IRC-Galleria

joulumieltä!Sunnuntai 28.12.2008 17:51

Vatsa sentään kasvoi tänäkin jouluna, vaikka kaikki muu tässä Jyrki Kataisen talouden talvisodassa kuihtuu.

Ällistyttävän pitkään tässä kaikki kasvoikin. Paitsi ihmiset aikuisiksi ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmä.

Olut on hyvä esimerkki. Sitä ostettiin ensin pari pulloa lauantai-illaksi. Seuraava askel oli kuuden pullon six pack. Pian se tuplaantui mäyräkoiraksi. Nykyään olutta myydään ruokakaupoissa 24 tölkin laatikoissa, eikä yhdellä päässyt joulunpyhien yli.

Keskuudessamme elää vielä ihmisiä, jotka ovat siemaisseet vain yhden hörpyn viiniä ja senkin ripille päästessään. Eurooppalaistuneelle polvelle pullo ei ole enää mitään, viiniä myydään nyt kolmen litran pahvikanistereissa.

Seuraavaksi punaviini kai sitten tuodaan tankkiautolla kesämökin kaivoon.

Nykyajan karkkipussit eivät mahtuisi eilisen autoihin, mutta eilisen auto kyllä nykyajan karkkipussiin. Ennen pantiin pikkufiiatin takapenkillä puolen tusinaa suuta makeaksi tulitikkuasikin kokoisesta rasiasta.Nyt niillä entisillä takapenkin kakaroilla on jokaisella oma tila-auto. Sen perä on täynnä joulupukin kontista yli jääneitä konvehtirasioita. Viinipullot sentään saatiin juotua.

Varusmiehet eivät kohta enää mahdu sotilaskodin ovesta munkkikahville, niin paljon miehen mitta on leventynyt. Eikä se mikään ihme olekaan. Makeisia myydään suuremmissa pusseissa kuin jauhoja.

Niitä jauhoja ostavat enää vain pizzerioita pyörittävät ulkomaalaiset.

Ruokakaupat ovat nykyään sellaisia hehtaarihalleja, ettei ilman gps-paikanninta löydä maitohyllyltä jogurttipurkkien luo.Ostoskärry alkaa olla isompi kuin rintamamiestalon perunakellari.

Huolet kasvavat päätä pakottavan suuriksi. Enää ei riitä, että hoitaa oman pihansa. Nyt jokaisen pitää kantaa huolta koko maailmasta ja vielä sen ilmakehästäkin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.