IRC-Galleria

mooni1980

mooni1980

Kirjailija, kolumnisti, blogisti, tubettaja ja vapaa mediatoimittaja.

Selaa blogimerkintöjä

Osittainen Auringonpimennys =)Perjantai 01.08.2008 14:47

Muistan kun olin about 10 -vuotias ja tuli täydellinen auringonpimennys. Oltiin silloin Pohjois-Karjalassa faijan lapsuuden kotitilalla lomailemassa. Ihmettelin kun oli niin hitonmoinen höösäys siitä asiasta ja kaikki oli pihalla möllöttelemässä taivaalle joillakin laseilla ja faija yritti herätellä meitä lapsia katsomaan sitä. Se tolkutti jotain, että seuraavan kerran olette vanhoja mummoja kun tällaisen näette. (Heh, niinpä niin, vuonna 2126 olen varmaan jo syntynyt seuraavaan elämään =P). Mua vaan nukutti ja en jaksanut kun käydä vilkaisemassa vaan ulkona. Ei siellä mielestäni mitään erityistä ollut. Menin takas nukkumaan. Nyt jälkeenpäin ajateltuna voisin sanoa, että faijan ois pitänyt kiskoa mut väkisin ulos! Serkuilta kuulin vaan juttuja, kuinka he olivat huussimatkallaan eksyneet täydelliseen pimeyteen ja miten jännittävää se kaikki oli ollut....
No, täytyy joskus matkustaa sellaiseen osaan maapalloa, jossa voisin tuon täydellisen pimennyksen nähdä vielä tämän elämän aikana.
Missä sinä olit edellisen (täydellisen) auringonpimennyksen aikaan?
No, nyt se kuitenkin koetaan edes osittaisena. Täytyy mennä ulos ihmettelemään. Tosin ei ole tuolla kun jotkut hitsauslasit, joiden suojalukemat ei riitä, joten ei voi kauheen kauan tuijotella suoraan aurinkoon. Mut näkeehän sen muutenkin kun auringon valo muuttuu keskellä päivää iltahämäräksi =)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.