IRC-Galleria

munstersson

munstersson

Nauti elämästä sähkölaskuinesi, jos vielä voit

Savolainen siskonmakkarakeitto ohje!Torstai 17.09.2020 14:33

Ensin ämpärillinen vettä kattilaan 1,0l, ja myöhemin 0,2dl, kun mahtuu varmasti. ja siskonmakkarat "kondomista kattilaan 3-5osaisena, Hella päällä/tulella/kaasulla, eikun sähköllä alusta alkaen. Kun puolet siskonmakkarapakista 250g on kattilassa heitetään sinne keittojuurekset 200g ja sitten puristellaan loput siskonmakkarat. Ja kun loputkin siskonmakkarat on pilkottu, heitetään toinen keittojuuressekoitus(200g). Perunoista en tiedä kun ne ei kattilaani enää mahtunut kiehumisvaiheessa, joten ne keitetään kuorineen erikseen n.30min ja kuoritaan ja pilkotaan sekaan jälkeenpäin! Lihaliemikuutioita napautetaan 2kappaletta sopivassa vaiheessa keittoon ja myös suola, jota ei tarvita kuin 1 heitto ( 1rkl)

Ainekset siis oli, muistaakseni:
Perunaa sopivasti, noin 0,5kg
keittojuurekset 400g
Siskonmakkarat kondomin/suolen kanssa 500g
Puhdas vesi 1,2l Itse otin kraanasta
Suola 1rkl
2lihaliemikuutiota.. Sopii myös 1lihaliemi/1kasvisliemi tai miten vaan!

Lientähän maistellaan välillä ja itse teen makusan liemen, sehän keitoissa ratkaisee.. Voi mennä yhdelläkin lihaliemikuutiolla jos tykkää vetisemmästä!

Ohjeen voisi myös puolittaa kattilaan sopivaksi, mutta siskonmakkarasta en tiedä, myydäänkö sitä pienemmissä erissä! Täydestä satsista tulee 6-8annosta, ja itse itsekseni syön sitä 3päivää, eikä paljon muuta tarvitse syödäkään lisäksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.