IRC-Galleria

nääääääinTiistai 04.11.2008 03:36

Tulosyy:

Vasemman käden puutuminen, päänsärky

Esitiedot:

18v perusterve nuori nainen. Opiskelee lihanleikkausta AMK:ssa. Oikeakätinen. Suvussa ei neurologisia sairauksia. Aikaisemmin migreenityyppistä oireilua ollut.

Nykysairaus:

Aamulla 07.00 herätessä huomannut vasemman käden puutuneeksi, puutumista tullut suun ympärille ja kieleen sekä kitalakeen symmetrisesti. Kasvojen alueen puutumiskohtaus kestänyt noin 15 minuuttia. Käden puutuminen jatkuu edelleen. Päänsärky ohimolla ja takaraivossa alkanut 8.40.

Status:

Yleistila hyvä. RR 110/71, syke 73, SPO2 100. Kasvojen mimiikka symmetristä, oikealla trigeminuksen keskihaaralla heikompi tunto kuin vasemmalla. Nieleminen onnistuu, uvula ei devioi, kielen liikkeet normaalit. Leukanivelet lonksuvat avattaessa. Raajojen puristus-ojennus-koukistusvoimat symmetriset, normaalit. Sormien mimiikka normaalia ja symmetristä. DDK ja SNK symmetriset ja normaalit. Romberg vakaa, kädet pysyvät tasossa. Patella- ja akillesrefleksit normaalit, symmetriset. Silmien liikkeet normaalit, pupillit keskisuuret, reagoivat valolle. Vasemmassa kyynärvarressa ei palpaatioarkuutta.

Suunnitelma:

Konsultoitu neurologia ja sovitaan että potilas voi nyt kotiutua. Nyt ei ole kyseessä ihan tyypillinen migreenioire, joten ohjataan paperit neurologian poliklinikalle nähtäväksi, josta MRI/MRI-angion ohjelmointi jatkossa. Mikäli oireet progredioivat, hakeutuu uudelleen päivystykseen.

Diagnoosi:

R20.2 Puutuminen
G43 Migreeni susp.?

_______________________________________________________________________________

ja vieläku tietääs että mitä puolet tästäki tekstistä tarkottaa..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.