IRC-Galleria

vuononvaltiatar

vuononvaltiatar

"Mon amour, vous êtes ma joie de vivre"
Mene suomenkielisen Wikipedian etusivulle ja vastaa kysymyksiin klikkaamalla vasemmassa valikossa olevaa satunnainen artikkeli -kohtaa.

01. Mitä pelkäät?
Matthew Steven LeBlanc (s. 25. heinäkuuta 1967, Newton, Massachusetts) on yhdysvaltalainen näyttelijä.


02. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle?
Huutokosken rautatieasema (lyh. Hko) sijaitsee Joroisten kunnan Huutokosken kylässä, noin kahdeksan kilometriä Joroisten keskustan luoteispuolella. Huutokoski on risteysasema: siellä risteävät rataosat Pieksämäki–Joensuu ja Huutokoski–Savonlinna–Parikkala.


03. Mitä haluaisit häälahjaksi?
Koaksiaalikaapeli on siirtolinja, joka siirtää korkeataajuuksista sähkömagneettista värähtelyä paikasta toiseen.


04. Mitä palvot?
Rantapalpakko (Sparganium emersum) on rehevillä rannoilla kasvava ruohovartinen kasvi, joka on helpointa tunnistaa hedelmistään.

05. Salainen fetissisi?
Hughes Aircraft syntyi Howard Hughesin kiinnostuksesta ilmailuun. Hänen isänsä oli luonut miljoonaomaisuuden Hughes Tools-yhtiöllä, joka teki koneita öljynporaukseen. Sen valtteja oli mm. eräs pora, jota yhtiö ei myynyt vaan vuokrasi öljy-yhtiöille.

Hughes Aircraft suunnitteli lentokoneita Howardin käyttöön ja Yhdysvaltain ilmavoimille.

06. Mistä näet unta ensi yönä?
Mariner 10 oli Yhdysvaltain avaruusjärjestö NASA:n miehittämätön luotain, joka laukaistiin 3. marraskuuta 1973 tutkimaan pääasiassa Merkuriuksen pinnan ja ilmakehän piirteitä ja näiden planeettojen fyysisiä ominaisuuksia, mutta suoritti ohilennon myös Venuksen kautta. Se laukaistiin suunnilleen kaksi vuotta NASA:n Mariner 9 - luotaimen jälkeen ja oli viimeinen alus koko Mariner-ohjelmassa, joskin Voyager-luotainten alkuperäiset nimet olivat Mariner 11 ja 12. Mariner 10 oli ensimmäinen avaruusluotain joka käytti toisen planeetan painovoimaa hyväkseen kiihdyttäessään vauhtiaan.

07. Mitä ostaisit, jos sinulla olisi varaa?
Fensyklidiini eli PCP on dissosiatiivinen päihde, jota aiemmin käytettiin suonensisäisenä anestesialääkkeenä.

PCP syntetisoitiin ensimmäisen kerran 1926 ja myöhemmin sen patentoi Parke–Davis-niminen lääkeyhtiö 1950-luvulla. Anestesialääkkeen kauppanimeksi tuli Sernyl, mutta sen käytöstä luovuttiin 1960-luvun puolivälissä, koska sillä oli voimakkaita neurotoksisia ja hallusinaatioita aiheuttavia sivuvaikutuksia sekä pitkä puoliintumisaika. PCP palasi kuitenkin myöhemmin markkinoille Sernylan-nimisenä eläinlääketieteen nukutusaineena, mutta jälleen sen käytöstä luovuttiin.

08. Mistä aiheesta kirjoittaisit kirjan?
Pseudokoodi on tietojenkäsittelytieteessä ohjelmointikielen tapaista koodia, jonka tarkoituksena on piilottaa eri ohjelmointikielten väliset syntaksierot ja jättää jäljelle vain algoritmin perusrakenne. Tämän etuna on se, että eri ohjelmointikielten taitajat pystyvät keskustelemaan keskenään ohjelmistojen algoritmeista, vaikka he eivät olisi koskaan tutustuneet toistensa käyttämiin ohjelmointikieliin. Lisäksi pseudokoodi useimmiten myös helpottaa algoritmin tila- ja suoritusaikavaatimusten analysointia, sekä algoritmin oikeellisuuden toteamista. Pseudokoodin avulla voidaan keskittyä algoritmin loogiseen toimintaan sivuuttaen kielikohtaiset yksityiskohdat. Esimerkiksi toiminto voidaan ilmaista tyyliin lue seuraava rivi sen sijaan, että kirjoitettaisiin vaikkapa readfp(fdesc, 1024, "\n");

09. Mitä keräilet?
Portage on Gentoo Linuxin paketinhallintajärjestelmä (ohjelma, jolla asennetaan järjestelmään muita ohjelmia). Sen toiminta-ajatus vastaa BSD:n ports-puuta: kaikki (avoimen lähdekoodin) ohjelmat käännetään itse (automatisoidusti) lähdekoodista. Portagea on kiitelty siitä, että se välttää riippuvuussuhteen, johon monissa Linux-jakelupaketeissa usein törmätään.

10. Mihin paras muistosi liittyy?
Sienieläimet (Porifera) ovat eläinkunnan pääjakso, joka käsittää yli 5 000 etenkin merissä elävää lajia.

11. Turhin tietämäsi asia?
Frendit on yhdysvaltalainen NBC-yhtiön televisiosarja, joka kertoo kuudesta newyorkilaisystävyksestä. Frendit kokoontuvat säännöllisesti jonkun asuntoon tai Greenwich Villagen Central Perk-kahvilan sohvalle.

12. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten?
Nabi muodostui trooppisesta matalapaineesta Saipanin itäpuoliselle alueelle 29. elokuuta 2005 kello 0600 UTC. Nabi on korean kielen "perhosta" tarkoittava sana. 30. elokuuta Nabi saavutti taifuunin voimakkuuden ja ohitti Saipanin ja Guamin 31. elokuuta.

Japanin rannikolla Nabi aiheutti 21 ihmisen kuoleman ja 10 000 kotia tuhoutui.

13. Minkä asian parissa tulet työskentelmään/työskentelet ammatissasi?
Levyke (arkikielessä myös "disketti") on tietokoneissa käytetty siirrettävä magneettinen tiedontallennusväline. Levykkeen sisällä on ohut rautaoksidilla pinnoitettu muovinen kiekko, joka on pakattu yleensä neliön muotoiseen suojakoteloon. Kotelo on 5 ¼ tuuman levykkeessä ("lerppu") taipuisa ja 3 ½ tuuman levykkeessä ("korppu") jäykkä. Myytävät levykkeet on tavallisesti alustettu MS-DOS -formaattiin.

14. Mikä saa sinut aina nauramaan?
Laajavuoren koulu on yli 30 vuotta vanha Vantaan Martinlaaksossa sijaitseva alakoulu, jossa on noin 450 oppilasta. Koulussa voi normaalien aineiden lisäksi opiskella saksan kielikylpy- ja musiikkiluokalla.

15. Entä itkemään?
Metanoli eli metyylialkoholi on myrkyllinen alkoholi. Metanoli hapettuu elimistössä erittäin tuhoisaksi formaldehydiksi. Metanoli on normaaliolosuhteissa olomuodoltaan väritön neste.

16. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka näit herätessäsi?
RJane Austen (s. 16. joulukuuta 1775 Steventon, Hampshire - k. 18. heinäkuuta 1817, Winchester) oli englantilainen kirjailija.

17. Mitä sinulla on taskuissasi?
Saksan jalkapallomaajoukkue

18. Mikä voisi korvata sinut ilman, että kukaan huomaisi?
Kielilaki sisältää säännökset Suomen viranomaisten sisäisesti käyttämästä kielestä. On huomattava, että kielilain muodollisesti tasapuolinen suhtautuminen suomeen ja ruotsiin loppuu käsiteltäessä viranomaisten sisäistä kieltä. Säännösten käytännön vaikutus on se, että valtion keskushallinnon kielenä on suomi. Laki antaa mahdollisuuden käyttää ruotsia tai muuta kieltä, mikäli se on tarkoituksenmukaista. Sama koskee lainsäädäntötyötä. Oikeus ruotsinkieliseen kirjeenvaihtoon on kuitenkin taattu laitoksille, joilla ei ole todennäköisesti kykyä työskennellä molemmilla kielillä.

19. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi?
Luokkataistelu

20. Minkä kanssa sinut tullaan hautaamaan?
Elias Nikolaus Ammerbach (n. 1530 - 29. tammikuuta 1597) oli saksalainen urkuri ja urkumusiikin sovittaja. Hän syntyi Naumburgissa ja opiskeli Leipzigin yliopistossa. Myöhemmin hän toimi urkurina Leipzigin Thomaskirchessä.

21. Mitä sinulla on piilossa yöpöytäsi laatikossa?
Alkuaineet voidaan jaksollisen järjestelmän sisällä tai ohella lukea eri lohkoihin sen perusteella, millä orbitaalilla kvanttimekaniikan perusteella kunkin alkuaineen korkeaenergiaisin elektroni todennäköisesti sijaitsee.

22. Mitä rakastat eniten maailmassa?
Salaus tarkoittaa viestin salaamista siten, että sen haltuunsa saava ulkopuolinen ei kykene sitä avaamaan. Salausta tutkivaa tieteenalaa sanotaan puolestaan kryptografiaksi. Se on informaatioteorian eräs osa-alue, joka on saanut vaikutteita myös muilta matematiikan alueilta. Tutkimuksen tavoitteina ovat menetelmät ja periaatteet, joilla informaatio voidaan salata siten, ettei sivullisen ole helppo saada alkuperäistä viestiä selville.

23. Mistä aiheesta tekisit kappaleen euroviisuihin?
Väliliha (lat. perineum) on sukupuolielinten ja peräaukon välissä lantiopohjassa sijaitseva alue. Naisilla väliliha on peräaukon ja häpyalueen, miehillä peräaukon ja kivespussin välissä. Välilihassa on runsaasti hermopäätteitä ja on siten kosketusherkkää aluetta ja kuuluu erogeenisiin alueisiin. Synnytyksessä välilihaan voi tulla repeämiä tai sitä voidaan joutua leikkaamaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.