IRC-Galleria

ristoshoo

ristoshoo

Uusi video YouTubessa => https://youtu.be/13bj28RRQPk

Blogi

« Uudemmat -
Selailin yön pikkutunneilla vanhoja kuvia ja törmäsin ihan sattumalta amiskassa kuvattuihin klippeihin. Tässä videossa tutkaillaan vähän koulun toista bussia, eli Scania OmniExpress 340:stä. Tosin kuin 9700, tämä auto oli manuaalivaihteistolla varustettu bussi. Muistelisin ajaneeni kyseisellä autolla vain parin ajotunnin verran.

Videon kuvaushetkellä minulla ei ollut vielä C-korttia ja muutenkin tais olla hieman pelkona, että C-kortin saanti oli siirtymässä myöhempään syksyyn johtuen siitä, että satuin vatsataudin takia olemaan poissa teoriatunneilta.

Haluan pahotella videon heikkoa äänenlaatua sekä sirpaleista kerrontaa. Tuolloin en vielä panostanut videoiden sisältöön tai äänenlaatuun toisin kuin nykyään.

Selailin yön pikkutunneilla vanhoja kuvia ja törmäsin ihan sattumalta amiskassa kuvattuihin klippeihin. Tässä videossa tutkaillaan Volvo 9700H -kouluautoa. Kamera aavistuksen heiluu ja luultavasti en aikoinaan ajatellut tätä julkaisevani.

Mikkelin kaupunki kilpailutti paikkallisliikenteensä ensimmäisen kerran keväällä 2016. Vielä tässä vaiheessa linjastoon ei tehty suurempia muutoksia, vaan luultavasti viranomaiset halusivat seurata aikataulujen toimivuutta sekä matkustajamääriä linjoittain ja alueittain. Sopimuskauden aikana reitteihin tehtiin muutamia muutoksia, joilla parannettiin mm. aikatauluvarmuutta.

Videosarjan ensimmäisessä osassa luodaan katsaus vanhaan linjastoon, jolla ajettiin edellisen sopimuskauden alusta aina kevääseen 2021 saakka. Linjasto piti lukuisia pitkiä kiertolenkkejä, asiakkaita sekottavia kiertosuunnan vaihdoksia sekä pistoja eri alueille.F1-maailma järkyttyi vappuna 1994 ajetun Imolan osakilpailun tapahtumista, joista ehkä kirkkaimmin muistetaan Ayrton Sennan kuolemaan johtanut onnettomuus. Tämä viikonloppu pakotti F1-sarjan johtoa miettimään lajin turvallisuusseikkoja sekä tekemään tarvittavia muutoksia, jotta vastaavanlainen ei enää toistuisi.

Tässä videossa kerron Sennan kuoleman lisäksi myös muista tuon kyseisen viikonlopun synkistä tapahtumista, sekä kerron miten F1-sarjan turvallisuutta on parannettu vuosien saatossa. Aion myös kertoa, millä tavoin kuolema on sarjaa koskettanut Imolan kisaviikonlopun jälkeen.
Vuonna 2011 tapahtui historiamme toiseksi pahin ydinvoimalaonnettomuus Japanin Fukushimassa. Merenalaisen maanjäristyksen seurauksena syntynyt noin 14 - 15 metrinen tsunami iskeytyi ydinvoimalaan lamauttaen sen täysin. Tämän johdosta polttoaine kolmen reaktorin sydämessä pääsivät ylikuumenemaan ja lopulta sulamaan. Tästä vapautui radioaktiivisia aineita ensin reaktorin suojarakennukseen ja myöhemmin ympäristöön. Ainekset olivat vielä tätäkin pahempaan…

Oliko tsunami yksittäinen tekijä, vai olisiko tämänkaltainen onnettomuus voitu estää? Tietenkään emme pysty maanjäristyksiin vaikuttamaan, mutta pieniin yksityiskohtiin sitäkin enemmän! Luultavasti nämä yksityiskohdat muodostuivat ratkaiseviksi tekijöiksi, sillä uskon tsunamin olleen vain viimeinen niitti lukuisten laiminlyöntien sarjalle…

Keväällä 2020 maailma kohahti George Floydin väkivaltaisen kuoleman takia, jonka lähtökohtana oli mahdollisesti väärennety 20 dollarin seteli. Mustaan väestöön kohdistunut henkirikos aiheutti hyvinkin väkivaltaisia mellakoita ympäri maailmaa, joita mahdollisesti lietsoi mm. netissä levinnyt disinformaatio.

Kyselin 2020 loppuvuodesta, mistä seuraajani muistavat vuoden 2020. Kaikissa vastauksissa mainittiin koronapandemia ja sen tuoma poikkeustila. Tässä videossa aion käsitellä koronapandemian lisäksi Estonian hylystä löydettyä vauriota sekä Yhdysvaltojen presidentinvaaleja ja sen jälkipyykkiä. Kannattaa ehdottomasti katsoa tämä video!

Vuosi 2020 oli kaksijakoinen tubettajan urallani. Kanavallani tapahtui paljon kasvua, mutta samalla jouduin luopumaan suurimmasta aihealueestani. Myöskään vuoden loppu ei tuonut toivotunlaista menestystä, vaan valitettavasti katsojamäärät on laskeneet ja myönnänkin, että tämä ei aiheuttanut riemunkiljahduksia. Tämän johdosta tubettaminen muuttui verenmakuiseksi suorittamiseksi. Ei myöskään ollut kaukana, etteikö tämä touhu olisi ollut lähellä syödä minua elävältä. Nyt kuitenkin uudet tuulet puhaltaa ja kannattaa katsoa, mitä on vuodelle 2021 luvassa!

« Uudemmat -