IRC-Galleria

HEI LUKEKAA TÄÄ OIKEESTI EN OO TÄNÄ VUON NAURANU NÄI PAHASTI VIEL... ja sori, en tiiä mist mun serkku tietää teijät jotka ootte täs..

MIRAN ELÄMÄÄ

Mira on 12-vuotias tyttö, joka menee seiskalle. Sillä on blondit hiukset. Hänen lempibändinsä on KISS. Hän kuuntelee vanhaa ja uutta rokkia mutta myös räppiä. Miraa kutsutaan yleensä Miväksi. Hän meikkaa aina kouluun, ettei hänen finninsä näkyisi. Ja muutenkin, hänellä on aika ruma naama, että meikistä ei kyllä ole mitään haittaakaan. Miralla on synttärit elokuun 2. päivä. Hänen paras kaverinsa on Greta. Miran puhelimessa se on –GM-. Hänen lempisanansa on: ”lol.”
Tarina alkaa:

MAANANTAI
Mira heräsi aikaisin aamulla ehtiäkseen suihkuun. Kun hän oli tullut suihkusta, hän meni omaan huoneeseen pukemaan. Hänen äitinsä, Marita, oli töissä. Greta soitti hänelle. ”Moi. Tuuksä tänää kouluu?” ”Joo, kyl mä tuun.” Mira vastasi. Hän käveli olohuoneeseen katsomaan kelloa. ”Sä oot myöhäs.” Greta sanoi. ”Ai kato, nii oonki.” Mira sanoi. Mira meni meikkaamaan peilin eteen. Sen jälkeen hän otti reppunsa ja käveli kouluun.
Miralla oli matikantunti. Miran vieressä istuva Joona, alkoi jutella Miralle. ”Miks tulit myöhäs kouluu?” Joona kysyi. ”Huvin ja urheilun vuoks.” hän vastasi. Kun matikan tunti loppui, Mira käveli Gretan ja Sadun kanssa välitunnille. Mira kuunteli mp3mosta. Miran luokse tuli hänen luokkalainen Daniel. ”Sä olit myöhäs.” hän sanoi. Mira ei vastannut, koska ei kuullut mitään. Hän kuunteli KISSiä. Daniel huusi jotain ja vasta sitten Mira tajusi ottaa kuulokkeet pois korvilta. ”Mitä sä teet?” Mira kysyi. ”Sä olit myöhäs.” Daniel sanoi. ”lol.” Mira vastasi. Mira jatkoi kuuntelua ja katsoi mitä muut luokkalaiset tekivät. Sen jälkeen oli äikäntunti. Piti kirjoittaa kirja. Miran kirjan nimeksi tulisi EETUN ELÄMÄÄ. Tänään joutuisi jäämään koululle kirjoittamaan kirjaa.
Tässä Miran tekemä kirja.

EETUN ELÄMÄÄ.
Eetu on 17-vuotias poika, joka harrastaa amerikkalaista jalkapalloa. Eetulla on lyhyet, blondiksi värjätyt hiukset ja ruskeat silmät. Hänen mutsi on asianajaja ja faija on yleensä Eevin baarissa kamujen kanssa, jotenka kumpikaan ei yleensä kiinnitä huomiota Eetuun, hänen 12-vuotiaaseen pikkusiskoonsa Satuun, 7-vuotiaaseen Lauraan tai kahden kuukauden päästä syntyvälle vauvalle. Eetun kaverit ja koulukaverit ihailivat Eetua hänen ulkonäkönsä ja lihastensa takia. Eetulla on myös pinkinvärinen mopoauto ja tyttöystävä, jonka nimi on Miia, ja Eetun elämä on kerta kaikkiaan täydellistä. Mutta eräänä päivänä koulun jälkeen Eetun perhe oli himassa ja kaikilla oli vakava ilme. Eetu yritti ohittaa vakavat ilmeet ja juosta omaan huoneeseensa, mutta jo eteisessä hänen isänsä Aki huusi ”Eetu tuu olohuoneesee.” Eetu meni ja hänen mutsinsa Petra aloitti puheen. ”Me olemme keskustelleet sinä aikana, kun olet ollut koulussa, ja olemme päättäneet...” ”ME MUUTETAAN POIS!” hänen pikkusiskonsa Satu huutaa. ”Juuri niin Eetu, me muutamme.” vastasi Petra. Kaikki hiljenivät ja Eetu juoksi omaan huoneeseensa ja Petra rupesi itkemään Lauran kanssa. Seuraavana päivänä koko perhe paitsi Eetu olivat keittiössä syömässä aamupalaa ja Eetu saapuu keittiöön. ”Huomenta Eetu.” sanovat Petra ja Satu yhteen ääneen. ”Moi.” Eetu vastasi. ”Tuu ssit suoraa koulust himaa, meijän pitää keskustella.” sanoi isä. ”Joojoo, jos jaksan.” ”Ei, kun tuut!” huusi isä. Äiti rupesi itkemään Sadun kanssa ja Laura piirsi kukkia. Eetu lähti pois ja keittiössä vallitsi syvä hiljaisuus. ”Katsokaa, Eetu tuli!” huusivat Eetun kaverit ja tulivat moikkaamaan Eetua, kun Satu lähti luokkalaistensa luokse. ”Miks myrtsi ilme?” kysyi Eetun paras kaveri, Jaakko. ”Kerron myöhemmi kaikille.” vastasi Eetu. ”Ookoo..”

Kun Mira oli kirjoittanut yhden sivun, hän päätti lähteä kotiin. Hän vei repun ja soitti Sadulle. ”Voitko olla?” Mira kysyi. ”Joo, kyl mä voin olla. Mitä tehää?” Satu vastasi. ”Ollaa Annikan ja Jarin kaa” Mira sanoi.

Vähän aikaa myöhemmin Mira, Satu, Annika ja Jari olivat kävelleet nurkalle. ”Mennää kirjastoo.” Satu ehdotti. ”Mitä varte?” Mira kysyi. ”Mennää galleriaa.” Satu vastasi. ”Aa...galleriaa. Joo mennää vaa.” Mira sanoi. ”Mä en tuu.” Annika sanoi. ”Emmäkää tuu.” Jari sanoi. Siispä Mira ja Satu menivät kirjastoon... tietokoneelle. ”Kato, vaa yks uus kommentti.” Satu sanoi. Sen sendas Laurrrä ja siinä luki: Moi , millo nähää ? mul on tosi ikävä sua ! <3. Miran puhelin soi. ”Nyt kotiin syömään ja sitten kun olet syönyt niin siivoat huoneesi.” Miran äiti sanoi. ”Kuka?” Satu kysyi. ”Mutsi. Mun pitää mennä syömään ja sit mun pitää siivota huone.” Mira vastasi. Mira lähti pois kirjastosta, mutta Satu jäi sinne.

Heti, kun Mira oli syönyt, hän hivuttautui kohti olohuoneen sohvaa. Hän yritti olla niin, että ei tarvitsisi siivota huonetta. ”Mira, mene siivoamaan huone.” Marita sanoi ja meni tupakalle. Mira meni mukisematta omaan huoneeseen. Siinä kesti n: 2 tuntia. Kello oli jo kahdeksan, eikä Mira saanut lähteä enää minnekkään.


TIISTAI

Tänään Mira ehti ajoissa kouluun. Ensimmäinen tunti oli ilmaisutaitoa. Tänään piti harjoitella näytelmää. Mira ei jaksanut keskittyä ja joutui reksin puheille. Sitten hän joutui jälki-istuntoon. Siellä oli myös Aki, Einari eli Vege ja Yasmin eli Jaska. Ja sen jälkeen vielä omaa kirjaa piti jäädä tekemään.

EETUN ELÄMÄÄ.
”Tunti alkaa.” Jaakko sanoi kylmästi. Pojat menivät tunnin jälkeen syömään. ”Noi muijat tziigaa meitä kokoaja.” sanoi Jaakko. ”Uuu.” ulvoi Eetu ja tytöt katsahtivat poispäin. He lähtivät ruokalasta ja olivat melkein luokassa, kunnes Jaakko kysyi:”Nii siis miks olit myrtsi tänä aamun?” ”No, tota ööh.. Mun mutsi ja faija sano eile illal et me muutetaa, siin se.” ”Mitäh?” kysyi Jaakko täristen. ”Nii-i” ”Eikä , miten ne voi päättää sellaen asian tost noi vaa ?” ”Niimpä..”
Eetu tuli himaan vasta iltayhdeksältä ja kaikki olivat työn touhussa. Eetu kysyi : ”Mitä te dusaatte ?” Äiti vastasi. ”Pakatkaa, ja nyt ku vihdoinki tulit niin saat pakkaa kamas.” ”Ookoo.” vastasi Eetu ja meni huoneeseensa.
Tunnin päästä Eetu meni etsimään perhettään, mutta löysikin lapun:” Eetu kulta, me olemme kellarissa pakkaamassa tavaroita, jos on asiaa niin tule sinne” Eetu meni kellariin, jossa oli hänen koko perheensä. Äiti aloitti:”Kas, kas tulitha sä vihdoinki, pakkasitkos tavaras?” ”Joo.” vastasi Eetu. ”Ookoo, saat auttaa meit pakkaa kellarin kamat.” käski äiti. Eetu alkoi pakata. Satu ja Laura menivät nukkumaan ja Eetu jatkoi pakkaamista. ”Eetu, kyl säki voit mennä nukkumaan, jos haluut?” kysyi äiti. ”Kiitti mutsi.” vastasi Eetu.
Aamulla Eetu heräsi pirteänä ja iloisena ja meni keittiöön, kunnes huomasi, että kaikki olivat olohuoneessa. ”Mä oon jo myöhäs nii en syö mitää, moido.” Eetu sanoi ja kaikki huusivat hänen peräänsä jotain hyvästelevää. ”Mooi Eetu.” huusivat Eetun kaverit. ”Moij.” vastasi Eetu iloisesti ja meni kavereidensa luokse. Tunnin jälkeen välitunnilla Eetun tyttöystävä tulee Eetun luokse. ”Moi, kaikki juoruu et sä muutat, hah.. Mä vaan naurahdin niille.” ”Ööh, kyl mä muutan.” sanoi Eetu kylmästi. ”Ja et oo kertonu mulle!” huusi Miia. ”Odotin sopivaa hetkee.” Eetu vastasi nöyrästi. ”Aha.” Miia sanoi vihaisesti ja käveli pois Eetun luota. Jaakko saapui Eetun luokse nähtyään mitä oli tapahtunut:”Mitä nyt?” ”Miia suuttu ku en ollu kertonu muutost.” vastasi Eetu. ”Ookoo.” vastasi Jaakko ymmärtäen Eetun masennusta ja parivaljakko meni luokkahuoneeseen. Tunti oli päättynyt ja Jaakko näki Miian tulevan Tyttöjen vessasta itkeneen näköisenä.

Mira kirjoitti taas vain sivun kirjaa. Hän pakkasi kirjat reppuun ja lähti kotiin. Mira vei repun omaan huoneeseen ja lähti alepalle. Alepalla oli Greta, Satu ja Jari. ”Minne mennää?” Satu kysyi. ”Mennää vaik nurkalle.” Greta vastasi. ”Ookoo.”Mira sanoi. ”Joo, mennää vaa.” Jarikin sanoi. Sitten kaikki lähti alepalta. Kun he olivat siellä, Mira sai viestin Tomilta(toisin sanoen qmpulan maauimalalta).Siinä luki:’Hei ihana <3 mä pyydän sua yhteen miten ois kesällä jos mentäs kumpulan maauimanaan niinku uimaan tai jotain beibi jos et ala mun kaa niin maailma on pimeä ja julma ja yksinäinen paikka elää joten pyydän täytä tyhjiö sydämmessäni rakkaudellasi<3.’ Mira hajos ,kun oli lukenut viestin. ”Mikä o nii hauskaa?” Greta kysyi ”Tää.” Mira vastasi. Hän näytti viestin muille ja hekin nauroivat sille.
”Hei kato kuka tuol on.” Satu sanoi yhtäkkiä. ”No kuka?” sanoi Jari. ”No... Ville.” hän vastasi. ”Aa... okei. Mitä siit.”Mira sanoi. ”No ollaa sen kaa.” Satu sanoi. ”Ookoo.” Mira sanoi. Kaikki menivät juttelemaan Villelle. ”Mennääks koudalle?” Kaikki vastasi myöntävästi. ”Koudal on kaikki.” Mira sanoi. ”Niimpä.” Jari sanoi. Jopa Risto Juhani Laakso, Miran exä. Tutummin Ripa. Mira juoksi piiloon, koska Ripa käveli uhkaavasti heidän suuntaan. Ripa yritti soittaa Miralle, koska tiesi nähneensä hänet. ”Onks Miraa näkyny?” Hän kysyi. He katsahtivat toisiinsa ja Satu sanoi: ”Ööö... Se tais lähtee himaa. Miten nii?” ”Pitihän sitä kysyä ku se on mun exä.” Ripa sanoi ja virnisti. ”Joudun kyl harmittavasti lähtee kotii, mut käyn huomenna hakee Miraa.” ”Aha, okei.” Greta sanoi. ”Mivää! Tuu tänne!” Satu huusi. Kesti vähän aikaa, että Mira pääsisi pusikosta, johon oli mennyt piiloon Ripalta. ”No mitä?” Mira kysyi. ”Se aikoo hakee sua huomenna koulun jälkee.” Mira ei sanonut mitään. Hän katsoi kännykkäänsä. ”Mun pitää lähtee.” Mira sanoi. ”Moido” Muut sanoivat. Greta lähti myös kotiin, mutta Satu, Jari ja Ville jäi koudalle.

KESKIVIIKKO

Mira heräsi seitsemältä. Hänellä oli kova päänsärky. Kaverit soittelivat, että tulisiko Mira kouluun.
Mira ei jaksanut lähteä kouluun, koska päänsärky oli liian kova. Pientä päänsärkyä hän kyllä kesti, mutta tämä oli jo liian kova. Hän kävi mesessä, kukaan ei ollut paikalla. Sitten hän kävi galleriassa. Siellä oli tullut uusia kommentteja. Hän vastasi niihin ja käveli sitten olohuoneeseen. Mira laittoi telkkarin päälle ja sieltä tuli TYTTÖKULLAT- ohjelma. Hän rupesi katsomaan sitä.

Kun kamujen koulu oli ohi, Mira soitti Gretalle. ”Miks et tullu kouluu?” ”Pää kipee.” Mira vastasi. ”Voitko kuitenki tulla ulos?” Greta kysyi. ”Joo.” He tapasivat koudalla ja lähtivät Suuntimopuistoon. Miralla oli mukana mp3:nen, jota hän kuunteli. Sieltä tuli ARI KOIVUSEN -pianoman. Mira alkoi laulaa itsekseen. ”Lopeta jo.” Greta sanoi. Mira otti kuulokkeet pois korvilta. (itse asiassa kuulokkeen pois korvalta) ”Mitä tehää?” Mira kysyi. ”Käydään hakee Ripaa.” Greta vastasi. ”Ei kyl.” Mira sanoi. ”Se oli läppä. No emmä tiiä mitää tehää.” Greta sanoi. ”Mennää stadii.” Mira ehdotti. ”Mä en saa lähtee.” Greta vastasi. ”Mennää kato salaa.” Mira sanoi. ”Ookoo” Greta sanoi.

Stadissa he kävi ostamassa mässyä. ”Mira nyt on ruoka.” Miran äiti sanoi puhelimessa. ”Sulla on 15 minuuttia aikaa tulla.” ”Ookoo.” Mira vastasi. Sitten hän lopetti puhelun. ”Hei, mitä mä ny teen ku mul on vaa viistoist minsaa aikaa mennä himaa.” hän sanoi. ”No, nyt lähettii.” Greta sanoi. Mira ehti juuri ja juuri ajoissa kotiin. ”SYÖMÄÄÄÄN!!!” Miran äiti huusi. ”Joojoo.” Mira vastasi. Miralle tuli tekstari. Sen oli lähettänyt –GM- eli siis Greta. Siinä luki: ’ehditkö himaa?’ ”Keneltä se oli?” Miran äiti kysyi suu täynnä ruokaa. ”Gretalta.” Mira vastasi. Heti, kun Mira oli syönyt, hän soitti Gretalle ”Nii, mis oot?” Mira kysyi. ”Himas?” Greta vastasi. Mira sanoi:”Mä tuun teille.”

jeeTiistai 06.01.2009 21:17

sain puhelimen. mul on sama numero sit käytös ja se TOIMIII ! soittakaa mulle mul ei oo saldoo. JA PLIIIIIIIIIS antakaa teijä numerot (:(:(:(:(:(:(:(:

....Sunnuntai 28.12.2008 02:27

joo nii tota hävitin mun puhelimen et jos on asiaa mulle ni soittakaa villelle, oon sen kaa 24/7.

moiSunnuntai 07.12.2008 01:48

jee olen villellä yötä. se on jossain ja soittaa kitaraa ja mä oon valtterin, eli sen veljen kaa jossain huoneessa ja me datataan ja katotaan tuntematonta sotilasta. nyt se ville tuli tähän niin menen mo ! ;););)

jeejeeKeskiviikko 22.10.2008 23:48

jeejee aki tulee meille yöks (:

:pKeskiviikko 22.10.2008 21:45

Hmm, kukas osti mulle eile röökii.. olikse tumppi varonen ? oli.

[Ei aihetta]Maanantai 20.10.2008 22:35

Hi Mirä! How are you? I hope you're fine...

I'm sending you this e-mail for many reasons, some more importante than others. First of all, I'd like to say I didn't meant to make you feel bad during the last conversation we had. You leaved in a rush and I hope there's nothinf wrong between us.
Second, I'd like to open my heart. The reason I keep asking to see you everytime we talk online is because I'm deeply in love with you. I mean it for real. Since the first time we talked I felt something different about you. And since those times we trusted each other on showing on our webcam chat I liked you even more for being such a mature and open-minded girl.
Mirä, I love you. I'm really looking forward to talking and seeing you again. I beg you rethink about it. You made and still make me very happy just by signing in your MSN account. Let those moments be our way of being together, even though half a planet separates us. PLEASE, I BEG YOU, I LOVE YOU!

Yours truly,

Sören/Daniel.

JJEEEPerjantai 03.10.2008 00:19

JEEEEE OOOOON VAPAAAAA VIHDOIN ! ! ! ! !JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

okKeskiviikko 17.09.2008 00:53

F**K sanoo:
eiku iha kivaha sä ootku oot vähä erillaine ku muut:D

jeejeeTiistai 09.09.2008 00:21

nonii nyt oon koko syyskuun kotiarestis.. huoh.. mut nii KIITOS VAAN VILLE KU UHRAUDUN AINA SUN TAKIA. nojooo.. kai mä jossai teit nään ja koulus ainaki jotai ja sit öööö tulkaa meille meil on melkee aina känppä tyhjän :DD joo makasin äske mun sängyl, mutsi tulee mun huoneesee

mutsi: MIKÄ TOI ON ??!?!
mä: se on ponnari.
mutsi: no ei varmana oo. se liikkuu. !
mä: se on senmone ponnari, mis on muovisii tähtii, sain sen sadult.
mutsi: ootsä ihan varma että se on ponnari ? ( sit se tökkäsee sitä)
mä: SE ON PONNARI
mutsi: niinpäs onkin..