IRC-Galleria

paperisiipi

paperisiipi

on häkkilintu

Valitse oma tiesi.Maanantai 31.03.2008 23:53

Aina on tie myös alaspäin, mutta aina voi itse vaikuttaa siihen, kumpaan suuntaan menee. Tiedän, että se kuulostaa tyhmältä ja mahdottomalta, voiko muka itse estää itseään putoamasta? Kyllä voi, jos vain ymmärtää ajoissa, minne on menossa ja osaa laittaa vastaan. Täytyy itse valita tiensä, ei sitä kukaan muu voi puolestasi valita, ehkä tyrkätä sinne suuntaan, mutta kukaan ei voi pakottaa sinua menemään alaspäin jos päätät lähteä ylöspäin. Ehkä kohtalo voi vaikuttaa asiaan, mutta sillekään ei ole mahdotonta pistää vastaan, kohtalon voi kääntää myös omaksi hyödyksi. Ei ole taito ostata pelata hyvillä korteilla loistavasti, on taito osata pelata huonoillakin korteilla hyvin. Itse ei voi korttejaan valita, mutta itse ne täytyy pelata. Kaikki on pelaajasta kiinni. Katso sinä korttejasi, yritä pelata niillä hyvin, tee se edes minun vuokseni. Valitse sinä oma tiesi, älä joudu sinne, missä useat sinua odottavat. Ikuiseen pimeyteen.

Ehkäpä minä puhun sydämelläni, sielullani ja kokemuksellani, eikä muiden ole välttämättä sitä kieltä helppoa ymmärtää, koska olen opettanut sen kielen vain harvoilla ihmisille. Mutta tahtoisin niin kovasti opettaa sen sinullekin, haluatko sinä oppia? Oletko valmis kuuntelemaan, yrittämään ja kärsimään? Haluatko oppia näkemään ajatuksiini, haluatko jakaa tuskani ja omasi? Haluatko, ettei ole enää sinun tuskaasi, vaan on vain meidän tuskamme? Haluatko oppia ymmärtämään?

Ei uskalla toivoa mitään, koska se vie vain pimeämpään, tahtoo vain jäädä paikoilleen, koska ei uskalla liikkua. Pelkää, että jos ottaa askeleen kohti valoa, se kääntyykin ja on vain yhä syvemmällä pimeydessä. Mutta tiedätkö, tarvitsemme vain jonkun näyttämään oikean suunnan. Jos ei itse osaa suunnistaa oikeaan suuntaan, tarvitsee vain jonkun näyttämään suunnan, näyttämään edes pienen viitan, missä on oikea suunta. Mutta entä jos sellaista ihmistä ei löydykään koskaan? Entä jos ei koskaan pääse pois pimeydestä?

Kun on niin monesti joutunut pettymään, saanut puukosta selkään, menettää luottamuksensa kaikkeen ja kaikkiin. Lopulta ei uskalla luottaa enää itseensäkään, kantaa sen kaiken sisällään, eikä sekään ole hyväksi. Jos ei löydä ketään, kenelle puhua, johon voisi luottaa, tuska alkaa heijastua muutenkin, kuin vain sisäisenä. Se voi purkautua ääninä päässä, jälkinä iholla, kipuna sydämessä. Onneksi on edes muutamia ihmisiä, joille voi puhua vähän, mutta vain harva on päässyt kurkistamaan suojamuurin sisään, mutta vain kurkistamaan. Kukaan ei ole päässyt sinne käymään, ei jäädäkseen, eikä tule koskaan pääsemäänkään, koska ei enää itsekään osaa laskea sitä, ei näe muurin takaa ulkomaailmaa, ei pääse kipuamaan yli. On vankina itse luomassani illuusiossa, jota ei osaa enää särkeä.

Kehoittaisin sinua särkemään muurisi, edes kurkistamaan ulos, ennen kuin on liian myöhäistä. Vielä kuukausia taaksepäin muuri oli melko heikko, sen olisi kyennyt särkemään. Ja nyt katuu, ettei tehnyt sitä. Antoi muurin vain vahvistua ja vahvistua, nyt ei enää itsekään osaa rikkoa sitä, ei edes kurkistaa ulos. On täysin sokea kaikelle muulle, paitsi oman muurinsa sisällä olevalle pimeydelle, tuskalle ja katkeruudelle. Enää ulkoa ei pääse valonpilkahdustakaan hämärään valtakuntaansa, enää ei voi valita, haluaako valoon vai pimeyteen, sillä valitsi pimeyden ja se hänet. Sitä katuu taatusti koko loppuelämäni. Älä sinä tee niin, älä tee jotain, jota joudut katumaan koko loppuelämäsi, joka tappaa sinua hitaasti sisältäpäin.

Et voi koskaan löytää ihmistä, joka auttaisi sinut jaloillesi, jos muurisi ehtii kasvaa niin vahvaksi, ettet itsekään osaa särkeä siitä. Huudat vain tuskaasi ja kaipuutasi kivisille, kylmille seinille ja huomaat, että olet itse luonut illuusion, johon olet jäänyt vangiksi. Silloin sinä kadut, usko minua. Ehkä satutat itsesi jos menet ulos, mutta rikkomalla muurisi voit myös löytää ihmisen, joka auttaa sinut jaloillesi. Ei voi koskaan tietää, mitä elämä tuo eteen, jos ei uskalla ottaa riskejä.

Ole niin kiltti, älä vajoa pimeyteen. Valitse oma tiesi, kulje ylöspäin. Tee se edes minun vuokseni, yritä edes. Ole niin kiltti, pyydän sinua vain yrittämään. En tahdo, että sinusta jää jäljelle vain tyhjä kuori ja katkeruus, tuska ja pimeys sydämen ja sielun tilalle. En tahdo, että kuolet sisältä. Sinun täytyy uskaltaa elää, valita oma tiesi. Vain niin voit päästä valoon.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.