IRC-Galleria

Uwe Bollin pelielokuvatPerjantai 11.04.2008 23:12

Tein itselleni palveluksen ja varmuuskopioin eilen kaikki Uwe Bollin (http://www.imdb.com/name/nm0093051/) ohjaamat pelielokuvat. Ihan turha sitä miestä on haukkua, jos ei ole hänen elokuviaan nähnyt.

Nyt ainakin House of the Deadin (http://www.imdb.com/title/tt0317676/) perusteella voin sanoa, että Uwe Boll painii samassa sarjassa kuin Epic Movien ohjaajat. Ihan uskomatonta ripulioksennusta koko leffa.

Juoni (KAHDEN ihmisen käsialaa, uskokaa tai älkää) on niin tyhmä kuin olla ja voi. Teiniporukka on päättänyt lähteä saarella pidettäviin reiveihin, mutta missaavat laivakyydin. Onneksi rahalla saa ja kapteeni Kirkin - kyllä, kapteeni Victor Kirk - veneellä teinit pääsevät saarelle juhlimaan SEGA-bileisiin. Paikalle päästyään koko juhlinta-alue on revitty maan tasalle, mutta vasta kun maasta löytyy verinen paita, idioottiporukan viisain keksii, että paikalla on sattunut jotain hirveää. Hui kauhia. Sen jälkeen porukka hajoaa ja eläviä kuolleita alkaa vilisemään jaloissa.

Myöhemmin remmiin liittyy lisää teinejä, kapteeni Kirk ja häntä vainoava poliisi(?) Jordan Casper. Sitä ennen on kuitenkin käyty todella tyhmiä ja yhdentekeviä keskusteluja, siitä mitä tapahtuu ja kukamitäsaunassavetijaketämitähäh.

Surkeiden näyttelijäsuoritusten (Jürgen Prochnow oli luultavasti TODELLA suuressa rahanpuutteessa ja hänen näyttelynsä oli elokuvan parasta antia) ohella myös dialogi, kuvaus, leikkaus ja tapahtumat ovat surkuhupaisaa katseltavaa. Nämä asiat on hyvä kertoa esimerkkien avulla.

Hyvis: "Loit nämä olennot ollaksesi kuolematon. Miksi?"
Pahis: "Elääkseni ikuisesti."

Kohtausten välillä on klippejä House of the Dead -pelistä. Ihan oikeasti. Klippejä näytetään myös silloin, kun zombeja ammutaan.

Henkilön X kaveri Y syödään hengiltä. X katsoo Y:n tuskanhuutoja tyhjä ilme kasvoillaan eikä tunnu välittävän kaverinsa kohtalosta. Välillä myös zombit kuolevat, kun niitä päin yskäisee, mutta välillä päähän ammuttu luotikaan ei niitä pysäytä.

House of the Dead on todella huono elokuva ja huonoin tähän asti näkemistäni pelielokuvista. Tosin jäljellä on vielä VIISI muuta Bollin elokuvaa, nimittäin Alone in the Dark, BloodRayne, In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale ja BloodRayne II: Deliverance. Postalista en ole löytänyt katsottavaa versiota. Saatte lukea kommenttini myöhemmin.

Ai niin, olihan elokuvassa talokin. Varmaan siitä syystä, että ilman taloa elokuva ei olisi nimeltään House of the Dead. Suurin osa elokuvasta kuitenkin tapahtuu talon ulkopuolella.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.