IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

tunturin kutsuKeskiviikko 17.06.2009 23:24

Tunturin kutsu,
huuto kaikuen vaaran reunalta.

Käppyrä männyn tuskainen
kasvu pitkin maata
kuin nostaen taivaan kantta
hennoilla oksilla.

Riekon lehähdys jäkälän seasta.

Tuulen kertomat tarinat.

Humiseva voima peittää kaiken alleen.

elämäKeskiviikko 17.06.2009 22:45

Elämä tuo joskus mukanaan
musertavia vastoinkäymisiä,
ja minäkin olen saanut niistä osuuteni.
Mutta mitä ihmiselle sitten tapahtuukin,
siihen täytyy suhtautua
hieman huumorin kannalta.
Naurua ei sovi koskaan unohtaa.

toiset on luotuja kulkemaanTiistai 12.05.2009 00:32

Tapio Rautavaara - Toiset on luotuja kulkemaan

Toiset on luotuja kulkemaan,
toiset on liikkeellä luonnostaan
Yksi heistä lienen, enkä milloinkaan
voi samaa paikkaa sietää kuin ehkä viikon korkeintaan

Toiset on luotuja kulkemaan,
kurkunpäätä pistää tiestä noussut tuhka tuo
eikä harva puusto suojaa auringolta suo
mistä matka minne, kuinka sen mä tietäisin
paista päivä hieman lempeämmin

Toiset on luotuja kulkemaan,
toiset on liikkeellä luonnostaan
helvetin ja taivaan tunnen maallisen,
on taivaallista yksin, helvetti kanssa toisien

kertosäe:
Toiset on luotuja kulkemaan
näin yksin, yksin vaan

Kurkunpäätä pistää tiestä noussut tuhka tuo
eikä harva puusto suojaa auringolta suo
mistä matka minne, kuinka sen mä tietäisin
paista päivä hieman lempeämmin

kertosäe

viikonloppuTiistai 12.05.2009 00:06

Martti Servo ja Napander - Viikonloppu

kertosäe:
Ei se vielä retkuksi tee jos vähän renttuillaan
Joka muuta väittää sille sanon: "Terve vaan."
Ja lähden juhlimaan

Hinta se on kovallakin miehellä
Ja sen täytyy kun on viikonloppu lähellä
Hyvä se on paineitansa päästellä
Mutta antaa niiden perhettäänkin säästellä

kertosäe2:
On viikonloppu eessä taas
(viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu)
On viikonloppu, mennääs taas
(viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu)
On viikonloppu eessä taas
(viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu)
On viikonloppu, mennääs taas

Oltiin Löysän kanssa pari päivää viihteellä
Meni lujaa, huilattiinkin vasta Kiteellä
Piti taksillekin maksaa tosi rutosti
Rahat meni, mutta kyllä reissu kannatti

kertosäe2

Kotipihalla mä törmään herraan naapurin
Hyvät huomenet mä sillekin kai kajautin
Sanoi: "Juoppolalli nousee ojasta."
No pitihän mun siihen sitten tokasta:

kertosäe (2x)

kameratutkat suoriksiMaanantai 11.05.2009 23:57

Kylähullut - Kameratutkat, suoriksi mutkat

Niin kiva tutkaan päräyttää, kun kamera sut käräyttää
Valtio sua rahastaa, saa repii selkänahastaan
Se vitun salama välähtää, hermot menee lujaa rävähtää
Taas kuvetta kaivaa saan, uskotko et vituttaa

kertosäe:
Pitkin tietä noita saatanan kameroita, suhareita rahastaa
Tolpat pätkin tällä, tällä rälläkällä, kameran suohon upottaa

Selitykset auta ei, ne pitkän pennin multa vei
Vaikka kunnon lumimyrskyssä ei nää eteensä

kertosäe (2x)

niinpä niinMaanantai 11.05.2009 23:49

Katselin teitä,
te katselitte minua,
en katsellut teitä,
ajoin metsään.

Alkoholijuoma-arvosteluTiistai 24.03.2009 20:04

Alkoholijuoma-arvostelu

Ammoniakki

Ammoniakki on ainoa kaasumaisessa olomuodossa esiintyvä luonnollinen alkoholijuoma. Se siis ei ole orgaaninen.

Ammoniakin maku on pyöreä, osin haipuva. Maku on kirkas, kuvaannollinen ja joidenkin mielestä neoimpressionistinen. Ammoniakki suositellaan nautittavaksi karjalanpaistin kera.

Ammoniakin ja syanidin kerrotaan olevan erinomainen yhdistelmä, mutta ikävä kyllä kukaan sitä maistanut ei ole selvinnyt hengissä siitä jälkipolville kertomaan.

Bensiini

Öljymäinen, juominen toisista epämukavaa. Epäsiisti ja lipposmainen. Maku jahkaava, itseään toistava, tunkkainen jälkimaku. Tuoksu voimakkaan äitelä, vanhemmiten karvaahkon imelä, joidenkin mielestä luotaantyöntävä. Mukana energiaa antava jälkivaikutus.

Bioetanoli

Selkeä, kirkas, hivenen kellertävä. Kukkea, hedelmäinen tuoksu, yleisluonne miellyttävä. Maku viipyilevä, miellyttävän pehmeä, makeahko. Jälkimakuna makea tunne suussa, kestää pitkään. Miellyttävä yleismuonne ja maku houkuttelevat nopeasti lisää käyttäjiä tälle uudelle juomalle. Kelpaa juotavaksi pehmeästi maustetun ruuan kera.

Eri keeper

Heikko, tukevahko maku, joskus jopa muovinen, jossa tarttuva, hieman kuultavampi jälkimaku. Tuoksu makea ja liimahtavan tahmea ja olemus vaalea ja löysähkö. Kaikki ominaisuudet kiinteytyvät vanhemmiten. Neuvotaan tarjoiltavaksi pahvin ja puutikkujen kera. Pullo rohkean keltainen, makua edistävä.

Industol

Makea, pehmeä maku. Haju voimakas, hedelmäinen. Erityisesti vuoden 1999 pullotteissa havaittavissa selvä hapokas lisämaku. Erinomaista viileänä, ei kuitenkaan liian kylmänä, tarjoillaan sienten kanssa.

Kilju

Perinteinen suomalainen omakustannealkoholi. Leipäinen, tankea maku. Jälkimaku kaasuinen, usein palautuva ja toistuva. Haju vahva sekoitus isoäidin pullaa ja krapulaoksennusta. Erinomaista leivonnaisten kanssa. Tarjoillaan muoviastioista.

KOFF

Tätä turmiollista kaljajuomaa nauttiva voi heittää kaiken toivon ja luopua haaveistaan. Hän ei tule elämään enää kauaa.

KOFFin maku ei ole pyöreä, itse asiassa hieman kolmiomaisehko. KOFFin juontia seuraa petollinen hyvänolontunne, joka kuitenkin pian purkautuu oksenteluksi, sanoin kuvaamattomaksi pahoinvoinniksi, hulluudeksi ja sairaudeksi. Lopuksi kaljaa nauttinut joko kuolee tai jää elämään vakavasti aivovaurioisena.

Kerrotaan, että yksi KOFFia juonut on selvinnyt hengissä ja hyvinvoivana. Hän on kuvaillut jälkimakua "kusiseksi, jopa kirpeän ahdistavaksi". Hän paljasti meille myös sen kauheat jälkivaikutukset; krapulan, jota hän kuvaili niitä näin: "KOFF aiheuttaa kauhean darran, joka kestää vähintään kolme päivää ja koko tämän ajan päässäsi soi ABBA:n ruotsinkielisiä kappaleita sekä hirveää teknoa ja vielä tämän lisäksi koko krapulan ajan suussasi maistuu kissanpaska". Yleensä KOFFiin kuolemista edeltää koko kehon läpi virtaava lämmön tunne. Sen jälkeen kaljaa nauttinut vain vajoaa kylmän, mutta lämpimän tietämättömyyden tilaan ja palaa maaksi, sillä siitä on hän tullut.

Kölninvesi

Kirkas, selvä, haju miellyttävä. Maku äkkinäinen, syöksähtävä ja hapahko, pistävähkö jälkimaku. Vanhoissa pullotteissa havaittavissa lievää karvautta. Sopiva juotavaksi aamuisin enne töihin lähtöä.

Lasol

Voimakas maku, omiaan korostamaan lihan tai kalan makua. Tuoksu miellyttävä, etenkin vanhoissa pullotteissa selvä makea tuoksu, ei kuitenkaan imelä. Maku pitkälle kehittynyt, miellyttävä, jälkimaku lievän hapahko.

Oksalakka

Maku hapanimelä, tuoksu kevyen äitelä. Maustettu voimakkailla tai keskivahvoilla uutteilla ja tisleillä. Voimakas aromi, hivenen kellertävä, suhteellisen neutraali, mutta luonteeltaan jyrkkä. Lattea jälkimaku. Voidaan nauttia kuivana, mutta yleisimmin grogina tinnerin kanssa.

Pontikka

Perinteisistä perinteisin pohjalainen kotiteollisuustuote. Maku tiukan iskevä, jälkimaku miehekkään raastava. Väri samean kuultava. Suosittelemme riistan ja kalan kanssa, aina kun (e)ukon silmä välttää.

Pontikan nauttiminen antaa suojan kaikkia kottaraista pienempiä elikoita vastaan. Kaikkia kottaraista suurempia elikoita (kuten nimismiestä) varten kannattaa pitää mukana puukkoa.
P.S. Mukana tulee vakuutus. Palovakuutus. Ei pala talo niin helposti!

Septidin

Väri laimea, maku puhdas, suorastaan antiseptinen. Pullo korostaa hyvin juoman sameahkoa kuulautta. Aromi mieto, neutraali. Jälkimaku veltto ellei olematon. Ei suositella sellaisenaan. Sopii hyvin katkarapujen ja kaviaarin kanssa. Keskinkertainen mutta turvallinen ja varma.

Sinol

Runsasvärinen, voimakasmakuinen ja makea. Kehittynyt, tuore aromi, viipyilevä jälkimaku. Tuoksu hunajainen ja kukkea. Pullotuksessa suuria eroja. Vuoden 1997 elokuun lopun erä kovahko, runsashappoinen ja maku väsynyt.

Denaturoitu sprii

Tuore, puolikuiva, runsashappoinen, vetreä. Hyväarominen, pehmeä pullote. Puhdas, selväpiirteinen ja kirkas. Suositellaan tarjottavaksi jäähdytettynä kalan, riistan tai juuston kera.

Sulatetut äänilevyt (kotivalmiste)

Tarjoillaan höyryvän kuumana. Miellyttävä lämmön tunne, joka leviää ruumiiseen nauttimisen jälkeen on omiaan lisäämään tämän kotivalmisteen suosiota yleisessä valmistuksessa. Maku voimakkaan makea, jälkimaku tunkkaisempi. Haju voimakkaan imelä. Rakenne öljyinen, epäselvä. Juotava ennen jäähtymistä.

Dr. Pepper

Dr. Pepper on lapsille suunnattu kuivahko siideri, jonka erikoisuutena on sen pehmeä, helmeilevän nuoleskeleva maku, jota monet eivät kestä. Tekijänvastuu on taitavasti kierretty tölkkiin kiinnitetyllä "can you handle the taste" -tekstillä ja sen alla lukevalla "oh, you sick bastard..." -maininnalla. Maku on lievän imelä, kivessyöpää ja kariesta aiheuttavan hapan sekä päällekäyvän piparinen. Suositellaan juotavaksi yksin tai kakkaleikkien yhteydessä.

Dilutus

Kirkas, pinnaltaan aavistuksen verran helmiäismäinen koostumus. Raikas, eteerinen maku, joskin alkuun hieman öljyinen kielituntuma. Parasta nauttia kylmällä säällä lyhyinä shotteina esimerkiksi pähkinöiden tai piparin kera. Lievittää tehokkaasti stressiä sekä lihassärkyjä ja nivelkipuja. Imeytyy tehokkaasti myös navan kautta, ja tähän on tarkoitettu myös joidenkin pullojen mukana tuleva suppilo.

Lauhdevesi

Glögin perusainesosa. Sinänsä lähinnä vettä, mutta viritetyn lämpötilansa, harvinaisten isotooppi-arvojensa ja viipyilevän puoliintumisaikansa ansiosta soveltuu kuumiin juotaviin. Lauhdevesi-pohjaiset juomat pitävät usein lämpötilansa pitkään. Maustettu tavoilla, joista voi aiheutua jokseenkin hapahko, melto maku, johon kuitenkin pitempiaikainen käyttö saa tottumaan. Muskottipähkinä sopii hyvin lauhdevedellä terästettyjen juomien mausteeksi. Saatavuus on toistaiseksi Keski-, ja Pohjois-Suomessa heikko, mutta tullee parantumaan lähivuosina.

Lumene

Lumene-juomista tunnetuimpia lienee milky touch facial tonic for men. Kallis ja hieno kotimainen maitopohjainen terveysalkoholijuoma. Saatavilla sekä alkoholittomana että alkoholillisena. Miellyttävän yksinkertainen ja selkeä, arktisen lakan aromi. Maku voi miellyttävästi viipyillä suun limakalvoilla tuntikausia. A ja E-vitamiinit, lakan sisältämät antioksidantit, sekä vatsan ja suoliston limakalvoja hoitavat ja kiinteyttävät yhdisteet tekevät tuotteesta terveysvaikutteisen. Liikaa käytettynä voi kuitenkin aiheuttaa laksatiivisia vaikutuksia.

Viini

Viinien kuvailu niin että toinenkin maistaja erottaisi näytteet kuvausten perusteella on vaikeaa. Ammattilaiset eivät menesty tässä yhtään maallikkoa paremmin, jos maisteltava viini on outo. (Adrianne Lehner, "Wine and Conversation", 1993) Tämän vuoksi kuvailusanojen käyttö on vakiintunut seuraavasti;
Valkoviini

* Chardonnay; vaha, märkä villa, kivennäiset, piikivi
* Sauvignon Blanc; vastaleikattu ruoho, kissanpissa, parsa -ja papusäilykkeet, piikivi, kivipöly
* riesling; kivennäiset, petroli, paahtoleipä
* semillon; ruoho, lanoliini, paahtoleipä

Punaviini

* cabanet sauvignon; setri, sikarilaatikko, lyijykynä, tupakka
* merlot; ruusu, mausteet, sikarilaatikko
* pinot noir; riista, multa, lanta
* syrah; nahka, riista, terva

Viini on ihmeellistä, oli kyse sitten Jeesuksen vesiviinistä tai pyhimysten aneemisesta promilleverestä, jota Katollisessa kirkossa tarjotaan. Ensin kun ostaa viinin, pitää ostaa vanhaa viiniä - koska vanha viini on harvinaisempaa ja maistuu pahalta. Emmehän me vanhaa maitoakaan juo, mutta viini onkin jotenkin eri asia. Sitten siitä maksetaan paljon. Ja seuraavaksi sitä viiniä pitää maistella oikeanlaisesta lasista ja sylkeä se viini suusta. Näin toimittavaksi suositellaan toki muutenkin vanhentuneita tuotteita maistellessa. Sitten viiniä arvioidaan luettelemalla yllä olevaa aromiluetteloa; Hyviä viiniaromeita ovat esimerkiksi nahkamainen, lanta ja niin edespäin. Kuitenkin jos haluat maistella lantaa, mene rengiksi maataloon ja saat jopa palkkaa siitä, jos taas nahkaa niin mene suutarille ja osta halpaa nahkahihnaa. Näin säästät rahaa (oikeaan alkoholiin) ja saat kuitenkin identtisiä intellektuelleja elämyksiä.

suuret setelitKeskiviikko 18.02.2009 14:37

Toisien mielestä lienen mä kurja kulkuri vain
Koska maallista mammonaa kokoa en
Mä kurkkuuni kumoan sen, ja ja
Mä kurkkuuni kumoan sen

Äiti näin matkaan laittoi, laula laulujas vain
Rahan jäljessä muiden jouksevan näin
Mä yksin vain laulamaan jäin, ja ja
Mä yksin vain laulamaan jäin

Annan toisten mä talletella suuret setelit
Ne multa pitkät vain saa, elän, pelaan, kuljen ja laulu soi
Kas osaansa ei muutella voi, ja ja
Osaansa ei muutella voi
Kun täältä erkanet kerran, jätkä missä markkasi on
Päivät pitkät raadoit unohtaen
Lyhyt on elo ihmisen, ja ja
Lyhyt on elo ihmisen

Annan toisten mä talletella suuret setelit
Ne multa pitkät vain saa, mä elän, pelaan, kuljen ja laulu soi
Kas osaansa ei muutella voi, ja ja
Määräänsä ei muutella voi, ja ja
Loppuaan ei vältellä voi
Loppuaan ei vältellä voi

Annan toisten mä talletella suuret setelit
Ne multa pitkät vain saa, mä elän, pelaan, kuljen ja laulu soi
Kas osaansa ei muutella voi, ja ja
Osaansa ei muutella voi

poliisiKeskiviikko 18.02.2009 14:26

Polii-ii-ii-iisi, minne sinä meet?
Polii-ii-ii-iisi, mitä siellä teet?

Päälle virkatakki
Päähän koppalakki
Oma takki kaappiin
Sitten heti Saabbiin

kertosäe

Töitä teet sä yöllä
Revolveri vyöllä
Musta kumipamppu
Sekä taskulamppu

kertosäe

Arska sekä Ville
Viedään kamarille
Aseet heillä hirveet
Puukot sekä kirveet

Kappas vaan, Arska sekä Ville
Riehaantui puukkohippasille
Toisiltaan hengen aikoi riistää
Vaikka sen kumpikin kiistää

kertosäe

Täs on hyvä mutka
Pistä siihen tutka
Virittele ansa
Tulee Tapsa Kansa

kertosäe

Odotapas vähän
Puhallapas tähän
Sammuta se nortti
Näytä ajokortti

romurautaKeskiviikko 18.02.2009 14:23

Päätin auton mä ostaa
Ja mainetta nostaa
Naisia kun saa niin erilailla
Nytpä tekee jo mieleni japseille kostaa
Kun naista ja rahaa olen vailla
Naista ja rahaa olen vailla

Savu nousi Corollasta, muija minut haukkui
Kun koko rivi sulakkeita rasiasta paukkui
Omistajan onnettoman kiroavan kuulet
Milläs likka vihellät kun halki ovat huulet

kertosäe:
Miksi ihmeessä sorruin Toyotaan

kertosäe2:
Takuu aiemmin raukes
Kun kottero laukes
No eihän siinä itkut auta
Tasan sata oli lasissa kun konepelti aukes
Corolla on pelkkä romurauta
Corolla on pelkkä romurauta

Pääni päälle kasautuivat sysimustat pilvet
Ainoot ehjät peltiosat rekisterikilvet
Poliisi jo irti repi, kaatui kuvitelmat
Tuulessa vain hulmusivat lasikuituhelmat

kertosäe

Meni kaupatkin myttyyn
Ja pellitkin lyttyyn
Corolla kun on vain romurauta
Kiersin tulpatkin hittoon
Ja sylykäsin pyttyyn
Hermot siinä meni jukolauta
Hermot siinä meni jukolauta

Perävalotakuu on tässä Corollassa
Omistaja entinen kai istuu kakolassa
Ei pakoon tällä pääse vaikka kuinka antaa hanaa
Poliisit kun seuraavat vain mustaa öljyvanaa
« Uudemmat -