IRC-Galleria

s-mies

s-mies

ei pelkää painajaisia.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Miten helvetin tyhmä voikaan suomalainen ministeri olla?


http://www.hs.fi/artikkeli/1135233310116

"Suomalaisen nettipokerin pelaajan harrastus vaikeutuu tulevaisuudessa merkittävästi, jos viranomaisten suunnitelmat toteutuvat. Helsingin Sanomien saaman tiedon mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä pohditaan lainmuutosta, jonka voimalla netissä rahapelissä hävinnyt voisi periä rahansa takaisin.

Maksajana toimisi pelin tarjonnut nettipokerifirma, luottokorttiyhtiö tai pelin voittanut toinen pelaaja.

Ministeriön mukaan tämä tarkoittaisi käytännössä, että nettipokeria pyörittävät ulkomaiset yhtiöt todennäköisesti estäisivät suomalaisia pelaajia pääsemästä peliin mukaan, koska tällaisen lain suojassa pelaava olisi pokerifirmalle suuri riski.

Pokerin ikiaikaiset säännöt kun edellyttävät, että kaikki pöytään tulijat myös maksavat hävitessään.


Idea arpajaislain muuttamisesta on osa ministeriön Joensuun yliopistolta tilamaa selvitystä, joka julkistetaan tänään. Sen tarkoituksena on varjella peliriippuvaisia ja lapsia netin rahapelien vaaroilta.

Ajatuksen keksivät sosiaali- ja terveysministeriön ja sisäministeriön virkamiehet sekä selvityksen laatinut Joensuun yliopiston oikeustaloustieteen professori Kalle Määttä.

Määtän mukaan tämän kaltaista lakia ei ole vielä missään päin maailmaa.

Sen jujuna ei ole pakottaa kansalaista suitsimaan pelaamistaan, vaan antaa hänelle oikeus perätä takaisin tappioitaan esimerkiksi humalassa kotisohvalla hävitystä nettipokerimatsista.

Selvitys ei täsmennä miten tarkalleen ottaen tällainen laki toteutettaisiin. Ministeriö on tietoinen esimerkiksi teknisistä haasteista, jotka lakia seuraisivat, ja odottaa kommentteja ajatukselleen. Ministeriö arvelee, että muut maat seuraisivat Suomen esimerkkiä ja alkaisivat säätää samanlaista lakia.


Nettipokeribisnes perustuu verkostomyynnistä tuttuun pyramidijärjestelmään. Alimpana kuviossa ovat sosiaaliviranomaisen näkemyksessä peliriippuvaiset. Heiltä lypsetään rahat, joilla pokerifirma maksaa huipulla olevien taitavien pelaajien voittopotit.

Laki-ideaa nikkaroinut professori on hänkin heikoimpien pelaajien puolella.

'Jos vahingot ja haitat porukalle siellä pyramidin pohjalla ovat paljon suuremmat kuin hyödyt ovat satunnaispelaajille, niin kyllä silloin pitää iskeä kiinni', sanoo Kalle Määttä.

- Mikko-Pekka Heikkinen, Helsingin Sanomat"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.