IRC-Galleria

riitten

riitten

keep holding on

[Ei aihetta]Maanantai 23.03.2009 19:22



Oletko kuullut tempauksesta nimeltä Earth Hour? Tapahtuma on saanut alkunsa vuonna 2007 Australian Sydneystä. Mutta mistä tässä tunnissa oikein on kyse?

Earth Hour on maailmanlaajuinen kampanja, jonka tavoitteena on sammuttaa valot ympäri maailman yhden tunnin ajaksi – sen tarkoituksena on ilmaista päättäjille, että niin yksityiset ihmiset kuin erilaiset organisaatiot ovat huolissaan kasvavasta ilmastonmuutoksesta. Valojen sammuttamisen sanomana on toivo siitä, että ilmastonmuutos voidaan vielä pysäyttää.

Ensimmäisenä vuonna Earth Hour järjestettiin ainoastaan Sydneyssä, seuraavana vuonna (2008) mukana oli jo 371 kaupunkia 35 eri maasta. Tänä vuonna tempaus järjestetään maaliskuun lopussa, tarkemmin sanottuna lauantaina 28.3. kello 20.30–21.30. Suomessa valot sammutetaan esimerkiksi kaksi tuntia Iso-Britanniaa aikaisemmin. Jo ennen helmikuun loppua yli 500 kaupunkia 75 eri maasta oli ilmoittanut olevansa mukana kampanjassa, Suomesta oli tuolloin mukaan ilmoittautunut noin 20 kaupunkia ja kuntaa. Mukana kampanjassa on lisäksi useita kotimaisia suuryrityksiä, organisaatioita ja pienempiä järjestöjä.

Suurkaupungeista mukaan ovat jo hyvissä ajoin ilmoittautuneet mm. Sydney, Rio de Janeiro, Lontoo, Kööpenhamina ja Cape Town.

Lisäksi esimerkiksi muutamat Taiwanissa ja Dubaissa sijaitsevista pilvenpiirtäjistä pimennetään Earth Hour -tunnin ajaksi. Suomessa
mm. Helsingin Tuomiokirkon ja presidentinlinnan valot sammutetaan kyseiseksi tunniksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.