IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Tiistai 16.09.2008 18:52

Rikos: raiskaus
Uhri: 15v. tyttö
Tekijä: 54v. poliisimies
Rangaistus: 2,5 vuotta vankeutta ja 8000 €:n vahingonkorvaukset

Poliisi ollut virasta pidätettynä tutkinnan ajan.

--

Rikos: törkeä tuhotyö (tuomiokirkon tuhopoltto)
Tekijä: 18v. mies
Rangaistus: 6,5 vuotta vankeutta

-

On tämä Suomi sitten hieno maa. Edelleen, kirkon polttajan vankeustuomiot ovat helposti kolminkertaisia raiskaukseen verrattuna. Poliisia ei ole irtisanottu, vain pidätetty virasta. Kuka näitä rangaistuksia oikein jakaa, järki käteen jo.

Artikkeli, josta luin tuomiokirkon poltosta, mainitsi kirkon palon olleen vaarallinen kaupunkilaisille, sillä palavia katon osia lensi jopa satojen metrien päähän. Kuitenkaan, kukaan ei vahingoiuttunut. Tekijällä on elämä edessään ja hänet passititetaan yli kuudeksi vuodeksi vankilaan, aivan kuin olisi pahemman luokan murhaaja. Kuuden vankilavuoden jälkeen on hyvin vaikeaa saada enää elämästä kiinni, varsinkaan, kun sinne joutuu noin nuorella iällä.

Raiskaus taas vaikuttaa suuresti nuoren henkiseen kehitykseen. Nuori tyttö voi helposti syyttää itseään tapahtuneesta ja kärsiä traumoista ihan oikeasti hyvinkin pitkään. Murrosikäinen on muutenkin herkässä vaiheessa ja rakentaa omaa minäkuvaansa, joka luo pohjan psyykkisesti terveelle tulevaisuudelle. Viisikymppisen miehen raiskaus ei varmasti auta mielenterveyden säilymisessä. Ja mitä tämä poliisisetä saa tuomiokseen? 2,5 vuotta vankeutta. Mies, joka on parhaat päivänsä nähnyt jo aikaa sitten saa tuomiota nuoren ihmisen elämän rikkomisesta vain kaksi ja puoli vuotta.

Suomi, tämä meidän oma hyvinvointivaltiomme... Eikö nuorissa pitäisi olla tulevaisuus? Nuoret ovat ne, jotka tulevaisuudessa elättävät vanhemmat, varsinkin eläkepommin aikaan. Ja mitä Suomi heille tekee? Suomi passittaa vankilaan nuoren, joka ei ole aiheuttanut muuta kuin taloudellista tuhoa ja Suomi vähät välittää raiskatusta tytöstä, päästää vain raiskaajan pikkutuomiolla menemään.
Suomi ajaa itseään hautaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.