IRC-Galleria

Hehee.Maanantai 29.06.2009 22:59

En oo vielä kirjottanu tänne miun tulensytytystaidoista, niin pitääpä nyt sitten kertoa ensiksi siitä. :-)

Lauantaina ku olin menossa suihkuun, niin suihkusta ei tullu kuumaa vettä. Soitin iskälle ja kysyin eikö oo muka lämmintä vettä tarpeeks, siis että eikö öljykattila oo päällä tai kattilahuoneen uuni lämpimänä; ei ollut. Niimpä sit piti ruveta uuninlämmityshommiin ite ku porukat oli jakamassa lehtiä (öljyä ei siis kattilassa ollut).

Nno, pistimpä ensiksi muutaman puun sinne uuniin, sitten sytytin pari lehteä ja laitoin niitten puitten päälle. Eihän se sillä tavalla syttynyt. Työnsin sinne sit sekaan vähän pahvia ja jotain pientä puuta ja yritin siirrellä niitä puita et ne ottas ees vähän sitä tulta. Yksi puu jopa syttyi vähäsen, mutta seki sit sammu. Jonku parinkymmenen minuutin yrityksen jälkeen soitin jälleen iskälle ja kerroin et ei ne puut syty. Sit selvis et miun ois kannattanu ehkä laittaa niitä lehtiä sun muuta ekana sinne uuniin ja sitten vasta niitä puita siihen tulen päälle. :-)

Sain kuitenki sit jossain vaiheessa hieman isomman liekin aikaseks; soitin taasen iskälle ja kysyin pitääkö se uunin luukku laittaa nyt kiinni (:D). Ja taas selvis yks asia, se että ne puut ois kannattanu alunperin laittaa pystyasentoon eikä vaakatasoon kuten olin laittanu, ois ehkä saattanu paremmin ja nopeemmin sillä tavalla syttyä. Siis sillä tavalla seki juttu selvis ku iskä sano jotain et "nyt laitat yhen puun pystyyn vielä nii eiköhän se kunnolla syty". Ja miun kommentti oli "ai, pystyasennossako niitten puitten pitäs siellä olla.. Ne on kyllä kaikki vaakatasossa." :) No mut sain siis kuitenki sinne uunin kunnon tulen aikaseks noin puolentoistatunnin yrityksen jälkeen. :DD

Mutta olisin voinu myös olla saamatta tulta ollenkaan, ku en ollu aikasemmin mitään uunia tai muuta vastaavaa ees yrittäny sytyttää. :)

Että jos joku kaipaa puusaunanlämmittäjää nii meikä osaa! :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.