IRC-Galleria

pienviljelijä

pienviljelijä

Ei mitään uutta pohjoisrintamalta
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia Karibian ruokakulttuuria, mutta myös suunnitella ja valmistaa sillä teemalla lounas kosmetologiopiskelijaneitokaisille.
Opinnäytetyö tehtiin Rantasen Marin toimeksiannosta.
Opinnäytetyössä havaittiin, että Karibialla on ruokakulttuuria.
Tärkeimmät tulokset osoittivat että Karibian ruokakulttuuri on pitkä historia. Alueella on käytetty ruokaa ravintona ainakin niin pitkään kuin eläimiä on alueella asunut. Ruokakulttuuri on historian aikana monipuolistunut alueella* ympäri maailmaa tulleiden ja tuotujen ihmisten ansiosta, ja sille aikanaan pohjien luoneiden intiaanien vaikutuksesta.

Ruoka on värikästä ja maukasta koska Karibialla käytetään paljon trooppisissa olosuhteissa kasvavia värikkäitä kasviksia, juureksia, hedelmiä ja vihanneksia. Ruoassa käytetään paljon mausteita, koska niitä on aikanaan käytetty lihojen ynms säilöntään ja koska ihmiset ovat siihen tottuneita. Yleisimmät raaka-aineet ovat sitruuna, limetti, chili, valkosipuli, sipuli, öljy, suola, pippurit, riisi, papu, peruna ja tomaatti. Myös porkkanoiden, kesäkurpitsan, kurkun ja yleisesti ottaen kaikkien vihanneksien ja juureksien käyttö on melko yleistä. Hedelmien ja rommin runsas nautinta on myös kovin yleistä ja sanoisin että karibialaiset osaavat nauttia elämästä ja ruoasta.

Opinnäytetyön tiivistelmä.
----
Oli aika jännä viikonloppu, lista asiasanoja: 240e, jatkot meillä ft. juuso, keuruu ja mämmi. Mämmihän ei siis liity viikonloppuun mitenkään.

* Löysin kirjotusvirheen. Gallerian blogi on ihana.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.