsa kiinni mikäli jakaa tähtimerkin vihatun työtoverin kanssa.

VAAKAa kiinnostaa aina eniten, onko hän levyn kansikuvassa varasti tarpeeksi hyvän näköinen. Hän kyttää radiokanavien listoja sairaalloisella vimmalla ollakseen perillä siitä, minkälainen musiikki on muodissa. Sitä hänenkin on levytettävä, jotta pysyy ajan hermoilla. Kiertueen lähestyessä vaaka ottaa kamalaa stressiä lavan muotoilusta, lavasteista, valoista ja esiintymisasuistaan. Kaiken täytyy olla yhteen sopivaa ja täydellistä. Siispä kaiken suunnittelu aloitetaan todella hyvissä ajoin ja suunnitellaan tarkasti.

SKORPIONI on huomiota herättävä tapaus ja bändin se jäsen, jolla on eniten naisia/miehiä. Skorpioni ajaa hulluuden partaalle niin bändikaverinsa kuin managerinsa koska on aina lehtien otsikoissa milloin minkäkin skandaalin vuoksi. Skorpioni haastaa aina riitaa eikä mikään olisi hänelle mieluisampaa kuin näyttävä soittimen hajottaminen keikkalavalla. Skorpioni ei välitä musiikkitrendeistä ja onkin musiikkimaailman kävelevä kummajainen.

JOUSIMIES on seikkailija jolla on taipumusta joutua aina hankaluuksiin, mutta myös ilmiömäinen kyky selvitä niistä. Hän rakastaa olla tien päällä ja hänellä on aina mitä omituisimpia visioita ja ideoita. Jousimies on rehellinen mies/nainen, ja näin ollen kova arvostelemaan. Jousimies onkin aina ensimmäisenä haukkumassa muita artisteja kovalla kädellä. Jousimies on aivan liian kärsimätön suunnitellakseen asioita tarkkaan etukäteen. Hän saapuu studiolle hädin tuskin soittimensa mukanaan ja epäjärjestelmällisenä vain tekee mitä päähän pälkähtää, lainkaan miettimättä onko siinä loppujen lopuksi mitään tolkkua. Siksi olisi kaikkien edun mukaista, että soittajakaverit ymmärtävät mistä on kyse, kun jousimies ympäripyöreästi kuvailee uusinta inspiraatiotaan. Ja kun Jousimiesoikein innostuu selvittämään musiikin saloja, häntä ei pysäytä mikään.

KAURISta kiinnostaa aina eniten se, paljonko hän tienaa. Levymyynnin ja kiertueiden tuotto on hänelle suorastaan pakkomielle ja hän painaa työtä perse ruvella ollakseen kaikkein tienaavin ja vaikutusvaltaisin artisti koko musabisneksessä. Hän vihaa riskien ottamista eikä kuollakseenkaan tekisi mitään liian yliampuvaa tai shokeeraavaa. Kauriilla onkin taipumusta kangistua kaavoihinsa, ja vielä eläkeiän kynnykselläkin he esiintyvät samoissa vaatteissa ja hiuksissa kuin monta kymmentä vuotta aiemmin.

VESIMIES on päättänyt, että hän saa vielä aikaan vallankumouksen. Hän on kehittänyt jotakin aivan uutta! Tai ainakin aikoo kehittää. Vesimiehen luovuutta ja innostusta ei pidättele mikään. Vesimies on muusikkona kerrassaan nero, soittajana virtuoosi ja hän tietää sen. Lahjakkuus ei kuitenkaan riitä vesimiehelle: hänen kunnianhimonsa rakkain kohde on kehittää itse itsensä virittävä kitara tai paristokäyttöiset automaattimarakassit.

KALAT on rock 'n' roll! Kala on todellinen klassinen rokkitähden perikuva. Hän on kapinoitsija joka laiminlyö opiskelunsa ja päättää jo nuorena, että hänestä tulee kuuluisa rockkitaristi. Hän käyttää kummallisia vaatteita ja hänen ajatuksensa leijailevat jossakin tätä maailmaa paljon korkeammassa ulottuvuudessa. Kala on lahjakas muusikko, hyvä niin koska ei hän muuta sitten usein osaakaan. Luovana ja taiteellisena luonteena Kala elää musiikille. Ja aitoon rock henkeen Kala on lähes poikkeuksetta bändin pahin juoppo ja narkkari.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.