IRC-Galleria

Minä en hyväksy rasismia missään muodossa. Jokaisella ihmisellä on oikeus samanlaiseen arvostukseen, ja ihmisarvoiseen elämään. Globaalisaatio, kulttuurin virtaaminen eri maiden välillä on hyvä asia.
Onko kukaan kiihkonationalisti tai kansallisosialisti tai skinhead koskaan ajatellut, ettei Suomi olisi näin pitkälle kehittynyt ilman kulttuurin virtausta ja vaikutteita muualta maailmasta.

Otetaan nyt aluksi ehkä hivenen viihteellisempi esimerkki; rock/popmusiikki, räppi ja hiphoppi. Kaikki nämä ovat lähtöisin alkujuuriltaan jostain Afrikan tienoilta, musiikki ja sen rytmi sai alkunsa afrikkalaisissa yhteisöissä. Räpin ja hiphopin juuret taas ovat afroamerikkalaisten underground piireistä.

Maailmanhistorian ensimmäisiä suuria keskintöjä keksittiin nimenomaan taas Aasian alueella. Kiina oli historian alkuhämärissä kehittyneimpiä kansakuntia maailmassa. Eurooppalaiset löytöretkien aikaan yrittivät etsiä käsiinsä tietä Kiinaan.

Kun pidemmälle mennään tässä asiassa, voidaan ajaltella, ettei läntisiä hyvinvointivaltioita, joista kansalliskiihkoilijatkin nykypäivän Suomessa nauttivat (valittaen samalla kuinka ulkomaalaiset, pakolaiset vievät suomalaisita leivän suusa ja työpaikat alta) ei olisi syntynyt ilman vuorovaikutusta muiden kansakuntien kanssa. Voisi melkeinpä sanoa, että eurooppalaiset ovat repineet rahkeensa teknologian kehityksessä ja rikastumisessa monien eri alkuperäiskansojen selkänahasta. Muistanette kai peruskoulusta ja ehkä lukiostakin semmoisen käsitteen kuin siirtomaapolitiikka.
Tässä prosessissa on tuhottu monia eri kulttureita, joilla olisi voinut olla paljon annettavaa ihmiskunnalle.

jaaha, ehkä lopetan tämän paasaamisen, sillä perustleuni saattavat hivenen ontuakin. Mutta olenpahan tehnyt mielipiteeni kutakuinkin selväksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.