IRC-Galleria

s-mies

s-mies

ei pelkää painajaisia.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Tai sitten ei:

http://piraattiliitto.org/uutiset/2008/03/piratismi-kukoistaa-ja-hollywood-tekee-kaikkien-aikojen-ennätysvuoden
(avec lyhytlinky: http://lyhytlinkki.net/?41p3as5c)

Epic fail, copypasta pelastaa:

"Piraattiliitto: Piratismi kukoistaa - ja Hollywood tekee kaikkien aikojen ennätysvuoden!

Ars Technica raportoi siitä, kuinka Hollywood teki viime kaikkien aikojen parhaan tuloksensa elokuvateattereiden lipunmyynnin liikevaihdossa - samaan aikaan, kun elokuvien jakaminen vertaisverkoissa oli aktiivisempaa kuin koskaan. Lobbausjärjestö MPAA:n oman vuosiraportin mukaan lipunmyynti Yhdysvalloissa tuotti ennätyksellisen 9,63 miljardin dollarin liikevaihdon samalla kun se kansainvälisesti kohosi kaikkien aikojen ennätykseensä eli 26,72 miljardiin dollariin. Kansainvälisessä ennätyksessä on kasvua edellisestä vuodesta lähes viisi prosenttia. Samaan aikaan kun Hollywood rikkoi entiset ennätyksensä, elokuvien nettipiratismi kukoisti torrent-teknologian voimin vilkkaampana kuin koskaan, suurten p2p-sivustojen kivutessa yhä korkeammalle netin suosiomittauksissa.

Vertaisverkkoteknologian kehitys käynnistyi Napsterin muodossa vuoden 1999 lopussa, ja elokuvien nettipiratismin huippu painottuu muutamaan viime vuoteen, jolloin kuluttajien kasvaneet liittymänopeudet ja torrent-tekniikka ovat sallineet elokuvien tehokkaan globaalin jakamisen. Kukin voi itse päätellä ylläolevasta, MPAA:n omasta elokuvateattereiden liikevaihdon kehitystä kuvaavasta kaaviosta, onko kyseessä kuolinkouristuksissaan oleva ala vai ei.

Huolimatta ennätyksellisestä rahantulosta MPAA:n lobbareilla on kuitenkin otsaa väittää, että piratismi on tuhoamassa elokuvateollisuuden, ellei siihen puututa ankarin lainmuutoksin ja muin voimatoimin. Lobbausjärjestön kotisivut ovat suorastaan suhteettoman täynnä antipiratismipropagandaa. Kauniisti sanottuna tämä propaganda on vailla kaikkea todellisuuspohjaa. Se, kuinka mielivaltaisesti MPAA poimii 'faktojaan', paljastui järjestön kannalta varsin nololla tavalla tämän vuoden tammikuussa, jolloin MPAA joutui tunnustamaan, että sen piratismia kartoittaneen 'tutkimuksen' antamat arviot yliopisto-opiskelijoiden harjoittaman piratismin laajuudesta olivat vähintäänkin kolme kertaa liian suuria - joidenkin arvioiden mukaan virhe oli todellisuudessa jopa 14-kertainen. Järjestö väittää alan menettävän vuodessa 7 miljardia dollaria piratismin vuoksi. Tällaiset väitteet tuntuvat erittäin epäilyttäviltä alan tehdessä kaikkien aikojen ennätystulosta. Voisiko totuus ollakin täysin päinvastainen? Entä jos piratismi on nimenomaan ollut auttamassa alaa sen uuteen ennätykseen? Itse asiassa tästä saadaan vahvoja viitteitä MPAA:n mainitussa vuosiraportissa - vaikka MPAA varookin visusti sanomasta suoraan mitään sensuuntaista.

MPAA uskaltautuu ensinnäkin kertomaan, että "Internetillä on tärkeä rooli ihmisten houkuttelemisessa elokuviin. Piakkoin julkistettavan Yahoo!:n ja MPAA:n yhteistutkimuksen mukaan 73% amerikkalaisista elokuvissa kävijöistä käyttää nettiä tutkiakseen tarjolla olevia elokuvia ennen teatterissa käymistä. Niinikään nettiä tutkimuksissaan käyttävät elokuvissa kävijät katsovat elokuvan muita todennäköisemmin sen ensi-iltaviikonloppuna, ja he käyvät myös muita todennäköisemmin katsomassa joitain elokuvia useampaan kertaan teatterissa." Keitäköhän nämä nettiä aktiivisesti 'tutkimuksissaan' hyödyntävät elokuvan ystävät voisivat olla? Tästä saadaan lisävihiä raportin toisesta toteamuksesta: "Teknologia täydentää elokuvissa käymistä. Yksi seitsemästä amerikkalaisesta elokuvissa kävijästä on investoinut paljon rahaa kotinsa esityslaitteistoihin ja tekniikkaan. Vastoin perinteisiä uskomuksia tämä elokuvissakävijöiden ryhmä käy elokuvissa useammin kuin teknisesti heikommin varustautuneet vertaisensa." MPAA toteaa, että uuden tieto- ja mediatekniikan aktiivisimmat kuluttajat käyvät elokuvissa peräti neljä kertaa useammin vuodessa kuin teknologisesti 'jälkeenjääneemmät' kuluttajat.

Piraattiliitto voi valistaa MPAA:ta siitä, että tieto- ja mediateknisesti edistyksellisin ja nettiä aktiivisimmin hyödyntävä kuluttajien ryhmä tunnetaan myös nimellä piraatit. Voimme myös lohduttaa MPAA:ta sillä, että nettipiratismi tulee tappamaan elokuvateollisuuden samalla varmuudella, jolla MPAA uskoi 1980-luvulla videonauhureiden tappavan sen. Hollywoodin yrittäessä kieltää kuluttajilta oikeuden käyttää videonauhureita MPAA:n pitkäaikainen johtaja Jack Valenti todisti vuonna 1982 tunteisiin vetoavasti Yhdysvaltain edustajainhuoneelle: "Totisesti sanon teille, että videonauhuri on amerikkalaiselle filmituottajalle ja amerikkalaiselle yleisölle samaa kuin mitä Bostonin kuristaja on yksin kotona olevalle naiselle."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.